Stiri economice
Una dintre cele mai scumpe boxe bluetooth portabile din lume, disponibilă în România

Proiectată de Cecilie Manz, Designerul Anului 2018 la Paris, în cadrul Maison & Objet, noua boxă vine cu un aspect scandinav şi o formă compactă, pentru utilizare atât în interiorul locuinţei, cât şi afară. În privinţa specificaţiilor audio, Beoplay P6 le oferă utilizatorilor un sunet emblematic Bang & Olufsen Signature Sound, cu dispersie la 360 de grade în orice încăpere.
Atenţia la detalii se observă din design-ul boxei Beoplay P6. Forma acesteia asigură o poziţie sigură şi stabilă, iar suprafaţa netedă permite o prindere uşoară din orice unghi. Carcasa din aluminiu anodizat are un model cu perforaţii discrete şi elegante în jurul colţurilor boxei, ceea ce le oferă utilizatorilor un sunet la 360 de grade, în timp ce cureaua din piele dublu stratificată adaugă un contrast cald şi oferă o notă de exclusivism şi rafinament. În plus, boxa Beoplay P6 este rezistentă la contactul cu apa şi praful, aşadar poate fi utilizată în orice împrejurare.
„Vrem să îmbunătăţim în mod constant tehnicile de producţie ale dispozitivelor audio, lucru care se reflectă în design-ul boxelor din gama de produse B&O PLAY. Cu Beoplay P6, am redefinit arhetipul de lucru cu aluminiu şi am împins limitele fizice ale materialului prin crearea carcasei tridimensionale şi a modelului cu perforaţiireprezentative. Acest detaliu oferă un caracter distinctiv, sunetul fiind redat în mod egal în toate direcţiile. Forma boxei reflectă cele două situaţii principale în care boxa Beoplay P6 poate fi folosită: pentru redarea conţinutului audio preferat în acel loc special din casa utilizatorilor, sau ca dispozitiv portabil, pentru deplasări uşoareoriunde”, a declarat Cecilie Manz.
Interfaţa simplă şi uşor de utilizat este proiectată cu referinţe la sistemul de sunet Bang & Olufsen Beomaster 6000. Beoplay P6 vine cu butoane flexibile, integrate în carcasa din aluminiu, subliniind măiestria proiectării dispozitivului. Caracteristicile flexibile ale boxei şi delimitările fine între butoane le oferă utilizatorilor o senzaţie tactilă plăcută la fiecare apăsare şi o revenire fără efort a acestora la poziţia iniţială.
Ca parte din interfaţa Beoplay P6, butonul OneTouch activează caracteristicile inteligente ale dispozitivului portabil. Prin intermediul acestuia, utilizatorii pot accesa Siri sau Google Assistant pe telefonul mobil, pot primi apeluri şi pot obţine o experienţă muzicală personalizată, prin presetările ToneTouch, disponibile prin aplicaţia mobile Beoplay App.
Calitate impresionantă a sunetului
Beoplay P6 este alegerea ideală pentru cei care vor să exprimenteze calitatea Bang & Olufsen Signature Sound, atât în interiorul locuinţei, cât şi în exterior. Boxa portabilă dispune de o baterie de 2600mAh, cu autonomie de până la 16 ore, este reglată cu atenţie de inginerii de sunet Bang & Olufsen şi oferă o lăţime de bandă completă, cu un sunet de calitate superioară. Volumul este unul impresionant, mai ales dacă ne raportăm la dimensiunile dispozitivului.
Cu trei canale de amplificare, boxa Beoplay P6 le oferă utilizatilor performanţă în redarea sunetului la calitate superioară. Boxa mai dispune de trei canale de amplificare, dintre care unul de până la 36W clasa D pentru woofer şi două de 30W pentru tonuri complete şi putere maximă de 215W. Mai mult, Beoplay P6 dispune de o configuraţie avansată pentru prelucrarea semnalelor digitale, care utilizează algoritmi unici Bang & Olufsen, adaptaţi gestionării eficiente a alimentării, pentru mai mult timp de redare până la următoarea reîncărcare. În tot acest timp, sistemele de protecţie se asigură că nicio parte a dispozitivului nu va fi deteriorată de supraîncărcare, indiferent de capacitatea de utilizare.
Beoplay P6 este disponibilă la nivel global din23 aprilie 2018 în două variante: Blackşi Natural. Boxa portabilă Bluetooth va fi livrată cu un cablu de încărcare USB-C şi va avea preţul recomandat de 399 euro, respectiv 1.799 lei.
Evenimente
CREȘTEREA TVA, TOT MAI PROBABILĂ DIN VARĂ. ROMÂNIA SE CONFRUNTĂ CU UN DEFICIT BUGETAR URIAȘ
În ciuda reformelor bugetare anunțate de Guvern, România s-ar putea confrunta în această vară cu o creștere a cotei TVA, o măsură care ar putea declanșa un val de scumpiri în lanț. Situația bugetară este tot mai dificilă, iar cheltuielile cu salariile, pensiile și ajutoarele sociale consumă aproximativ 90% din veniturile statului, lăsând spațiu redus pentru investiții și dezvoltare.
Țara noastră înregistrează unul dintre cele mai mari deficite bugetare din Uniunea Europeană, iar analiștii avertizează că, fără măsuri fiscale suplimentare, România riscă să-și piardă atractivitatea pentru investitori. După Ungaria, suntem statul care plătește cele mai mari dobânzi la împrumuturi, iar în 2025, estimările arată că vom cheltui nu mai puțin de 9 miliarde de euro doar pentru plata dobânzilor.
În acest context, creșterea TVA devine, în opinia experților, o măsură aproape inevitabilă pentru a asigura sustenabilitatea bugetului și pentru a evita dezechilibre economice și mai mari. Deși nepopulară, o astfel de decizie ar putea fi crucială pentru a stopa deteriorarea situației fiscale și pentru a menține România pe linia de plutire în fața creditorilor și partenerilor europeni.
Sursa: Realitatea Financiara
Evenimente
VICEPREȘEDINTELE SUA JD VANCE, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ ÎN INDIA PENTRU DISCUȚII COMERCIALE
Vicepreședintele american JD Vance a început luni o vizită de patru zile în India, într-un moment tensionat pe plan comercial, marcat de amenințarea impunerii unor taxe vamale de până la 26% pentru exporturile indiene către Statele Unite. Măsura, anunțată de președintele Donald Trump, a fost suspendată temporar pentru 90 de zile, oferind o fereastră de oportunitate pentru negocieri.
Vizita lui Vance are ca obiectiv consolidarea relațiilor comerciale și diplomatice dintre Washington și New Delhi. Potrivit Ministerului de Externe indian, vicepreședintele american și premierul Narendra Modi vor discuta despre evoluția relațiilor bilaterale și vor face schimb de opinii privind chestiuni regionale și globale de interes comun.
În timp ce tensiunile comerciale dintre SUA și China se intensifică, India adoptă o atitudine prudentă, analizând impactul eventualelor suprataxe și posibilele oportunități economice. Washington și New Delhi sunt deja angajate în discuții pentru prima etapă a unui acord comercial reciproc avantajos, în contextul unei cooperări tot mai strânse în domeniile IT, servicii și apărare.
Optimismul este prezent de ambele părți, iar oficialii indieni speră că această vizită va duce la un progres semnificativ în relațiile economice dintre cele două democrații majore.
Sursa: Realitatea Financiara
Evenimente
România a înregistrat în prima zi de Paște un minim ISTORIC al consumului energetic, dar a evitat penele în sistem – CIFRE OFICIALE
România a înregistrat în prima zi de Paște cel mai scăzut consum energetic din ultima perioadă, cu un minim istoric de doar 2.500 MW, arată Asociația Prosumatorilor și Comunităților de Energie din România, care citează datele furnizate de Transelectrica. Producția de energie a fost redusă deliberat, pentru a evita dereglarea sistemului, din cauza consumului foarte mic.
Producția hidro a coborât și ea la un nivel extrem de redus, de 260 MW.
În acest context, țara noastră a fost alimentată preponderent din surse nucleare, hidro și fotovoltaice, un scenariu ideal din perspectiva tranziției verzi, dar care a venit cu provocări tehnice semnificative, susține președintele APCE, Dan Pîrșan, într-un comunicat transmis Agerpres.
Acesta a subliniat că 20 aprilie 2025 a reprezentat un moment relevant pentru Sistemul Energetic Național, confirmând previziunile specialiștilor și testând în mod concret capacitatea rețelelor de distribuție, precum și gradul de responsabilitate civică al prosumatorilor din România.
”Răspunsul a fost prompt și solidar: sute de prosumatori au informat Asociația că au aplicat aceste măsuri, contribuind direct la evitarea unor situații critice precum căderi de tensiune sau blackout-uri locale”, spune Dan Pîrșan.
În același timp, fenomenul de segregare a prosumatorilor este un semnal de alarmă. Din păcate, unii au fost influențați de mesaje false și manipulatoare din social media, care promovează neîncrederea și sabotajul sub masca ”revoltei civice”, a transmis reprezentantul asociației.
Chiar și așa, inițiativa APCE s-a dovedit necesară și eficientă, reușind să prevină disfuncționalități majore în rețelele de joasă tensiune, a mai transmis Pîrșan.
-
Evenimenteacum o zi
Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în ianuarie 2025
-
Evenimenteacum o zi
Paștele a scos România din priză. Consumul de energie, la minim istoric
-
Evenimenteacum 15 ore
A MURIT PAPA FRANCISC | Realitatea Financiară
-
Evenimenteacum 12 ore
Pensionarii, obligați să dea banii înapoi. Guvernul pregătește noi reguli prin care statul vrea să le ia seniorilor sumele primite NECUVENIT
-
Evenimenteacum 9 ore
România a înregistrat în prima zi de Paște un minim ISTORIC al consumului energetic, dar a evitat penele în sistem – CIFRE OFICIALE
-
Finante personaleacum 7 ore
Te-ai săturat de certurile pe moștenire? Lasă un profesionist să se ocupe!
-
Evenimenteacum 5 ore
VICEPREȘEDINTELE SUA JD VANCE, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ ÎN INDIA PENTRU DISCUȚII COMERCIALE
-
Evenimenteacum 2 ore
CREȘTEREA TVA, TOT MAI PROBABILĂ DIN VARĂ. ROMÂNIA SE CONFRUNTĂ CU UN DEFICIT BUGETAR URIAȘ