Connect with us

Taxe si Impozite

HAOS LA ANAF

Publicat

pe

Haos la ANAF!

Pe 25 februarie, asa cum era normal, am platit contributia de 2,25% pentru fondul de salarii aferent ianuarie. Cum ANAF s-a gandit sa comunice noul cont in chiar ziua platii iar contabila mea nu a aflat asta, am facut plata in vechiul cont.

Evident, cand contabila a aflat de noul cont, adica la inceputul lui martie, a facut cerere pentru reglarea sumei, solicitand ANAF sa faca transferul din vechiul cont in noul cont.

Prima hartie degeaba!

Numai ca, ANAF nu a procesat cererea noastra si a trimis bancii adresa de poprire.

A doua hartie degeaba!

Banca, stiind ca suntem clienti seriosi, ne-a instiintat cu privire la incident.

Contabila noastra s-a dus la ANAF sa regleze fisa.

A treia hartie degeaba + timp si nervi la ANAF unde era puhoi de lume cu aceeasi problema!

ANAF a rezolvat problema si ne-a dat confirmare cu privire la ridicarea popririi (normal, platisem totul).

A patra hartie degeaba!

Noi am trimis hartia de la ANAF la banca si speta a fost inchisa.

Sa recapitulam: un functionar ANAF a scris (degeaba!) o hartie pe care a trimis-o prin curier (degeaba!) la banca, unde un lucrator bancar a muncit (degeaba!) sa le proceseze hartia, sa ne sune, contabila mea a muncit (degeaba!) sa mearga la ANAF, unde un alt functionar a muncit (degeaba!) sa ne proceseze cererea, sa se clarifice si sa emita o alta hartie, hartie pe care contabila mea a trims-o la banca, unde functionarul bancar a muncit (din nou degeaba!) sa o proceseze…

Iar toate astea se intampla pentru 2 mii si ceva de lei care fusesera deja platiti…

In tot timpul asta, GAP-ul de TVA e tot 40%, adica hotii fura nederanjati cam 8 miliarde de euro pe an/an de an… Cine sa ii deranjeze daca oamenii de la ANAF sunt ocupati de Sistem cu munca degeaba, cand sa mai aiba timp sa mai si faca treaba?

Cum draq sa fie altfel daca informatizarea/modernizarea ANAF este sabotata sistematic de chiar decidentii politici si de cei pusi de ei sa „coordoneze” administrarea fiscala???

Cum ziceam, HAOS!
Ufff!!!

Sursa: https://www.facebook.com/GabrielBiris/

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Finante personale

Cum să stai departe de amenzile pentru rovinietă (legal)

Publicat

pe

De

Amenzile pentru cei care circulă fără rovinietă valabilă s-au mărit considerabil în România în ultimii ani, ultima modificare fiind prin Legea 241 din 20 iulie 2022.

Astfel, CNAIR poate acorda amenzi autoturismelor care circulă în afara localităților fără rovinietă valabilă, cuprinse între 275 și 550 RON, 275 RON fiind evident valoarea minimă care se poate achita în maxim 14 zile de la primirea procesului verbal acasă. Pentru vehiculele grele, amenzile sunt colosale, spre exemplu pentru camioanele mai grele de 12 tone care au minim 4 axe, acestea ajung în varianta maximă și la 11900 RON.

Întrebarea de bază pe care o are tot românul în minte este cum poate scăpa cineva de amendă, cum poate cineva să se asigure că nu va mai primi niciodată amendă din partea CNAIR din cauza lipsei rovinietei? Ei bine, există o singură cale legală prin care un cetățean, ori o firmă de transport, se pot asigura de faptul că nu vor mai vedea niciodată amenzi din partea CNAIR în cutia poștală. Această cale se numește roviniete.online, un portal destinat celor care doresc să achiziționeze rovinieta în format digital, direct de pe internet, fără să mai aibă de-a face cu benzinăriile.

TUTORIAL – Cum să stai departe de amenzile pentru rovinietă (legal)

1. Verifici rovinieta online, vezi cât timp mai este valabilă – foarte mulți cetățeni se trezesc cu amenzi CNAIR nu din cauza faptului că ar fi rău intenționați și nu vor ei în ruptul capului să cumpere rovinieta. Mulți cetățeni sunt amendați pentru că uită efectiv că au rovinieta expirată. Se întâmplă în special celor care au obiceiul să cumpere rovinieta pe 12 luni. Astăzi rovinieta pentru autoturisme se poate achiziționa chiar și pentru o zi și costă 12.43 RON. Nu cred că ar risca cineva o amendă fie ea și minimă, de 275 de lei, doar ca să nu plătească 12.43 RON. Astfel, dacă vrei să stai departe de amenzile CNAIR, primul lucru pe care trebuie să-l faci este o verificare rovinieta online, să vezi exact când expiră.

