Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(XIV)/Mafia Deseurilor din Prahova/Pamflet

0
231

Citam dintr-un Raport al unui ofiter „pensionar”, dar nu coleg cu cei de la APM, cel putin culoarea ochilor difera…
Interesante sunt valurile de informatii care parvin, in serii, de la diversi cetateni, agentii si organizatii, bine documentate si care atesta urmatoarea stare de fapt, cu care domnul nou director se va confrunta, incepand de la primele ore ale preluarii mandatului, intrucat fostul director, celebrul domn Florin Diaconu, ameninta, continuu, in stanga si in dreapta, cu plangeri catre DNA, pe numele doctorului Nica Bogdan.
In data de 5 martie a.c. urmeaza sa se desfasoare un nou termen in procesul agentiei, cu grupul Rompetrol, eveniment vital pentru activitatea punctului de lucru VEGA-Rompetrol, dar si pentru locuitorii municipiului Ploiesti, atat de afectati de situatiile reprezentate de poluarile dese accidentale, atat ale aerului, prin depasirea limitelor maxime admise la noxele emanate in atmosfera, cat si la produsii si compusii deversati, prin canalele de deversare, in paraul Dambu si de aici, in raurile Teleajen si Prahova, afectand si chiar compromitand intregul bazin hidrografic Ialomita. Pana atunci, insa, locuitorii orasului Ploiesti si, in special, cei din zona din imediatele sectoare si zone locuible ale rafinariie VEGA ( Str. Poenitei etc ) sunt expusi unor mari riscuri de sanatate. De asemena, revarsarile paraului Dambu, in ariile strabatute de strazile care converg zonei, afecteaza intreaga comunitate.
O pasarica mica-mica ne-a soptit ca domnul Florin Diaconu a sustras toate documentele din agentie, care faceau referire sau aveau legatura cu dosarul Rompetrol, la indicatiile unor persoane din mediul extern APM Prahova, pentru a-l expune pe noul director, unor situatii limita, fara iesire, care sa-l compromita, in perioada urmatoare si care sa ii certifice slabele capacitati manageriale, directorale si de profesie, in noua pozitie in care a fost instalat. Sa speram, totusi, ca dr. Bogdan Nica, in continuare, se va baza pe sprijinul specialistilor si inspectorilor din cadrul agentiei si, de asemenea, pe sprijinul ofiterilor din APM Prahova, pentru a se plasa intr-o pozitie care sa-i confere posibilitatea de a se apara si de a contracara actiunile grupului Rompetrol, in instanta. Grupul care sustine interesele oculte ale outsourcing-ului Rompetrol este condus din liderul de acum de necontestat, Florin Diaconu. Acesta este foarte nemultumit de naveta zilnica pe care o efectueaza, la Buzau si inapoi, catre Ploiesti, ca urmare a retrogradarii sale si exportarii la noul loc de munca din acest oras. Ba chiar este nemultumit si afirma catre prietentii si adevaratii sai colegi si parteneri de nelegiuiri, ca “… la Buzau, nu merge nimic. Sunt doar doi-trei agenti economici si nu se poate face nimic, nu iese nimic!…” Interesanta abordare, nu?
Ca o concluzie desprinsa in pamfletul nostru, Florin Diaconu impreuna cu gasca planuiesc ca APM Prahova sa piarda procesul cu Rompetrol Rafinare S.A., bazandu-se pe sprijinul si pe intreaga participare si influenta, in mediile necesare, a intregului lor sistem de relatii, in care ii utilizeaza, in principal, pe YUBI, Robert Ianau, angajat Rompetrol, project manager, responsabil operatiuni de ecologizare batalul Vega, Felicia Andrei, director HSEQ, Corina Rugina, responsabil HSEQ, Felicia Crudu Tesloveanu, director Rompetrol Rafinare si altii, intre care mentionam, deocamdata, doar pe stimabila doamna Gratiela Leocadia Gavrilescu si legaturile acesteia, asta doar asta, apropo de interviul dat dlui Alex Dima-jurnalist PRO TV, pe care o tara intreaga l-a vizionat, duminica seara, la o ora de maxma audienta:
“ lispa de…. indolenta…”, ca sa intelegem, si noi, cetatenii, adevarata dimensiune de educatie a acestui ministru si, acum, parlamentar roman.
Stimati cititori, in cadrul detaliat, in fond, nu putem sa nu il mentionam, din nou, pe domnul Florin Diaconu, intrucat acesta este coordnatorul nu din umbra, ci la vedere, al respectivului grup organizat care, de acum incolo, nu il mai saboteaza si nu ii submineaza actul de conducere si nu erodeaza doar planurile si obiectivele noului director al agentiei de mediu din Ploiesti, ci lupta efectiv, clandestin si subteran, cu autoritatile care l-au investit pe dr. Nica Bogdan. Deci frontul real si teatrul adevarat al operatiunilor s-a mutat in afara APM Prahova.
Tot o pasarica, dar alta, de data asta de pe alt palier, ne-a spotit, foarte bine documentat, ca in data de 3 martie, deci acum doua zile, domnul Robert Ianau, alaturi de colegii sai Felicia Andrei, Corina Rugina, Felicia Crudu Tesloveanu etc, s-au deplasat la Restaurantul CENTRAL din Ploiesti, destul de discret, intr-o anumita zona, pentru a discuta cu Florescu Danut (actionar Ecomaster si OilDepoil), la intalnire participand si directorul general al firmei Ecomaster, Diana Theodor. Scopul intalnirii initiate de Robert Ianau si echipa mentionata, a fost reprezentat de initierea unor masuri si operatiuni ilegale, de acoperire si de musamalizare a LUCARILOR NECONFORME, EFECTUATE, PLATITE SI INCASATE, lucrari care nu au corespuns din punct de vedere tenhic, calitativ, ingineresc si nici din punctul de vedere al conformitatii ecologice si al normelor de mediu etc.
