Stiri economice
Cand si de ce sa apelezi la un soft de salarizare
Antreprenorii si managerii din companii au ajuns la concluzia ca implementarea unui program de calcul salarii le aduce beneficii insemnate, cuantificate in reducere de timp, bani si personal specializat. Astfel, un soft de salarii poate acoperi volume mari de munca, cu un cost mult mai mic, eliminand totodata si erorile umane ce pot aparea in proces.
In mediul de business autohton, companiile cu peste treizeci de salariati ajung, de regula, sa fie interesate foarte rapid de un astfel de produse software. Astfel, daca si compania ta se apropie de acest prag de personal, este timpul sa te pregatesti din timp pentru a alege softul potrivit pentru compania ta. Un alt caz in care companiile aleg sa-si automatizeze salarizarea este atunci cand au multe plangeri din partea salariatilor cu privire la greseli survenite la calculul si plata salariilor. Nu este de dorit sa ajungi aici, dar daca te regasesti in acest scenariu, trebuie sa stii ca un soft de salarii rezolva rapid aceasta problema.
Beneficiile unui soft de salarizare
1. Exactitatea – Printre cele mai importante beneficii ale unui astfel de soft de salarizare se numara rapiditatea si exactitatea cu care se fac calculele, excluzand astfel erorile umane care pot avea urmari grave pentru companie. Statisticile ne arata ca, de regula, pentru greselile de salarizare, companiile ajung sa plateasca chiar si pana la 8% din fondul total de salarii.
2. Mai buna organizare a muncii in departamentul HR – Un alt beneficiu important al softului se leaga de organizarea mai buna a departamentului de resurse umane. Lasand grija salariilor in seama unui soft performant, specialistii HR se pot focusa asupra a ceea ce conteaza cel mai mult: initiative strategice pentru cresterea satisfactiei angajatilor.
3. Raportari rapide – Mai este important de mentionat si faptul ca prin intermediul unui soft integrat de salarizare se pot face simplu si rapid raportari catre autoritati si se poate tine evidenta tuturor datelor care ii privesc pe angajati. Ne referim aici la concedii de odihna sau medicale, pontaj, zile libere, bonusuri de performanta si multe altele. De asemenea, softul de salarizare iti genereaza automat state de plata, fluturasi de salariu, declaratii fiscale, contracte de munca, acte aditionale, decizii, adeverinte sau fisiere plata salarii pe card in diverse formate specifice de banca ori procese verbale sau diverse centralizatoare.
4. Vezi exact harta salariatilor si a castigurilor – Un program de calcul salarii eficient iti ofera un centralizator exact al informatiilor despre toti salariatii si toate castigurile lor lunare si anuale. Poti vedea oricand care sunt taxele angajatului, ale angajatorului, situatia concediilor medicale, a avansurilor, primelor, sporurilor sau retinerilor salariale. De asemenea, programul iti poate arhiva toate documentele care tin de salarizarea personalului.
Evenimente
MINISTRUL ENERGIEI, SEBASTIAN BURDUJA: „ROMÂNII PLĂTESC AL CINCILEA CEL MAI MIC PREŢ LA ENERGIE ELECTRICĂ ŞI AL PATRULEA CEL MAI MIC PREŢ LA GAZ”
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că afirmaţiile potrivit cărora România este „un mare producător de energie” reprezintă un mit. Burduja aminteşte că, în perioada 2009-2022, în România s-au închis capacităţi de producţie care însumau peste 7.000 de megawaţi, echivalentul producţiei a 10 reactoare ale centralei nucleare de la Cernavodă, conform News.ro.
Ministrul Energiei a explicat, joi seară, de ce România plăteşte mult pentru energia pe care o importă pe piaţa SPOT.
„Românii plătesc al cincilea cel mai mic preţ la energie electrică şi al patrulea cel mai mic preţ la gaz, pentru că avem o schemă de plafonare-compensare. Pe piaţa SPOT, pe piaţa zilei următoare, cum se spune, e adevărat că sunt zile în care România are preţuri ridicate în raport cu celelalte state europene, de multe ori sunt preţuri similare cu Bulgaria, Grecia, Polonia, Ungaria. Şi sunt două cauze principale aici.
Prima este lipsa capacităţilor de producţie; acest mit că România este un mare producător de energie a fost valabil acum 30 de ani, poate şi 20 de ani, dar cert este că, din 2009 până în 2022, în România s-au închis capacităţi de peste 7.000 de megawaţi, deci cât 10 reactoare de la Cernavodă şi toate erau producţie în bandă, cărbune sau gaz. E adevărat, grupuri mai vechi, costuri mai mari, dar le aveam.
