Connect with us

Evenimente

Procuroare plecata din Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie s-a saturat sa tot anticorupa si revina la PCA Brasov

Publicat

pe

Una din cele mai des intalnite afectiuni dentare este parodontoza. Din pacate, parodontoza este atat de agresiva, incat, daca nu este tratata, poate duce la pierderea completa a dintilor. Pana nu demult, nici nu putea fi vorba de un tratament parodontoza. Acum, acesta este posibil si ajuta pacientii sa isi recapete nu numai zambetul, ci si increderea in sine si increderea ca nu isi vor pierde dintii.

Principalele cauze ale parodontozei sunt tartrul subgingival si supragingival, placa dentara, marginile anfractuoase ale obturatiilor existente sau ale lucrarilor protetice. Uneori parodontoza este datorata unei predispozitii genetice, fumatului, unei igiene orale care nu este riguroasa si nici constanta.

Cum se trateaza parodontoza?

Prima data, parodontoza se manifesta la nivelul gingiilor si poarta numele de gingivita. Gingivita presupune inflamarea gingiilor si sangerarea constanta a acestora, precum si respiratia urat mirositoare, senzatia de gust neplacut sau mobilitatea dintilor. Evolutia bolii parodontale poate sa treaca neobservata cateva luni sau cativa ani, de aceea pacientii ajung foarte tarziu la doctor abia cand isi pierd dintii.

Daca este instaurat din timp, tratamentul parodontozei este un mijloc important de prevenire a pierderilor dentare. In clinica Excedent se efectueaza igienizarea dentara prin detartraj, se efectueaza periajul profesional si air flow cu bicarbonat de sodiu, se pune accent pe igiena dentara zilnica si pe folosirea apei de gura, a atei dentare si a periutei electrice.

De asemenea, specialistii se arata dispusi sa intervina pentru chirurgia pungilor parodontale, astfel incat sa prelungeasca durata de viata pe arcada a dintilor mobili.

Cum previi parodontoza?

In foarte multe situatii, parodontoza este o afectiune care poate fi prevenita. Renuntarea la fumat sau evitarea fumatului, intarirea sistemului imunitar, precum si o igiena orala corect efectuata pot preveni aparitia parodontozei. In plus, bolile gingivale pot fi observate din primele luni prin sangerarea gingiilor la periaj si aspectul violaceu al acestora.

Cei care merg la detartraj de doua ori pe an cu siguranta vor putea sa previna aparitia parodontozei, chiar si daca este vorba de o mostenire genetica. In plus, tratarea cariilor si a altor afectiuni ce apar la nivelul dintilor, dar si abcesele ce apar la nivelul gingiilor pot preveni aparitia parodontozei.

Din dieta celor care banuiesc ca ar putea dezvolta aceasta boala nu trebuie sa lipseasca legumele si fructele crude, iar pasta de dinti este recomandata cea special conceputa pentru acest tip de afectiune sau o pasta de dinti mai soft, pe baza de plante si o periuta foarte mare.

Se vor evita dulciurile, mai ales caramelele si gumele si in cazul mobilitatii dentare, se vor evita si alimentele foarte tari si lipicioase. Totodata, pacientii trebuie sa respecte programarile pentru controalele periodice pe care medicul stomatolog le face pentru a tine sub control toate afectiunile la nivel dentar.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Un mare producător de zahăr din România CONCEDIAZĂ zeci de angajați. Ce ofertă li s-a făcut oamenilor?

Publicat

pe

Agrana România, unul dintre cei mai mari producători de zahăr de pe piața locală, va disponibiliza zeci de angajași de la Fabrica din Buzău, până la finele anului. Decizia companiei austriece a fost luată la câteva luni după oprirea procesului de rafinare.

Producătorul austriac a notificat Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Buzău, anunțând că s-a ajuns la un acord cu sindicaliștii, iar din decembrie vor pleca acasă peste 50 de oameni, potrivit regulile privind concedierea colectivă.

„Începând cu 10 decembrie, 55 de salariați vor fi afectați de măsura concedierii, dintr-un număr de aproximativ 350 cât înseamnă tot grupul Agrana. Aceste persoane care vor fi concediate vor primi plăți compensatorii, respectiv 6 salarii brute individuale pentru o vechime între 1-10 ani, 9 salarii pentru o vechime între 10 și 15 ani, 12 salarii pentru vechime 15-20 de ani și pentru peste 20 de ani, 15 salarii brute individuale”, a declarat directorul AJOFM Buzău pentru presa locală.

Acesta a precizat că în total sunt în jur de 350 de persoane angajate şi din acest grup, 55 de salariaţi sunt concediaţi, „în niciun caz nu reiese că s-ar închide fabrica”. nici că va fi relocată

Citeste in continuare

Evenimente

Este scandal uriaș pe implementarea salariului european. Sindicaliștii cer guvernului măsuri de urgență

Publicat

pe

Este scandal uriaș pe implementarea salariului european în țara noastră. Sindicaliștii cer de urgență Guvernului să stabilească mecanismul de creștere al venitului și cer să fie respectate prevederile directivei, potrivit Realitatea Plus.

Potrivit calculelor făcute de sindicate, venitul brut ar trebui să ajungă la 4.300 de lei, însă simulările de până acum arată că salariul va ajunge la 4.100 de lei brut ceea ce înseamnă un salariu net de puțin peste 2.400 de lei.

Miercuri, sindicatele și patronatele discută cu premierul despre venit, iar sindicaliștii cer ca formula de calcul să fie bazată pe date efective și nu pe prognoze.

Mai mult, directiva spune că salariul minim se va raporta la jumătate din salariul mediu. Ultimele date publicate de INS arată că în luna august salariul mediu a scăzut.

Citeste in continuare

Evenimente

Ce angajați români din străinătate vor beneficia de al 13-lea salariu și prime de Crăciun?

Publicat

pe

Românii care lucrează în unele țări ale Uniunii Europene se pot bucura chiar și de al 14-lea salariu, precum și de bonusuri acordate la final de an. Mai precis, este vorba de două state care acordă astfel de beneficii angajaților.

În Austria şi Italia, angajaţii primesc două salarii în plus pe an. Unul dintre ele vine chiar înainte de vacanța de vară, în timp ce celălalt este plătit înaintea sărbătorilor de Crăciun.

Românii care lucrează în aceste două țări se pot bucura din plin de al 13-lea și al 14-lea salariu. Acestea sunt numite „Prime de Crăciun și de vacanță” sau uneori „al 13-lea și al 14-lea salariu”, scrie BZI.

Alte țări UE care le oferă bonusuri angajaților se află Portugalia, Spania, Grecia, Austria și Italia.

Unele companii împart cele două plăți speciale pe cursul anului, la fiecare trei luni, adică de patru ori pe an. 

Citeste in continuare

Trending