2. Achiziționezi rovinieta prin roviniete.online – după ce te-ai lămurit când anume expiră rovinieta (dacă nu cumva este expirată deja), trebuie să alegi operatorul de la care vei cumpăra noua rovinietă. De cele mai multe ori, se optează pentru varianta benzinărie, șoferii o cumpără atunci când cumpără și carburant. Problema cu această variantă este că în timp, bonul primit de la casa de marcat cu valabilitatea rovinietei ori se pierde efectiv, ori ajunge deteriorat și nu se mai înțelege nimic de pe el după câteva luni. Majoritatea benzinăriilor folosesc imprimante termice pentru bonurile eliberate iar aceste bonuri sunt afectate în timp de căldură, se distrug mai ales vara dacă le lăsăm în mașină. Astfel, online totul este mai simplu, chitanța rămâne salvată virtual și este perfect valabilă, nu trebuie să o porți fizic după tine.

3. Activezi sistemul de alerte prin E-mail și SMS – portalul roviniete.online oferă tuturor clienților care achiziționează rovinieta prin intermediul său, acces la alerte prin E-mail și SMS în mod gratuit. Astfel, cu câteva zile înainte de expirarea rovinietei, portalul va trimite alerte atât pe telefon dar și pe e-mail, moment în care riscurile de a mai pleca la drum lung fără rovinietă valabilă și automat, de a primi ulterior amendă din partea CNAIR devin egale cu zero. Aceasta este singura metodă perfect legală prin intermediul căreia poți evita amenzile, poți evita neplăcutul moment în care vei fi nevoit să dai la stat mai mulți bani decât deja cotizezi. Și din moment ce aceste alerte sunt gratuite, nu cred că există motive pentru cineva să mai folosească metoda clasică de achiziție pentru roviniete, care nu aduce niciun beneficiu.

Citeste in continuare

Retail

Nu vrei să-ți mai bați capul cu managementul de roviniete?

Publicat

pe

De

plata-rovinieta-online

Nu vrei să-ți mai bați capul cu managementul de roviniete? Lasă-l în seama profesioniștilor de la rovinieta.online

Managementul de roviniete este frumos dar în același timp un calvar, în special în cadrul parcurilor auto de mari dimensiuni. Este un procedeu destul de dificil de gestionat pentru că poate fi un generator de amenzi, și nimeni nu-și dorește să se trezească la firmă cu plicuri cu amenzi. Atenția este factorul principal și din păcate un manager de flotă nu are doar rovinietele pe cap, trebuie să se ocupe de multe alte lucruri legate de întreținerea parcului auto.

Dar astăzi există soluții profesionale pentru managementul de roviniete, la care companiile pot apela cu încredere. Una dintre soluții vine de la rovinieta.online, un portal destinat achiziției și managementului de rovinietă online, care aduce în premieră și o soluție revoluționară pe parte de administrare roviniete parc auto. Astăzi poți lăsa cu totul în seama profesioniștilor managementul de rovinietă externalizând complet această muncă spre portalul rovinieta.online.

Lasă în seama profesioniștilor de la rovinieta.online managementul de rovinietă

Serviciul de externalizare a managementului de rovinieta se numește „Emitere roviniete online cu personalul nostru prin intermediul unui software dedicat” și practic, pe bază de contract, întreg managementul de rovinietă cade în seama personalului rovinieta.online. Astfel, în cazul în care apar amenzi la sediul firmei și se constată faptul că acestea sunt din vina exclusivă a personalului portalului, firma nu va avea nimic de achitat, sumele vor fi achitate de rovinieta.online. Riscurile sunt zero pentru companie, toată povara amenzii cade în seama celor de la rovinieta.online, o povară destul de grea dacă cumva discutăm de management de rovinietă de firmă de transport marfă, bazat pe camioane.

plata-rovinieta-online

plata-rovinieta-online

Astfel, avem de-a face cu un serviciu revoluționar, care ia de pe umerii managerilor de transport și de parcuri auto o povară destul de mare, o responsabilitate destul de mare și reușește să acorde mai mult timp companiilor pe care acestea să-l utilizeze în alte scopuri. După cum știm, managementul de rovinietă este un task destul de important, implică multă responsabilitate și nu numai, este și un proces destul de time consuming.