Şi acum, sigur că neinvestind atâţia ani de zile, a venit şi nota de plată, pentru că noi nu ne mai acoperim consumul. Şi atunci, ce facem? Importăm la intervale orare la care toate celelalte state din jur, în general, importă. Şi atunci, pe o cerere mare, pe un consum mare şi o ofertă mică, sigur că preţul este sus”, a afirmat ministrul Energiei.
El a adăugat că autorităţile au început să ”trateze cauza” acestei situaţii, iar România a atras 14 miliarde de euro pentru sistemul energetic şi, datorită investiţiilor, producţia de energie electrică se va dubla.
”La gaz, nu mai vorbesc, se va întâmpla asta, şi chiar mai repede, din 2027, dar la energie electrică, peste 5-6 ani, România va fi într-o cu totul altă situaţie, în care nu noi vom depinde de alţii şi alţii vor depinde de noi”, a adăugat Sebastian Burduja.
Sursa: Realitatea Din PNL
Evenimente
REALITATEA PLUS DESCHIDE LINIA SPECIALĂ DE COMUNICARE CU ROMÂNII – TELEFONUL POPORULUI
Evenimente
SE SCUMPESC DIN NOU TIGĂRILE. CÂT VA COSTA UN PACHET
Ţigările se scumpesc din nou, de lunea viitoare, când cel mai mare jucător de pe piaţă va adăuga un leu în plus la pachetul de țigări. Astfel, românii vor plăti pentru un pachet de țigări și 30 de lei.
De pe 27 ianuarie, al doilea producător de pe piaţă va majora preţurile cu 50 de bani și chiar 1 leu, în funcție de prețul actual.
Vorbim astfel despre a şaptea scumpire a țigărilor din ultimii doi ani. Cel mai câştigat în urma acestei decizii este statul, care adună mai mulţi bani din accize.
România este una dintre țările din Uniunea Europeană cu cei mai mulți fumători, în jur de 4,2 milioane, potrivit statisticilor europene.
România: aceștia adoptă fumatul din ce în ce mai devreme, transformând țara noastră într-un lider european la consumul de tutun în rândul adolescenților. Aproximativ 34% din populația adultă fumează, iar procentul tinerilor fumători crește într-un ritm îngrijorător, atingând un nivel record de 48,3% la grupa de vârstă 15-24 de ani.
Mai mult, un studiu recent arată că un licean din șapte fumează în mod regulat, debutul acestui obicei nociv având loc, în medie, la vârsta de 15 ani. Spre deosebire de alte țări europene, unde legislația și programele de prevenire au dus la o scădere masivă a numărului de fumători, România continuă să se confrunte cu o tendință ascendentă.
Comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană, România se confruntă cu cea mai mare rată de creștere a numărului de tineri fumători. În state precum Finlanda, Norvegia sau Suedia, politicile restrictive și educația intensivă au redus semnificativ numărul de fumători tineri.
Sursa: Tabu.RO
-
Evenimenteacum 2 zile
SECTORUL IT RESIMTE EFECTELE DECIZIILOR FISCALE ŞI ANTICIPEAZĂ UN 2025 DIFICIL
-
Companiiacum 2 zile
Reconversia spațiilor industriale în cafenele: O tendință urbană inovatoare
-
Evenimenteacum 2 zile
PREMIERUL MARCEL CIOLACU: BUGETUL, APROBAT ÎN GUVERN PÂNĂ LA FINALUL LUNII IANUARIE
-
Evenimenteacum 2 zile
PREVIZIUNI PESIMISTE PENTRU ECONOMIA ROMÂNIEI ÎN URMĂTORII ANI
-
Evenimenteacum 2 zile
RECURSUL LUI CĂLIN GEORGESCU A FOST RESPINS DE JUDECĂTORI
-
Evenimenteacum o zi
Justiția americană a dat undă verde legii care permite închiderea rețelei TikTok. Poate bloca Donald Trump punerea în aplicare?
-
Evenimenteacum o zi
CĂLIN GEORGESCU, MESAJ ÎN EXCLUSIVITATE LA REALITATEA PLUS LA ORA 20 DUPĂ LOVITURA DE LA INSTANȚA SUPREMĂ
-
Evenimenteacum o zi
ANAF face precizări despre executarea silită a lui Iohannis pentru casele din Sibiu. Ar mai fi un singur pas de făcut