Unelte pentru grădinărit

0
120

Atunci când avem o grădină şi ne dorim să o întreţinem corespunzător, avem nevoie de puţin ajutor, şi anume de folosirea unor scule şi a unor unelte speciale pentru grădină. Printre primele unelte care nu trebuie să ne lipsească din magazie sunt foarfecele de grădină. Acestea sunt însă de mai multe tipuri precum:

  • Pentru trandafiri
  • Plante agăţătoare de talie mică sau arbuşti mici avem nevoie de foarfeci de mână
  • Foarfeci clasice de grădină.

Atenţie la calitatea acestora când le alegeţi, pe piaţa sunt foarte multe tipuri, dar dacă vă doriţi o foarfecă profesională este bine să cumpăraţi ceva de calitate.

În această perioadă, când apar mulţi dăunători sau boli la plante, pulverizatoarele sunt de mare utilitate. Fie că vorbim de pompe mici, pentru plante mici, de pompe cu piston sau pulverizatoare, acestea sunt absolut necesare pentru sănătatea plantelor. Însă majoritatea oamenilor sunt în căutarea pompelor de stropit vermorel, pe care le puteţi achiziţiona de la Magazinul de piese, un magazin online, dotat cu toate cele necesare casei şi grădinii dumneavoastră.

Însă, dacă aveţi de tuns un gard viu, vă trebuie fără doar şi poate o foarfecă cu lama lungă, bine ascuţită pentru a nu răni ramurile, şi preferabil cu posibilitatea de a regla tensiunea lamelor, astfel încât să puteţi tăia corect şi complet atât crengile, cât şi frunzele mai mici.

Însă, dacă gardul viu este de talie mare, vă recomandăm să achiziţionaţi un trimmer fie electric, fie pe benzină. Sunt mult mai eficiente, şi veţi termina treaba mai repede, iar modelele existente pe piaţă la ora actuală sunt numeroase, întrucât tehnologia avansează pe zi ce trece, modelul acestora este din ce în ce mai special şi mai sofisticat. De asemenea vine şi vremea aplicării îngrăşămintelor, inclusive a gazonului, iar pentru acesta operaţiune puteţi folosi un dispozitiv special de împrăştiere care Magazinul de piese le pune la dispoziţia dumneavoastră.

Pentru tunderea pomilor aveţi nevoie de o foarfecă specială cu cioc. Sunt foarfeci de forţă, telescopice, pentru a putea tăia şi la înălţime. Când alegeţi o astfel de sculă, trebuie să verificaţi diametrul sau maxim de tăiere. Alegeţi în funcţie de grosimea ramurilor pe care doriţi să le tăiaţi.

În afară de foarfeci este bine să aveţi un plantator pentru răsaduri, un fierăstrău, un scormonitor, scafa pentru buruieni şi o săpăligă. Orice grădinar profesionist are nevoie şi de furtun. Capul de stropire este foarte important. În funcţie de situaţie, puteţi opta pentru capete cu mai multe poziţii de stropire. Bineînţeles că niciunui grădinar nu trebuie să-i lipsească grebla, de pământ sau de frunze, cazmaua, lopată şi chiar un topor. Cu siguranţă vor fi utile nu doar primăvara, ci pe tot parcursul anului.

Şi nu în ultimul rând, cumpăraţi-vă mănuşi! Ele vă vor proteja de înţepături, zgârieturi sau muşcături de insecte şi alte mici neplăceri pe care acest hobby, ni le poate cauza. Puteţi comanda online toate aceste produse sau vă puteţi inspira pentru grădina dumneavoastră din diferite imagini şi articole, accesând site-ul magazinul-de-piese.com unde vă puteţi delecta cu o întreagă gamă de produse profesionale special concepute pentru iubitorii de grădinărit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here