Cum se folosește serviciul „Emitere roviniete online cu personalul nostru prin intermediul unui software dedicat”

Este necesară plasarea unei comenzi prin intermediul unui tabel de comandă standardizat, în intervalul orar 08-17, de luni până vineri exceptând evident sărbătorile legale. Un manager de cont dedicat cu experiență relevantă în acest domeniu se va ocupa de această comandă și va oferi la nevoie asistență telefonică în caz de nevoie.

Cât costă acest serviciu de externalizare a managementului de roviniete?

Acest serviciu, ca de altfel toate serviciile oferite de portalul rovinieta.online, este absolut GRATUIT. Nu se taxează suplimentar și nu este nici pe bază de abonament. Prețurile pentru rovinietele achiziționate nu diferă de cele afișate pe site-ul CNAIR, dacă există o mică diferență de câțiva bani este din pricina cursului de schimb valutar.

La o primă vedere, acest serviciu este practic ceva ce-și dorește orice manager de parc auto, să-și ia de pe cap grija rovinietei și să aibă mai mult pentru taskurile care oricum sunt multe și dificile, după cum știm fișa postului unui manager auto este destul de lungă și ziua de multe ori mult prea scurtă pentru a reuși să ducă la bun final toate cele necesare. Din fericire există și portaluri precum rovinieta.online care vin în ajutorul acestor manageri, oferindu-le pe lângă externalizări de task-uri, unelte destul de benefice în vederea bunei desfășurări a activităților, precum acest calculator rovinieta 2024, pe care-l pun la dispoziție absolut gratuit celor care doresc să afle diverse prețuri ale rovinietelor în funcție de categorie.

Citeste in continuare

Taxe si Impozite

5 sfaturi pentru a negocia salariul

Publicat

pe

Ideea negocierii unei cresteri salariale este unul dintre acele lucruri care se pot simti destul de incomod, chiar jenat.

Exista angajati in intreaga lume, care ar prefera sa faca aproape orice decat sa-i ceara angajatorului sa le plateasca mai mult! Dar daca simti ca meritati o marire de salariu net, nu ar trebui sa te intorci de la conversatie.

Este un fenomen cultural ciudat atunci cand lucrati pentru un angajator, in esenta le vindeti timpul si expertiza dvs. De ce nu ati negocia un pret pentru ceva ce vindeti, mai ales pe o piata in care costurile cresc?

Toate acestea pot avea un efect knock-on asupra veniturilor viitoare. Multe cresteri salariale obisnuite se bazeaza pe procente, deci, teoretic, de fiecare data cand primiti o crestere de salariu brut de rutina, ati putea obtine o felie de placinta mai mica. Acest lucru se poate adauga la sume uriase de venituri pierdute de-a lungul vietii profesionale.

Desigur, negocierea este o abilitate complexa, intimidanta. Nu este ceva care sa fie deosebit de usor pentru nimeni. Vestea buna este ca, cu sfaturile potrivite si o multime de practici ar trebui sa puteti negocia ca un profesionist!

1. Faceti-va cercetarile

Odata ce aveti in minte un salariu brut, in mod ideal ar trebui sa incepeti negocierile cu 10% mai mari, pentru a lasa spatiu pentru compromisuri.

2. Crede in tine si fii pregatit sa fii propriul tau agent de vanzari

Daca nu crezi in valoarea ta pentru organizatie, atunci cu greu te poti astepta ca altcineva sa creada pentru tine. Pentru a va aprecia propria valoare si a o demonstra altora este o idee buna sa faceti un efort constient pentru a construi dovezi.

3. Aranjati intalnirea in avans si asigurati-va ca managerul dvs. stie la ce sa se astepte

Managerilor tind sa nu le placa surprizele si, atunci cand vine vorba de negocieri de plata, plasarea lor la fata locului va face doar o situatie stresanta, tensionata, care este mult mai putin probabil sa duca la un rezultat pozitiv.

4. Asezati-va cu cineva de incredere si jucati rolul intalnirii in prealabil

Din nou, negocierile salariale pot fi incomode si este perfect firesc sa te simti nervos in prealabil. Nervii afecteaza oamenii in moduri diferite si, din pacate, adesea ne pot afecta capacitatea de a ne exprima eficient.

5. Abordati intalnirea in modul corect

Odata ajuns in acest moment, sunteti intr-o pozitie puternica. Ai facut totul bine. Dar este atat de important sa tineti intalnirea si exista o serie de lucruri pe care ar trebui sa le aveti in vedere pentru a face acest lucru posibil.

Chiar daca nu ati avut succes de data aceasta, persistenta plateste adesea!

Citeste in continuare

Trending