Evenimente
Resursele de energie electrică ale României au scăzut, în 2019, cu 4,2%. S-a importat masiv
În anul 2019, resursele de energie electrică au fost de 64496,9 milioane kWh, în scădere cu 2820,3 milioane kWh, faţă de anul 2018.
Producţia din termocentrale a fost de 23799,2 milioane kWh în scădere cu 3010,4 milioane kWh (-11,2%).
Producţia din hidrocentrale a fost de 15828,6 milioane kWh în scădere cu 2195,8 milioane kWh (-12,2%), iar cea din centralele nuclearo-electrice a fost de 11280,2 milioane kWh în scădere cu 97,2 milioane kWh(-0,9%).
Producţia din centralele electrice eoliene în anul 2019, a fost de 6744,5 milioane kWh, în creștere cu 247,2milioane kWh faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar energia solară produsă în instalaţii fotovoltaice în această perioadă a fost de 1734,2 milioane kWh, în creștere cu 59,9 milioane kWh faţă anul 2018.
Consumul final de energie electrică în anul 2019, a fost de 55298,9 milioane kWh, cu 1,0% mai mic faţă deanul 2018; iluminatul public a înregistrat o creștere cu 10,6%, iar consumul populaţiei a crescut cu 21,9%.
Exportul de energie electrică a fost de 3592,2 milioane kWh în scădere cu 1886,4 milioane kWh.
Consumul propriu tehnologic în reţele şi staţii a fost de 5605,8 milioane kWh, în scădere cu 351,3 milioane kWh.
Evenimente
Un mare producător de zahăr din România CONCEDIAZĂ zeci de angajați. Ce ofertă li s-a făcut oamenilor?
Agrana România, unul dintre cei mai mari producători de zahăr de pe piața locală, va disponibiliza zeci de angajași de la Fabrica din Buzău, până la finele anului. Decizia companiei austriece a fost luată la câteva luni după oprirea procesului de rafinare.
Producătorul austriac a notificat Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Buzău, anunțând că s-a ajuns la un acord cu sindicaliștii, iar din decembrie vor pleca acasă peste 50 de oameni, potrivit regulile privind concedierea colectivă.
„Începând cu 10 decembrie, 55 de salariați vor fi afectați de măsura concedierii, dintr-un număr de aproximativ 350 cât înseamnă tot grupul Agrana. Aceste persoane care vor fi concediate vor primi plăți compensatorii, respectiv 6 salarii brute individuale pentru o vechime între 1-10 ani, 9 salarii pentru o vechime între 10 și 15 ani, 12 salarii pentru vechime 15-20 de ani și pentru peste 20 de ani, 15 salarii brute individuale”, a declarat directorul AJOFM Buzău pentru presa locală.
Acesta a precizat că în total sunt în jur de 350 de persoane angajate şi din acest grup, 55 de salariaţi sunt concediaţi, „în niciun caz nu reiese că s-ar închide fabrica”. nici că va fi relocată
Evenimente
Este scandal uriaș pe implementarea salariului european. Sindicaliștii cer guvernului măsuri de urgență
Este scandal uriaș pe implementarea salariului european în țara noastră. Sindicaliștii cer de urgență Guvernului să stabilească mecanismul de creștere al venitului și cer să fie respectate prevederile directivei, potrivit Realitatea Plus.
Potrivit calculelor făcute de sindicate, venitul brut ar trebui să ajungă la 4.300 de lei, însă simulările de până acum arată că salariul va ajunge la 4.100 de lei brut ceea ce înseamnă un salariu net de puțin peste 2.400 de lei.
Miercuri, sindicatele și patronatele discută cu premierul despre venit, iar sindicaliștii cer ca formula de calcul să fie bazată pe date efective și nu pe prognoze.
Mai mult, directiva spune că salariul minim se va raporta la jumătate din salariul mediu. Ultimele date publicate de INS arată că în luna august salariul mediu a scăzut.
Evenimente
Ce angajați români din străinătate vor beneficia de al 13-lea salariu și prime de Crăciun?
Românii care lucrează în unele țări ale Uniunii Europene se pot bucura chiar și de al 14-lea salariu, precum și de bonusuri acordate la final de an. Mai precis, este vorba de două state care acordă astfel de beneficii angajaților.
În Austria şi Italia, angajaţii primesc două salarii în plus pe an. Unul dintre ele vine chiar înainte de vacanța de vară, în timp ce celălalt este plătit înaintea sărbătorilor de Crăciun.
Românii care lucrează în aceste două țări se pot bucura din plin de al 13-lea și al 14-lea salariu. Acestea sunt numite „Prime de Crăciun și de vacanță” sau uneori „al 13-lea și al 14-lea salariu”, scrie BZI.
Alte țări UE care le oferă bonusuri angajaților se află Portugalia, Spania, Grecia, Austria și Italia.
Unele companii împart cele două plăți speciale pe cursul anului, la fiecare trei luni, adică de patru ori pe an.
-
Uncategorizedacum o zi
Adams Vision lansează campania de toamnă pentru creșterea imunității
-
Evenimenteacum 2 zile
SERIAL MARATON DE INTERVIURI EXPLOZIVE, LA REALITATEA PLUS. DEZVĂLUIRI DIN SUFRAGERIA LUI VANGHELIE CARE RESCRIU ISTORIA
-
Evenimenteacum o zi
MARIAN VANGHELIE, DEZVĂLUIRI BOMBĂ DIN INTERIORUL STATULUI PARALEL. DOCUMENTELE ȘI ÎNREGISTRĂRILE CARE ZDRUNCINĂ DIN TEMELII GAȘCA PENALILOR
-
Uncategorizedacum o zi
Cum un Magazin Online Crește Vizibilitatea Afacerii Tale
-
Uncategorizedacum o zi
Nature Republic: O oază de natură pentru îngrijirea delicată a pielii și a părului
-
Evenimenteacum o zi
Benyamin Steinmetz, miliardarul din spatele afacerilor de la Roșia Montană și Ferma Băneasa, reținut la Atena – SURSE
-
Evenimenteacum o zi
MINUTUL DE ENERGIE. PREȚURI MAI MICI ȘI SECURITATE ENERGETICĂ PRIN ENERGIE VERDE
-
Evenimenteacum 24 de ore
TU DECIZI! LIA OLGUȚA VASILESCU: ÎL VĂD PE MARCEL CIOLACU PREȘEDINTE ȘI MI-AȘ DORI SĂ CÂȘTIGE. ȘTIU CÂTĂ EMPATIE ARE