Connect with us

Stiri economice

Lista celor mai mari companii din lume care nu au făcut încă profit – Companii

Publicat

pe

Pandora Radio, Tesla și Uber fac parte dintr-o listă, realizată de firma forward2me, a celor mai mari și cunoscute companii din lume care nu au făcut încă profit, potrivit Mediafax.

Pe primul loc în listă se situează serviciul de streaming de muzică și radio Pandora. Fondată în urmă cu 19 ani, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1,47 miliarde de dolari anul trecut, dar încă nu a făcut profit.

O altă companie apărută în urmă cu mulți ani, dar încă neprofitabilă, este Tesla. Constructorul de automobile electrice a fost fondat în urmă cu 16 ani, iar anul trecut a avut venituri de 21,46 milliarde de dolari.

Alte nume cunoscute care sunt deja de mulți ani pe piață, dar nu au făcut profit sunt: serviciul de streaming de muzică Spotify (compania a fost fondată acum 13 ani), furnizorul de servicii de găzduire și sincronizare a fișierelor în cloud Dropbox (12 ani) sau platforma de partajare audio SoundCloud (12 ani). Infograficul poate fi accesat aici: https://www.forward2me.com/turning-a-profit/

Pe de altă parte, nume precum Microsoft, Apple, PayPal și Google sunt incluse într-o listă a companiilor care au devenit repede profitabile, în trei ani sau mai puțin. Microsoft a făcut profit din primul an de existență, iar Apple în al doilea an.

Facebook s-a situat pe locul șase. Compania care deține cea mai mare rețea de socializare online din lume a avut nevoie de cinci ani pentru a deveni profitabilă, fiind urmată de serviciul de streaming video Netflix, care a avut nevoie de șase ani.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Un mare producător de zahăr din România CONCEDIAZĂ zeci de angajați. Ce ofertă li s-a făcut oamenilor?

Publicat

pe

Agrana România, unul dintre cei mai mari producători de zahăr de pe piața locală, va disponibiliza zeci de angajași de la Fabrica din Buzău, până la finele anului. Decizia companiei austriece a fost luată la câteva luni după oprirea procesului de rafinare.

Producătorul austriac a notificat Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Buzău, anunțând că s-a ajuns la un acord cu sindicaliștii, iar din decembrie vor pleca acasă peste 50 de oameni, potrivit regulile privind concedierea colectivă.

„Începând cu 10 decembrie, 55 de salariați vor fi afectați de măsura concedierii, dintr-un număr de aproximativ 350 cât înseamnă tot grupul Agrana. Aceste persoane care vor fi concediate vor primi plăți compensatorii, respectiv 6 salarii brute individuale pentru o vechime între 1-10 ani, 9 salarii pentru o vechime între 10 și 15 ani, 12 salarii pentru vechime 15-20 de ani și pentru peste 20 de ani, 15 salarii brute individuale”, a declarat directorul AJOFM Buzău pentru presa locală.

Acesta a precizat că în total sunt în jur de 350 de persoane angajate şi din acest grup, 55 de salariaţi sunt concediaţi, „în niciun caz nu reiese că s-ar închide fabrica”. nici că va fi relocată

Citeste in continuare

Evenimente

Este scandal uriaș pe implementarea salariului european. Sindicaliștii cer guvernului măsuri de urgență

Publicat

pe

Este scandal uriaș pe implementarea salariului european în țara noastră. Sindicaliștii cer de urgență Guvernului să stabilească mecanismul de creștere al venitului și cer să fie respectate prevederile directivei, potrivit Realitatea Plus.

Potrivit calculelor făcute de sindicate, venitul brut ar trebui să ajungă la 4.300 de lei, însă simulările de până acum arată că salariul va ajunge la 4.100 de lei brut ceea ce înseamnă un salariu net de puțin peste 2.400 de lei.

Miercuri, sindicatele și patronatele discută cu premierul despre venit, iar sindicaliștii cer ca formula de calcul să fie bazată pe date efective și nu pe prognoze.

Mai mult, directiva spune că salariul minim se va raporta la jumătate din salariul mediu. Ultimele date publicate de INS arată că în luna august salariul mediu a scăzut.

Citeste in continuare

Evenimente

Ce angajați români din străinătate vor beneficia de al 13-lea salariu și prime de Crăciun?

Publicat

pe

Românii care lucrează în unele țări ale Uniunii Europene se pot bucura chiar și de al 14-lea salariu, precum și de bonusuri acordate la final de an. Mai precis, este vorba de două state care acordă astfel de beneficii angajaților.

În Austria şi Italia, angajaţii primesc două salarii în plus pe an. Unul dintre ele vine chiar înainte de vacanța de vară, în timp ce celălalt este plătit înaintea sărbătorilor de Crăciun.

Românii care lucrează în aceste două țări se pot bucura din plin de al 13-lea și al 14-lea salariu. Acestea sunt numite „Prime de Crăciun și de vacanță” sau uneori „al 13-lea și al 14-lea salariu”, scrie BZI.

Alte țări UE care le oferă bonusuri angajaților se află Portugalia, Spania, Grecia, Austria și Italia.

Unele companii împart cele două plăți speciale pe cursul anului, la fiecare trei luni, adică de patru ori pe an. 

Citeste in continuare

Trending