Dupa intalnire, formula in cauza a discutat si cu reprezentantii altor firme, cei trei celebri specialisti, nu CEI 3 MUSCHETARI! , cunoscuti si documentati jurnalistic si de institutiile cu competenta, fiind suspectati si de activitati ilegale in domeniile antreprenoriatului, executiei-constructiilor etc.
Unii dintre ei exceleaza insa, prin cvasi ne-performante realizate in sectorul mediu inconjurator, incasand sume mari de la depunatorii care dispun in GROAPA DE GUNOI care le apartine, langa localitatea Strejnic, Judetul Prahova, pentru pseudo servicii ecologice, furandu-ne si inselandu-ne pe noi, cetatenii, si pacalind autoritatile, de mai multe ori: nu efectueaza serviciul, sunt platiti, sunt indestulati la niveluri maximizate, nu fiscalizeaza intregul spectrul de asa-zise activitati prestatoare, nu rezolva problemele de mediu, accentuand efectele si consecintele dezastrelor ecologice in Judetul Prahova, pentru ca nu oricine poate detine si exploata o asemena groapa de gunoi-deseuri, fara aprobarea si mantuirea domnului director Florin Diaconu, cel care decide totul, in materie de mediu si petrol.
In plus ne-a ma fost soptit si ca in groapa cu pricina, pe filierele coordonate din afara, tocmai de la Buzau, de catre Florin Diaconu, urmeaza ca acest grup de crima organizata sa deverseze si sa arunce, sa ingroape deseuri industriale foarte periculoase, reprezentate de gudroane acide si deseuri periculoase, care vor fi ascunse illegal, fara proceduri preaabile de autorizare pentru transport, dispunere sau tratare, aspecte care pot intregi, mai precis, tabloul catastrofei ecologice din judet.
Si cum prima dragoste a lui Florin Diaconu nu se uita niciodata, nu putem nici noi, la randul nostru, sa nu revenim la Rompetrol unde, in prezent exista o puternica si avansata stare de temere si insecuritate, dupa ce postul PRO TV a relatat, in fond, ceea ce noi, grupul nostru de presa a sesizat, in premiera, astfel incat mijlocul de televiziune a marcat accentuat si a confirmat tot ce noi am scris si publicat, urmand, in continuare, noi serii de dezvaluiri, intrucat suntem asaltati cu informatii despre catastrofele ecologice si grupurile de crima organizata.
Dupa plecarea personajului care a oferit, conferit, asigurat, la cea mai avansata nisa posibila, local dar si la nivelele centrale, protectie acestor grupuri care functioneaza dupa principii mafiote, fostul director Florin Diaconu a deposedat atat agentii economici pe care i -a amenintat, presat si santajat, cat si APM Prahova, de importante sume care se cuveneau, ca urmare a aplicarii unor masuri si amenzi, cf prev si disp legale in vigoare, de aliniere la normele si standardele de mediu, amenzi, autorizari etc.
In schimb s-a indestulat dansul si aceste clanuri care detin propietati si mijloace auto marci si modele noi, achzitionate prin mecanismenele complexe descrise si care isi petrec vacante si concedii de lux, in formulele in cauza, care le-au consacrat.
Si, cand grupul mafiot nu putea gasi sprijin politic si institutional local, avea o LINIE VERDE, direct la Bucuresti, pe care, inca o utilizeaza, exploateaza si valorifica, si in prezent, expunand inalti functionari guvernamentali si ministeriali: MIRCEA FECHET (secretar de stat in Ministerul Mediului, originar din Bacau), Teodor Dulceata (secretar general adjunct), cativa de pe la Garda Nationala de Mediu, Gratiela Leocadia Gavrilescu (parlamentar roman si fost ministru al mediului ), YUBI (legatura acesteia, expulzat din CONPET S.A. Ploiesti, un consilier ALDE, om de casa al domnului YUBI, etc.
Si po… Vestea noastra continua, data viitoare. Dar, totusi nu ne putem opri, intrucat autoritatile din Iasi tocmai ne-au sesizat ca, la drum de seara, domnul Florin Diaconu, unde credeti ca s-a deplasat si cand a poposit? Dar pentru ce a plecat, Domnia Sa, la Bacau? Pentru ca, din Bacau este originar Stimabilul Domn Costel Alexe, actualul ministru al mediului si punctul forte al expertilor acestuia, tot in Bacau isi are originile.
Ne referim la domnul MIRCEA FECHET, secretar de stat, fost consilier local. Deci, la drum de seara, Florin Diaconu s-a deplasat, discret si elegant, sambata seara, in judetul Bacau, pentru a antama noua strategie ‘nationala’ de mediu, dupa ce a fost demis de la conducerea Agentiei de Protectie a Mediului Prahova. Cu cine credeti ca s-a intalnit, intr-un loc asigurat si bine ascuns, zic cei de la Iasi? Cu stimabilul domn Fechet Mircea, exact secretarul de stat de la MEDIU. Interesant, nu? Mai ales ca cei doi au baut pana dincolo de miezul noptii, numai tuica si cognac.
Stimati cititori,
Dumnevoastra nu vi s-a parut ca duminica seara, la PRO TV, cand jurnalistul Alex Dima a prezentat emisiunea Romania te iubesc / Judete la stapani, azi Prahova, ca Florin Diaconu era, macar in parte sau usor, marcat de efectul consumului …. nu de noxe sau pulberi in atmosfera…? Noua asa ni s-a parut. Daca nu a fost asa, ne cerem scuze
Vom reveni. (Cristina T.).
Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Articolul Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(XIV)/Mafia Deseurilor din Prahova/Pamflet apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here