Connect with us

Stiri economice

Câți bani a făcut familia regală a Marii Britanii în 2017

Publicat

pe

Două rapoarte publicate zilele trecute oferă informaţii despre modul în care familia regală a câştigat şi a cheltuit banii în 2017. Cea mai mare schimbare au avut-o William, Kate şi Harry, care sunt cunoscuţi în mod formal ca Ducele şi Ducesa de Cambridge şi Ducele de Sussex, potrivit CNN Money.

Unul dintre rapoartele oficiale arată că bugetul care include finanţarea pentru William, Kate şi Harry a crescut cu aproximativ 40%, la 5 milioane de lire sterline.

Nunta lui Harry cu Meghan Markle, pe 19 mai, a dat naştere unui mare interes public în ceea ce priveşte suma investită, dar familia regală şi guvernul britanic au refuzat să dea detalii despre cheltuielile de nuntă.

Prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, Ducii de Cornwall, se bazează pe banii publici şi privaţi pentru a-şi finanţa munca şi traiul de zi cu zi.

Peste 90% din venitul lor provine dintr-o proprietate privată, Ducatul din Cornwall, care a fost înfiinţată în 1337 pentru a oferi un venit moştenitorului tronului. Ducatul din Cornwall deţine şi exploatează terenuri în zone rurale şi urbane, mai multe insule şi cabane de închiriat în locuri precum Țara Galilor şi Cornwall.

Rapoartele arată că prinţul Charles şi prinţesa Camilla au făcut 21,7 milioane de lire sterline din proprietate, în creştere cu aproximativ 5% faţă de anul 2016.

Cel de-al doilea raport se referă la Grantul suveran, care este principala sursă de venit a Reginei.

Grantul suveran este o sumă pe care Guvernul i-o plăteşte reginei pentru atribuţiile oficiale: recepţii, călătorii şi întreţinerea palatelor regale.

Regina a primit 76,1 milioane de lire sterline (100,2 milioane de dolari) fara impozit de la Grantul suveran  in anul 2017, cu 78% mai mare fata de anul precedent.

Raportul arată că regina a obţinut şi venituri suplimentare de 17,3 milioane de lire sterline anul trecut din servicii precum închirierea de proprietăţi şi gestionarea facilităţilor.

O altă sursă importantă de venit pentru regină este Ducatul din Lancaster. O proprietate privată a proprietăţilor comerciale, agricole şi rezidenţiale care datează din 1265.

Acesta a generat 19,2 milioane de lire sterline din venituri în anul fiscal 2016-2017.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Un mare producător de zahăr din România CONCEDIAZĂ zeci de angajați. Ce ofertă li s-a făcut oamenilor?

Publicat

pe

Agrana România, unul dintre cei mai mari producători de zahăr de pe piața locală, va disponibiliza zeci de angajași de la Fabrica din Buzău, până la finele anului. Decizia companiei austriece a fost luată la câteva luni după oprirea procesului de rafinare.

Producătorul austriac a notificat Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Buzău, anunțând că s-a ajuns la un acord cu sindicaliștii, iar din decembrie vor pleca acasă peste 50 de oameni, potrivit regulile privind concedierea colectivă.

„Începând cu 10 decembrie, 55 de salariați vor fi afectați de măsura concedierii, dintr-un număr de aproximativ 350 cât înseamnă tot grupul Agrana. Aceste persoane care vor fi concediate vor primi plăți compensatorii, respectiv 6 salarii brute individuale pentru o vechime între 1-10 ani, 9 salarii pentru o vechime între 10 și 15 ani, 12 salarii pentru vechime 15-20 de ani și pentru peste 20 de ani, 15 salarii brute individuale”, a declarat directorul AJOFM Buzău pentru presa locală.

Acesta a precizat că în total sunt în jur de 350 de persoane angajate şi din acest grup, 55 de salariaţi sunt concediaţi, „în niciun caz nu reiese că s-ar închide fabrica”. nici că va fi relocată

Citeste in continuare

Evenimente

Este scandal uriaș pe implementarea salariului european. Sindicaliștii cer guvernului măsuri de urgență

Publicat

pe

Este scandal uriaș pe implementarea salariului european în țara noastră. Sindicaliștii cer de urgență Guvernului să stabilească mecanismul de creștere al venitului și cer să fie respectate prevederile directivei, potrivit Realitatea Plus.

Potrivit calculelor făcute de sindicate, venitul brut ar trebui să ajungă la 4.300 de lei, însă simulările de până acum arată că salariul va ajunge la 4.100 de lei brut ceea ce înseamnă un salariu net de puțin peste 2.400 de lei.

Miercuri, sindicatele și patronatele discută cu premierul despre venit, iar sindicaliștii cer ca formula de calcul să fie bazată pe date efective și nu pe prognoze.

Mai mult, directiva spune că salariul minim se va raporta la jumătate din salariul mediu. Ultimele date publicate de INS arată că în luna august salariul mediu a scăzut.

Citeste in continuare

Evenimente

Ce angajați români din străinătate vor beneficia de al 13-lea salariu și prime de Crăciun?

Publicat

pe

Românii care lucrează în unele țări ale Uniunii Europene se pot bucura chiar și de al 14-lea salariu, precum și de bonusuri acordate la final de an. Mai precis, este vorba de două state care acordă astfel de beneficii angajaților.

În Austria şi Italia, angajaţii primesc două salarii în plus pe an. Unul dintre ele vine chiar înainte de vacanța de vară, în timp ce celălalt este plătit înaintea sărbătorilor de Crăciun.

Românii care lucrează în aceste două țări se pot bucura din plin de al 13-lea și al 14-lea salariu. Acestea sunt numite „Prime de Crăciun și de vacanță” sau uneori „al 13-lea și al 14-lea salariu”, scrie BZI.

Alte țări UE care le oferă bonusuri angajaților se află Portugalia, Spania, Grecia, Austria și Italia.

Unele companii împart cele două plăți speciale pe cursul anului, la fiecare trei luni, adică de patru ori pe an. 

Citeste in continuare

Trending