Connect with us

Stiri economice

A depășit pragul de 50 mil. euro și face noi angajări

Publicat

pe

Cu o strategie bine pusă la punct, un sistem de valori şi obiective comune centrate pe investiţii şi diversificarea portofoliul de servicii, International Alexander, business care a luat naştere în urmă cu 15 ani, a înregistrat o dezvoltare fulminantă. Compania cu capital 100% românesc, înfiinţată de antreprenorul Simion Apreutese, specializată pe transportul rutier internaţional de marfă, a înregistrat o creştere dinamică an de an. De exemplu, anul trecut a fost încheiat cu o cifră de afaceri de 55 milioane de euro, cu peste 20% mai mare decât cea raportată în 2016.

„Creşterea de două cifre prezentă în mod constant în cifra de afaceri an de an denotă o creştere proporţională cu investiţiile companiei şi totodată cu creşterea cererii din sectorul de activitate“, ne-a explicat, succesul International Alexander, Loredana Dan, Business Development Manager al companiei. Deşi nu există o cheie a succesului, Loredana Dan spune că reprezentanţii companiei cred în puterea succesului „ce se constituie din ingrediente alese: know-how acumulat, informare şi oameni specializaţi, comunicare, sistem de valori comun şi obiective comune“.


 

Investiţii în flotă şi logistică

Pentru a putea acoperi cererea din sectorul în care activează, compania şi-a planificat anul acesta un buget de investiţii de 20-22 de milioane de euro. Investiţiile sunt centrate pe mai multe segmente, cea mai mare parte fiind alocată în creşterea flotei cu 60 de capete tractor şi 100 de remorci Huckepack. Totdată, compania va investi şi în 10 unităţi transportoare, dedicatele transportului de vehicule. În ultimii ani, International Alexander a investit în terenuri cu o suprafaţă totală de aproximativ 500.000 mp situate în Arad, Timişoara, Sebeş, Sibiu şi Bucureşti, pe care ulterior a început dezvoltarea de depozite logistice. „O extindere semnificativă va fi şi pe partea de depozite proprii. Am demarat proiectele de construcţie pentru module de depozite în Timişoara, Sibiu şi Bucureşti“, spune Loredana Dan, cu menţiunea că investiţia în prima fază a fost de circa 10-12 milioane euro.

„Mizăm pe clienţii ce au decis externalizarea serviciilor de logistică şi alături de care am reuşit să demarăm proiecte importante, ce aduc valoare adăugată ambelor părţi, clienţii putându-se concentra şi specializa pe partea de producţie, iar noi să venim cu soluţii logistice care să completeze fluxul“, dezvăluie o parte din strategie Loredana Dan. Ea menţionează şi extinderea la nivel european, precizând că de anul trecut compania deţine filiale în Belgrad, Budapesta şi Stuttgart, care se află într-un continuu proces de dezvoltare.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

MINISTRUL ENERGIEI, SEBASTIAN BURDUJA: „ROMÂNII PLĂTESC AL CINCILEA CEL MAI MIC PREŢ LA ENERGIE ELECTRICĂ ŞI AL PATRULEA CEL MAI MIC PREŢ LA GAZ”

Publicat

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că afirmaţiile potrivit cărora România este „un mare producător de energie” reprezintă un mit. Burduja aminteşte că, în perioada 2009-2022, în România s-au închis capacităţi de producţie care însumau peste 7.000 de megawaţi, echivalentul producţiei a 10 reactoare ale centralei nucleare de la Cernavodă, conform News.ro.

Ministrul Energiei a explicat, joi seară, de ce România plăteşte mult pentru energia pe care o importă pe piaţa SPOT.

„Românii plătesc al cincilea cel mai mic preţ la energie electrică şi al patrulea cel mai mic preţ la gaz, pentru că avem o schemă de plafonare-compensare. Pe piaţa SPOT, pe piaţa zilei următoare, cum se spune, e adevărat că sunt zile în care România are preţuri ridicate în raport cu celelalte state europene, de multe ori sunt preţuri similare cu Bulgaria, Grecia, Polonia, Ungaria. Şi sunt două cauze principale aici.

