Sfaturi utile pentru curatarea de praf a laptopului

0
123

Pasta termica este un compus utilizat pentru eliminarea spatiilor de aer dintre procesor/ GPU si sistemul de racire/ radiator. Pastele termice au o conductivitate ridicata de caldura si sunt de obicei obtinute din compusi precum argintul pudrat, aluminiu si siliciu. Este recomandat sa veniti periodic cu laptopul in service pentru o curatare de praf complexa si pentru schimbarea pastei de pe procesor. Specialistii de service cunosc exact ce tip de pasta trebuie aplicata pe un procesor de laptop – nu una de calculator, ci una cu transfer termic mare. In acest mod, laptopul este ajuta sa se raceasca mai bine.

Supraincalzirea poate cauza foarte multe probleme laptopurilor. De aceea, recomandarile specialistului sunt de a schimba frecvent pasta termoconductoare de pe procesor si impiedicarea supraincalzirii.

Supraincalzirea provoaca accelerare termica, opriri aleatorii si poate chiar defectiuni la nivelul componentelor interne.

In interiorul laptopului, sistemul de racire termica se afla in contact cu procesorul/ GPU. Acest lucru permite transferul de caldura de la procesor/ GPU la radiator, care apoi disipa caldura.

Se presupune ca cele doua componente intra in contact inainte de a avea loc transferul de caldura. Aerul este un condicator rau de caldura, iar cele doua suprafete (CPU/ GPU si radiator) nu sunt perfect plane.

Acest lucru se observa doar la microscop. Desi ambele suprafete sunt in contact, vor exista goluri care contin aer. Acest lucru reduce eficienta generala a sistemului de incalzire/ racire, deoarece aerul este un conducator rau de caldura, iar caldura nu se va putea transfera de la CPU/ GPU la radiator, ceea ce va duce la cresterea temperaturii.

Tipuri de pasta termoconducatoare

Exista mai multe tipuri de pasta termica:

– pe baza de metal. Are cea mai buna conductibilitate dintre toate pastele. Varianta lichida are o conductivitate mai ridicata decat pasta normala pe baza de metal si de obicei este mai scumpa din cauza metalelor rare pe care le contine. Ambele sunt extrem de capacitate si vor cauza probleme daca ajung pe placa de baza.

– pe baza de ceramica. Sunt cele mai cunoscute si folosite paste termice. Nu sunt capacitive si sunt mai ieftine.

– pe baza de carbon. Carbonul are o conductivitate buna a energiei electrice datorita electronilor liberi, care il fac sa se comporte ca un etal. Acest lucru il face de asemenea un bun conducator de caldura.

– pe baza de silicon. Sunt pre-aplicate pe radiatoare si vin cu kituri de racire.

In service onlaptop.ro folosim cea mai potrivita pasta termoconducatoare pentru a o inlocui pe cea veche. Pasta pe care o aplicam are un transfer termic mare ceea ce permite laptopului sa se raceasca eficient.

Nu ar trebui sa incercati sa curatati laptopul de praf pe cont propriu pentru ca acest lucru pentru ca operatiunea in sine este foarte complexa: conteaza cum desfaceti laptopul sa ajungeti la placa de baza, cata pasta termoconducatoare aplicati, ce tip de pasta folositi, cum fixati radiatorul pe procesor, cu asamblati din nou laptopul, cum puneti suruburile la locul lor fara a sparge carcasa etc.

Va asteptam la OnLaptop Service Center & Shop pentru curatare de praf si inlocuire pasta termoconducatoare. Avem preturi accesibile si lucram profesionist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here