Connect with us

Stiri economice

Grupul elvetian Ameropa AG intra intr-o alianta strategica cu Promat Comimpex si Agroind Cauaceu pentru a sustine dezvoltarea fermierilor din Romania

Publicat

pe

Grupul Ameropa intra intr-o alianta strategica cu Promat Comimpex SRL si Agroind Cauaceu S.A., doua bine stabilite companii de agricultura din vestul Romaniei.

 

Jan Kadanik – CEO Ameropa Group

Ameropa Holding AG a acceptat sa achizitioneze 40% din actiunile companiei Promat Comimpex (companie fondata in 1998 de Cristian Moldovan cu sediul in Tasnad, Satu Mare) si Agroind Cauaceu (companie fondata in 1974 de Dan Corbut cu sediul in Oradea, Bihor).

Promat Comimpex si Agroind Cauaceu distribuie ingrasaminte chimice, produse pentru protejarea plantelor, combustibil diesel pentru agricultura, seminte si colecteaza cereale si boabe oleaginoase in nord vestul si sud vestul Romaniei. Ambele companii au dezvoltat o puternica colaborare cu fermierii locali in decursul anilor. Intrarea companiei Ameropa in capitalul acestor companii va dezvolta si mai mult potentialul acestora de dezvoltare si accesul pe pietele internationale.

 

Cele doua companii vor continua sa fie conduse de principalul actionar, Dl. Moldovan si Dl. Corbut.

Prin aceasta investitie, Ameropa Holding va beneficia de experienta locala a celor doua companii Romanesti si, in acelasi timp, isi va reafirma angajamentul si puternica implicare catre fermierii din Romania.

“Suntem entuziasmati sa intram in acest parteneriat cu doua dintre cele mai de succes companii din segmentul de agro-business din Romania. Alianta strategica dintre Ameropa Holding si cele doua companii este in beneficiul fermierilor Romani si marcheaza un noua borna in procesul de dezvoltare a agriculturii din Romania” , a spus Constantin Vasile, Country Manager al Ameropa Grains.

Aceasta tranzactie, care este in decurs de aprobare la autoritatile consiliului concurentei din Romania, va reusi sa sustina dezvoltarea agriculturii Romanesti prin ajutorul catre fermieri in producerea recoltelor conform cerintelor pietelor internationale.

Despre Ameropa Holding AG

Ameropa Holding AG este o companie cu actionariat privat Elvetiana fondata in 1948, implicata in producerea, stocarea si vanzarea de fertilizatori chimici si cereale.

Ameropa are activitati si birouri regionale in intreaga lume.

Ameropa Holding este prezenta pe piata din Romania din 2007, cand a preluat Comcereal Constanta (in prezent Ameropa Grains).

Ameropa Holding si-a consolidat angajamentul catre piata din Romania in 2012, cand a preluat producatorul de fertilizatori chimici Azomures si operatorul portuar Chimpex. (P)

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

CREȘTEREA TVA, TOT MAI PROBABILĂ DIN VARĂ. ROMÂNIA SE CONFRUNTĂ CU UN DEFICIT BUGETAR URIAȘ

Publicat

pe

În ciuda reformelor bugetare anunțate de Guvern, România s-ar putea confrunta în această vară cu o creștere a cotei TVA, o măsură care ar putea declanșa un val de scumpiri în lanț. Situația bugetară este tot mai dificilă, iar cheltuielile cu salariile, pensiile și ajutoarele sociale consumă aproximativ 90% din veniturile statului, lăsând spațiu redus pentru investiții și dezvoltare.

Țara noastră înregistrează unul dintre cele mai mari deficite bugetare din Uniunea Europeană, iar analiștii avertizează că, fără măsuri fiscale suplimentare, România riscă să-și piardă atractivitatea pentru investitori. După Ungaria, suntem statul care plătește cele mai mari dobânzi la împrumuturi, iar în 2025, estimările arată că vom cheltui nu mai puțin de 9 miliarde de euro doar pentru plata dobânzilor.