Prima este lipsa capacităţilor de producţie; acest mit că România este un mare producător de energie a fost valabil acum 30 de ani, poate şi 20 de ani, dar cert este că, din 2009 până în 2022, în România s-au închis capacităţi de peste 7.000 de megawaţi, deci cât 10 reactoare de la Cernavodă şi toate erau producţie în bandă, cărbune sau gaz. E adevărat, grupuri mai vechi, costuri mai mari, dar le aveam.

Şi acum, sigur că neinvestind atâţia ani de zile, a venit şi nota de plată, pentru că noi nu ne mai acoperim consumul. Şi atunci, ce facem? Importăm la intervale orare la care toate celelalte state din jur, în general, importă. Şi atunci, pe o cerere mare, pe un consum mare şi o ofertă mică, sigur că preţul este sus”, a afirmat ministrul Energiei.

El a adăugat că autorităţile au început să ”trateze cauza” acestei situaţii, iar România a atras 14 miliarde de euro pentru sistemul energetic şi, datorită investiţiilor, producţia de energie electrică se va dubla.

”La gaz, nu mai vorbesc, se va întâmpla asta, şi chiar mai repede, din 2027, dar la energie electrică, peste 5-6 ani, România va fi într-o cu totul altă situaţie, în care nu noi vom depinde de alţii şi alţii vor depinde de noi”, a adăugat Sebastian Burduja.

Sursa: Realitatea Din PNL

Citeste in continuare

Evenimente

REALITATEA PLUS DESCHIDE LINIA SPECIALĂ DE COMUNICARE CU ROMÂNII – TELEFONUL POPORULUI

Publicat

pe

Realitatea PLUS a deschis linia specială de comunicare cu românii. 

Postul nostru de televiziue pune la dispoziția oamenilor telefonul poporului. 

Așteptăm mesajele dumneavoastră! Credeți că ne vor da judecătorii turul 2 înapoi?

Numărul de telefon al poporului este 0730 555 014.

Citeste in continuare

Evenimente

SE SCUMPESC DIN NOU TIGĂRILE. CÂT VA COSTA UN PACHET

Publicat

pe

Ţigările se scumpesc din nou, de lunea viitoare, când cel mai mare jucător de pe piaţă va adăuga un leu în plus la pachetul de țigări. Astfel, românii vor plăti pentru un pachet de țigări și 30 de lei.

De pe 27 ianuarie, al doilea producător de pe piaţă va majora preţurile cu 50 de bani și chiar 1 leu, în funcție de prețul actual.

Vorbim astfel despre a şaptea scumpire a țigărilor din ultimii doi ani. Cel mai câştigat în urma acestei decizii este statul, care adună mai mulţi bani din accize.

România este una dintre țările din Uniunea Europeană cu cei mai mulți fumători, în jur de 4,2 milioane, potrivit statisticilor europene. 

România: aceștia adoptă fumatul din ce în ce mai devreme, transformând țara noastră într-un lider european la consumul de tutun în rândul adolescenților. Aproximativ 34% din populația adultă fumează, iar procentul tinerilor fumători crește într-un ritm îngrijorător, atingând un nivel record de 48,3% la grupa de vârstă 15-24 de ani.

Mai mult, un studiu recent arată că un licean din șapte fumează în mod regulat, debutul acestui obicei nociv având loc, în medie, la vârsta de 15 ani. Spre deosebire de alte țări europene, unde legislația și programele de prevenire au dus la o scădere masivă a numărului de fumători, România continuă să se confrunte cu o tendință ascendentă.

Comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană, România se confruntă cu cea mai mare rată de creștere a numărului de tineri fumători. În state precum Finlanda, Norvegia sau Suedia, politicile restrictive și educația intensivă au redus semnificativ numărul de fumători tineri.

Sursa: Tabu.RO

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE