​Preţurile petrolului au o evoluţie mixtă. Temeri privind interzicerea petrolului rusesc de către UE

0
98

Preţurile petrolului au avut joi o evoluţie mixtă, după ce au fluctuat între creştere şi scădere, investitorii fiind preocupaţi de aprovizionare şi tensiunile geopolitice din Europa, dar şi de accelerarea inflaţiei, care pune în pericol creşterea economică, transmite Reuters, potrivit News.ro

Rafinarie de petrolFoto: Paul Rapson / Sciencephoto / Profimedia Images

  • Preţul petrolului Brent a scăzut cu 6 cenţi, la 107,45 dolari pe baril.
  • Cotaţia ţiţeiului WTI a crescut cu 42 de cenţi, sau cu 0,4%, la 106,13 dolari pe baril.

„Tranzacţionarea a fost slabă şi nimeni nu ştie ce va muta acul”, a spus John Kilduff, partener la Agan Capital din Galena, Illinois.

Se anticipează că o interdicţie în aşteptare a Uniunii Europene a petrolului din Rusia, un furnizor cheie de ţiţei şi combustibili pentru bloc, va tensiona şi mai mult aprovizionarea globală.

UE încă discută detaliile embargoului rusesc, care are nevoie de un sprijin unanim. Votul a fost amânat deoarece Ungaria se opune interdicţiei pentru că i-ar perturba prea mult economia.

Preţurile petrolului şi pieţele financiare au fost sub presiune săptămâna aceasta, pe fondul nervozităţii din cauza creşterii ratelor dobânzilor, a celui mai puternic dolar american din ultimele două decenii, a îngrijorărilor cu privire la inflaţie şi la o posibilă recesiune.

Piaţa este afectată şi de restricţiile prelungite legate de Covid-19 din China, principalul importator de ţiţei din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here