Connect with us

Evenimente

Exxon a scos la vânzare participația în Marea Neagră

Publicat

pe

(Preluare FLUX 24):

În timp ce la București președintele Klaus Iohannis speră ca Exxon să se răzgândească și să nu se retragă din Marea Neagră, iar noul ministru al Economiei caută scrisoarea americanilor prin minister, gigantul petrolier din Houston a scos la vânzare participația de 50% pe care o deține în Neptun Deep, fiind avansată o estimare de 250 de milioane de dolari a acesteia, transmite Profit.ro.

Datele sunt indicate de Reuters, fără să fie clar a cui este această estimare, respectiv a consultanților Exxon sau a agenției de presă, însă dat fiind faptul că aceasta este cuprinsă într-o listă mai largă de active scoase la vânzare de compania americană, pare a fi o estimare mai degrabă a consultanților. Estimarea este surprinzătoare, luând în calcul faptul că Exxon susține că a investit peste 750 milioane de dolari în Neptun Deep (1,5 miliarde de doalri împreună cu partenerul său OMV Petrom). Pe de altă parte, însă, suma de 250 milioane de dolari se apropie de cea de 290 milioane de dolari (1,125 miliarde lei) raportată drept pierdere în perioada 2008-2018 de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, sucursala din România a firmei din Bahamas care deține participația la Neptun Deep.

Astfel, Exxon Mobil accelerează programul de vânzări, în urma presiunilor investitorilor, și plănuiește înstrăinarea unor active suplimentare în valoare de 10 de miliarde de dolari, suplimentar țintei de 15 miliarde de dolari pe care a stabilit-o în 2021. Planul de vânzări masive a fost adoptat în urma unor presiuni din partea investitorilor gigatului american, iar lista activelor ce urmează a fi vândute vizează cel puțin 11 țări, printre care și România.

Romgaz este interesat să cumpere un pachet minoritar de 15-20% în proiectul Neptun Deep de la Exxon Mobil, luni primind o propunere în acest sens de la consultantul angajat de compania americană pentru a-i reprezenta în negocierea exitului, a declarat, pentru Profit.ro, directorul executiv al Romgaz, Adrian Volintiru.

 

Articolul Exxon a scos la vânzare participația în Marea Neagră apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Un mare producător de zahăr din România CONCEDIAZĂ zeci de angajați. Ce ofertă li s-a făcut oamenilor?

Publicat

pe

Agrana România, unul dintre cei mai mari producători de zahăr de pe piața locală, va disponibiliza zeci de angajași de la Fabrica din Buzău, până la finele anului. Decizia companiei austriece a fost luată la câteva luni după oprirea procesului de rafinare.

Producătorul austriac a notificat Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Buzău, anunțând că s-a ajuns la un acord cu sindicaliștii, iar din decembrie vor pleca acasă peste 50 de oameni, potrivit regulile privind concedierea colectivă.

„Începând cu 10 decembrie, 55 de salariați vor fi afectați de măsura concedierii, dintr-un număr de aproximativ 350 cât înseamnă tot grupul Agrana. Aceste persoane care vor fi concediate vor primi plăți compensatorii, respectiv 6 salarii brute individuale pentru o vechime între 1-10 ani, 9 salarii pentru o vechime între 10 și 15 ani, 12 salarii pentru vechime 15-20 de ani și pentru peste 20 de ani, 15 salarii brute individuale”, a declarat directorul AJOFM Buzău pentru presa locală.

Acesta a precizat că în total sunt în jur de 350 de persoane angajate şi din acest grup, 55 de salariaţi sunt concediaţi, „în niciun caz nu reiese că s-ar închide fabrica”. nici că va fi relocată

Citeste in continuare

Evenimente

Este scandal uriaș pe implementarea salariului european. Sindicaliștii cer guvernului măsuri de urgență

Publicat

pe

Este scandal uriaș pe implementarea salariului european în țara noastră. Sindicaliștii cer de urgență Guvernului să stabilească mecanismul de creștere al venitului și cer să fie respectate prevederile directivei, potrivit Realitatea Plus.

Potrivit calculelor făcute de sindicate, venitul brut ar trebui să ajungă la 4.300 de lei, însă simulările de până acum arată că salariul va ajunge la 4.100 de lei brut ceea ce înseamnă un salariu net de puțin peste 2.400 de lei.

Miercuri, sindicatele și patronatele discută cu premierul despre venit, iar sindicaliștii cer ca formula de calcul să fie bazată pe date efective și nu pe prognoze.

Mai mult, directiva spune că salariul minim se va raporta la jumătate din salariul mediu. Ultimele date publicate de INS arată că în luna august salariul mediu a scăzut.

Citeste in continuare

Evenimente

Ce angajați români din străinătate vor beneficia de al 13-lea salariu și prime de Crăciun?

Publicat

pe

Românii care lucrează în unele țări ale Uniunii Europene se pot bucura chiar și de al 14-lea salariu, precum și de bonusuri acordate la final de an. Mai precis, este vorba de două state care acordă astfel de beneficii angajaților.

În Austria şi Italia, angajaţii primesc două salarii în plus pe an. Unul dintre ele vine chiar înainte de vacanța de vară, în timp ce celălalt este plătit înaintea sărbătorilor de Crăciun.

Românii care lucrează în aceste două țări se pot bucura din plin de al 13-lea și al 14-lea salariu. Acestea sunt numite „Prime de Crăciun și de vacanță” sau uneori „al 13-lea și al 14-lea salariu”, scrie BZI.

Alte țări UE care le oferă bonusuri angajaților se află Portugalia, Spania, Grecia, Austria și Italia.

Unele companii împart cele două plăți speciale pe cursul anului, la fiecare trei luni, adică de patru ori pe an. 

Citeste in continuare

Trending