Evenimente
Angajaţii români suferă din cauza restricţiilor impuse Rusiei. Salarii blocate la TMK Slatina
Sindicaliştii din cadrul TMK Artrom anunţă că vor ieşi în stradă dacă, până la finalul săptămânii, angajaţii companiei nu îşi vor lua salariile, societatea având conturile blocate ca urmare a sancţiunilor impuse Rusiei şi oamenilor de afaceri apropiaţi Kremlinului. Printre aceştia se numără patronul TMK, Dimitri Aleksandrovici Pumpianski, care între timp ar fi cedat acţiunile.
Preşedintele Sindicatului Cartel Alfa, Cristel Ioţu, a explicat că, pe fondul războiului din Ucraina şi a sancţiunilor impuse societăţilor comerciale cu beneficiari acţionari finali din Rusia (cuprinşi în listele de sancţiuni) la data de 10.03.2022, conturile bancare detinute de catre societatea TMK ARTROM, la băncile BCR, Unicredit, Raiffesen, BRD, si I.N.G., au fost blocate la ordinul „bancilor mama” din Uniunea Europeana.
Astfel, la data de 15.03.2022, unitatea TMK ARTROM S.A. cu puncte de lucru in Slatina, judetul Olt, si Resita, judetul Caras-Severin, a fost in imposibilitatea de a plati salariile angajatilor romani care lucreaza in aceste unitati si orice alte plati.
Sindicaliştii spun că graba unitatilor bancare de a impune sanctiuni fara a se efectua un minim de verificari cu privire la patronatul existent, precum si lentoarea autoritatilor romane in a debloca accesul la fondurile pe capitolul de cheltuieli de salarizare au determinat intarzierea platilor salariilor catre 2.400 de angajati.
Sindicatele spun că vor ieşi în stradă.
„Ce vină au românii care au muncit şi nu-şi mai pot lua salariile acum? Am mers pe căile legale şi am cerut să se facă prin Ministerul Afacerilor Externe o solicitare către bănci pentru a se ţine cont de derogările de la sancţiunile Comisiei Europene. Ni s-a spus că se întârzie pentru că nu au fost depuse actele în original. Am primit asigurare că până pe 15 martie, lucrurile se vor rezolva, dar nu s-a întâmplat. Dacă până vineri nu se plătesc salariile, ieşim în stradă”, a declarat Ioţu.
Pe lângă faptul că există prevederi clare conform cărora salariile angajaţilor trebuie plătite, cu derogare de la sancţiuni, sindicaliştii mai susţin că la data includerii sale in lista de sanctiuni (10.03.2022), ultimul Beneficiar (UBO) de la TMK-ARTROM, Dimitri Aleksandrovici Pumpianski, transferase deja actiunile sale din compania TMK-Steel Holdings din Cipru (cea care detine grupul TMK) in data de 03.03.2022 catre persoane nesanctionate, demisionand si din calitatile sale de administrator.
Ca urmare, TMK ARTROM S.A., iesea din aria societatilor pentru care au fost impuse sanctiunile, astfel ca la data de 10.03.2022, blocarea conturilor de catre bancile cu care lucreaza TMK ARTROM S.A., a fost cel putin abuziva, mai spun sindicaliştii, punand in pericol soarta atat a societatii comerciale, precum si a celor 2400 de angajaţi.
Sursa: Realitatea de Olt
Evenimente
ALEGERI PARLAMENTARE 2024. REZULTATE PARȚIALE: PSD, PE PRIMUL LOC, URMAT DE AUR ȘI PNL
Biroul Electoral Central a numărat voturile din peste 99% dintre secții. Conform datelor de până la această oră, șapte partide vor avea reprezentanți în Senat și Camera Deputaților în viitorul mandat. În prezent, ordinea partidelor după alegerile parlamentare este PSD, AUR, PNL, USR. Este însă puțin probabil să apară schimbări având în vedere că numărătoarea voturilor la alegerile parlamentare 2024 este aproape finalizată.
Secţiile de votare organizate pe teritoriul României pentru alegerile parlamentare s-au închis duminică seara, la ora 21:00, iar cele din străinătate luni dimineață, la ora 7.00. Ultimele secții din străinătate în care s-a votat au fost cele din Canada și SUA.
UPDATE 10.00 – Până în acest moment, au fost centralizate 20013 de procese verbale din 20059, un procent de 99,77%. Potrivit rezultatelor parțiale, PSD rămâne pe primul loc și are un procent de 22,44%, AUR pe doi cu 18,23%, urmat de PNL cu 14,33%.
UPDATE 9:00 – Doar 70 de procese verbale au mai rămas de numărat înainte de aflarea rezultatelor finale la alegerile parlamentare din acest an.
Rezultate alegeri parlamentare 2024 Senat, după numărarea a 99,60% din procesele-verbale:
Rezultate alegeri parlamentare 2024 Camera Deputaților, după numărarea a 99,60% din procesele-verbale:
Evenimente
CCR A DECIS RESPINGEREA ANULĂRII ALEGERILOR. ÎN UNANIMITATE, S-A CONFIRMAT ORDINEA PRIMILOR 2 CLASAȚI. TURUL DOI ARE LOC PE 8 DECEMBRIE
CCR a decis repingerea ANULĂRII alegerilor. În unanimitate, s-a confirmat ordinea primilor 2 clasați
Din sursele Realitatea PLUS, se pare că ordinea candidaților s-a schimbat. Marcel Ciolacu ar fi trecut pe locul 2, iar Elena Lasconi pe 3. Ar mai fi de renumărat 650.000 de voturi din Diaspora, care ajung în țară pe 9 decembrie.
Solicitarea de anulare a fost depusă de Cristian Terheș, candidat la alegerile prezidențiale, care a contestat validitatea procesului electoral, invocând posibile nereguli. Argumentele acestuia, precum și datele rezultate din renumărarea voturilor efectuată de Biroul Electoral Central (BEC), vor constitui baza deliberării judecătorilor constituționali.
Reamintim că Elena Lasconi și Călin Georgescu au intrat, inițial, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Ulterior, CCR a decis renumărarea voturilor.
Evenimente
TikTok, audiat la Parlamentul European în contextul alegerilor din Europa, inclusiv România. Manipularea informației, sub lupa europarlamentarilor
Comisia pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorului din Parlamentul European (PE) va audia marţi reprezentanţi ai TikTok asupra modului în care această companie aplică regulile digitale ale UE, în contextul alegerilor desfăşurate recent în Europa, a anunţat luni într-un comunicat de presă legislativul european.
Marţi, începând aproximativ de la ora 11:00 CET (12:00 ora României), Comisia pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorului va desfăşura o discuţie cu Caroline Greer, directoare a TikTok pentru politici publice şi relaţii guvernamentale, şi cu Brie Pegum, director global de producţie, autenticitate şi transparenţă al TikTok.
Europarlamentarii sunt aşteptaţi să pună întrebări legate de măsurile luate de companie, în conformitate cu manualul de reguli digitale al UE, pentru a garanta un spaţiu online sigur, transparent şi de încredere, mai ales în perioadele electorale.
Legea privind Serviciile Digitale ale UE (Digital Services Act – DSA), intrată deplin în vigoare pe 17 februarie 2024, stabileşte obligaţii stricte pentru furnizorii de servicii digitale, cum ar fi social media sau comerţul online, de a combate conţinutul ilegal, dezinformarea online şi alte riscuri online pentru societate.
Comisia Europeană, care în virtutea DSA dispune de prerogative de investigare şi sancţionare, a început să examineze strategiile de îndeplinire a acestor obligaţii în cazul mai multor platforme online foarte mari.
În contextul alegerilor aflate în desfăşurare în România, Comisia Europeană a adresat întrebări referitoare la procesul companiei TikTok de gestiune a riscului în ceea ce priveşte manipularea informaţiei, sistemul de recomandare (ce oferă utilizatorului sugestii pentru articolele cele mai relevante – n.r.) şi accesul terţilor la date.
Comisia a adresat anterior întrebări despre designul şi funcţionarea sistemelor de recomandare ale TikTok, YouTube şi Snapchat, şi mai precis asupra măsurilor întreprinse de TikTok pentru combaterea riscurilor legate de alegeri, asigurarea pluralismului media şi a discursului public.
-
Evenimenteacum 2 zile
Mega criza economică ce bate la ușă, despre care nimeni nu suflă o vorbă. Colaps major pentru cele mai mari economii ale lumii
-
Evenimenteacum 2 zile
Cum ar putea să bage Donald Trump în groapă industria auto internațională. Măsuri economice șoc
-
Evenimenteacum 2 zile
CNA, NOI PRESIUNI: ȘEDINȚĂ SPECIALĂ PENTRU REALITATEA PLUS, ÎN ZIUA VOTULUI. ANCA ALEXANDRESCU: V-AU AMENDAT PE VOI, CEI CARE AȚI VOTAT! NU NE ÎNCHID GURA!
-
Evenimenteacum 2 zile
EXIT-POLL ALEGERI PARLAMENTARE 2024. PRIMELE REZULTATE SUNT PE REALITATEA.NET – PUTEREA VOTULUI ÎN CIFRE
-
Evenimenteacum o zi
EXIT-POLL ALEGERI PARLAMENTARE 2024. REZULTATELE VOTULUI AU FOST FĂCUTE PUBLICE – PSD CÂȘTIGĂ ALEGERILE. PARTIDELE SUVERANISTE SOS ȘI POT, PESTE PRAGUL DE 5%
-
Evenimenteacum o zi
Șomajul, în scădere ușoară, în luna octombrie. În continuare, tinerii sunt cei mai afectați
-
Retailacum 23 de ore
Cutie pentru prânz Koken – practică și durabilă
-
Evenimenteacum 22 de ore
Megafuziune pe piața de energie din România. Cum va funcționa noul distribuitor