În acest context, creșterea TVA devine, în opinia experților, o măsură aproape inevitabilă pentru a asigura sustenabilitatea bugetului și pentru a evita dezechilibre economice și mai mari. Deși nepopulară, o astfel de decizie ar putea fi crucială pentru a stopa deteriorarea situației fiscale și pentru a menține România pe linia de plutire în fața creditorilor și partenerilor europeni.

Sursa: Realitatea Financiara

Citeste in continuare

Evenimente

VICEPREȘEDINTELE SUA JD VANCE, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ ÎN INDIA PENTRU DISCUȚII COMERCIALE

Publicat

pe

Vicepreședintele american JD Vance a început luni o vizită de patru zile în India, într-un moment tensionat pe plan comercial, marcat de amenințarea impunerii unor taxe vamale de până la 26% pentru exporturile indiene către Statele Unite. Măsura, anunțată de președintele Donald Trump, a fost suspendată temporar pentru 90 de zile, oferind o fereastră de oportunitate pentru negocieri.

Vizita lui Vance are ca obiectiv consolidarea relațiilor comerciale și diplomatice dintre Washington și New Delhi. Potrivit Ministerului de Externe indian, vicepreședintele american și premierul Narendra Modi vor discuta despre evoluția relațiilor bilaterale și vor face schimb de opinii privind chestiuni regionale și globale de interes comun.

În timp ce tensiunile comerciale dintre SUA și China se intensifică, India adoptă o atitudine prudentă, analizând impactul eventualelor suprataxe și posibilele oportunități economice. Washington și New Delhi sunt deja angajate în discuții pentru prima etapă a unui acord comercial reciproc avantajos, în contextul unei cooperări tot mai strânse în domeniile IT, servicii și apărare.

Optimismul este prezent de ambele părți, iar oficialii indieni speră că această vizită va duce la un progres semnificativ în relațiile economice dintre cele două democrații majore.

Sursa: Realitatea Financiara

Citeste in continuare

Evenimente

România a înregistrat în prima zi de Paște un minim ISTORIC al consumului energetic, dar a evitat penele în sistem – CIFRE OFICIALE

Publicat

pe

România a înregistrat în prima zi de Paște cel mai scăzut consum energetic din ultima perioadă, cu un minim istoric de doar 2.500 MW, arată Asociația Prosumatorilor și Comunităților de Energie din România, care citează datele furnizate de Transelectrica. Producția de energie a fost redusă deliberat, pentru a evita dereglarea sistemului, din cauza consumului foarte mic.

Producția hidro a coborât și ea la un nivel extrem de redus, de 260 MW.

În acest context, țara noastră a fost alimentată preponderent din surse nucleare, hidro și fotovoltaice, un scenariu ideal din perspectiva tranziției verzi, dar care a venit cu provocări tehnice semnificative, susține președintele APCE, Dan Pîrșan, într-un comunicat transmis Agerpres.

Acesta a subliniat că 20 aprilie 2025 a reprezentat un moment relevant pentru Sistemul Energetic Național, confirmând previziunile specialiștilor și testând în mod concret capacitatea rețelelor de distribuție, precum și gradul de responsabilitate civică al prosumatorilor din România.

”Răspunsul a fost prompt și solidar: sute de prosumatori au informat Asociația că au aplicat aceste măsuri, contribuind direct la evitarea unor situații critice precum căderi de tensiune sau blackout-uri locale”, spune Dan Pîrșan.

În același timp, fenomenul de segregare a prosumatorilor este un semnal de alarmă. Din păcate, unii au fost influențați de mesaje false și manipulatoare din social media, care promovează neîncrederea și sabotajul sub masca ”revoltei civice”, a transmis reprezentantul asociației.

Chiar și așa, inițiativa APCE s-a dovedit necesară și eficientă, reușind să prevină disfuncționalități majore în rețelele de joasă tensiune, a mai transmis Pîrșan.

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE