Connect with us

Evenimente

Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(XIV)/Mafia Deseurilor din Prahova/Pamflet

Publicat

pe

Citam dintr-un Raport al unui ofiter „pensionar”, dar nu coleg cu cei de la APM, cel putin culoarea ochilor difera…
Interesante sunt valurile de informatii care parvin, in serii, de la diversi cetateni, agentii si organizatii, bine documentate si care atesta urmatoarea stare de fapt, cu care domnul nou director se va confrunta, incepand de la primele ore ale preluarii mandatului, intrucat fostul director, celebrul domn Florin Diaconu, ameninta, continuu, in stanga si in dreapta, cu plangeri catre DNA, pe numele doctorului Nica Bogdan.
In data de 5 martie a.c. urmeaza sa se desfasoare un nou termen in procesul agentiei, cu grupul Rompetrol, eveniment vital pentru activitatea punctului de lucru VEGA-Rompetrol, dar si pentru locuitorii municipiului Ploiesti, atat de afectati de situatiile reprezentate de poluarile dese accidentale, atat ale aerului, prin depasirea limitelor maxime admise la noxele emanate in atmosfera, cat si la produsii si compusii deversati, prin canalele de deversare, in paraul Dambu si de aici, in raurile Teleajen si Prahova, afectand si chiar compromitand intregul bazin hidrografic Ialomita. Pana atunci, insa, locuitorii orasului Ploiesti si, in special, cei din zona din imediatele sectoare si zone locuible ale rafinariie VEGA ( Str. Poenitei etc ) sunt expusi unor mari riscuri de sanatate. De asemena, revarsarile paraului Dambu, in ariile strabatute de strazile care converg zonei, afecteaza intreaga comunitate.
O pasarica mica-mica ne-a soptit ca domnul Florin Diaconu a sustras toate documentele din agentie, care faceau referire sau aveau legatura cu dosarul Rompetrol, la indicatiile unor persoane din mediul extern APM Prahova, pentru a-l expune pe noul director, unor situatii limita, fara iesire, care sa-l compromita, in perioada urmatoare si care sa ii certifice slabele capacitati manageriale, directorale si de profesie, in noua pozitie in care a fost instalat. Sa speram, totusi, ca dr. Bogdan Nica, in continuare, se va baza pe sprijinul specialistilor si inspectorilor din cadrul agentiei si, de asemenea, pe sprijinul ofiterilor din APM Prahova, pentru a se plasa intr-o pozitie care sa-i confere posibilitatea de a se apara si de a contracara actiunile grupului Rompetrol, in instanta. Grupul care sustine interesele oculte ale outsourcing-ului Rompetrol este condus din liderul de acum de necontestat, Florin Diaconu. Acesta este foarte nemultumit de naveta zilnica pe care o efectueaza, la Buzau si inapoi, catre Ploiesti, ca urmare a retrogradarii sale si exportarii la noul loc de munca din acest oras. Ba chiar este nemultumit si afirma catre prietentii si adevaratii sai colegi si parteneri de nelegiuiri, ca “… la Buzau, nu merge nimic. Sunt doar doi-trei agenti economici si nu se poate face nimic, nu iese nimic!…” Interesanta abordare, nu?
Ca o concluzie desprinsa in pamfletul nostru, Florin Diaconu impreuna cu gasca planuiesc ca APM Prahova sa piarda procesul cu Rompetrol Rafinare S.A., bazandu-se pe sprijinul si pe intreaga participare si influenta, in mediile necesare, a intregului lor sistem de relatii, in care ii utilizeaza, in principal, pe YUBI, Robert Ianau, angajat Rompetrol, project manager, responsabil operatiuni de ecologizare batalul Vega, Felicia Andrei, director HSEQ, Corina Rugina, responsabil HSEQ, Felicia Crudu Tesloveanu, director Rompetrol Rafinare si altii, intre care mentionam, deocamdata, doar pe stimabila doamna Gratiela Leocadia Gavrilescu si legaturile acesteia, asta doar asta, apropo de interviul dat dlui Alex Dima-jurnalist PRO TV, pe care o tara intreaga l-a vizionat, duminica seara, la o ora de maxma audienta:
“ lispa de…. indolenta…”, ca sa intelegem, si noi, cetatenii, adevarata dimensiune de educatie a acestui ministru si, acum, parlamentar roman.
Stimati cititori, in cadrul detaliat, in fond, nu putem sa nu il mentionam, din nou, pe domnul Florin Diaconu, intrucat acesta este coordnatorul nu din umbra, ci la vedere, al respectivului grup organizat care, de acum incolo, nu il mai saboteaza si nu ii submineaza actul de conducere si nu erodeaza doar planurile si obiectivele noului director al agentiei de mediu din Ploiesti, ci lupta efectiv, clandestin si subteran, cu autoritatile care l-au investit pe dr. Nica Bogdan. Deci frontul real si teatrul adevarat al operatiunilor s-a mutat in afara APM Prahova.
Tot o pasarica, dar alta, de data asta de pe alt palier, ne-a spotit, foarte bine documentat, ca in data de 3 martie, deci acum doua zile, domnul Robert Ianau, alaturi de colegii sai Felicia Andrei, Corina Rugina, Felicia Crudu Tesloveanu etc, s-au deplasat la Restaurantul CENTRAL din Ploiesti, destul de discret, intr-o anumita zona, pentru a discuta cu Florescu Danut (actionar Ecomaster si OilDepoil), la intalnire participand si directorul general al firmei Ecomaster, Diana Theodor. Scopul intalnirii initiate de Robert Ianau si echipa mentionata, a fost reprezentat de initierea unor masuri si operatiuni ilegale, de acoperire si de musamalizare a LUCARILOR NECONFORME, EFECTUATE, PLATITE SI INCASATE, lucrari care nu au corespuns din punct de vedere tenhic, calitativ, ingineresc si nici din punctul de vedere al conformitatii ecologice si al normelor de mediu etc.
Dupa intalnire, formula in cauza a discutat si cu reprezentantii altor firme, cei trei celebri specialisti, nu CEI 3 MUSCHETARI! , cunoscuti si documentati jurnalistic si de institutiile cu competenta, fiind suspectati si de activitati ilegale in domeniile antreprenoriatului, executiei-constructiilor etc.
Unii dintre ei exceleaza insa, prin cvasi ne-performante realizate in sectorul mediu inconjurator, incasand sume mari de la depunatorii care dispun in GROAPA DE GUNOI care le apartine, langa localitatea Strejnic, Judetul Prahova, pentru pseudo servicii ecologice, furandu-ne si inselandu-ne pe noi, cetatenii, si pacalind autoritatile, de mai multe ori: nu efectueaza serviciul, sunt platiti, sunt indestulati la niveluri maximizate, nu fiscalizeaza intregul spectrul de asa-zise activitati prestatoare, nu rezolva problemele de mediu, accentuand efectele si consecintele dezastrelor ecologice in Judetul Prahova, pentru ca nu oricine poate detine si exploata o asemena groapa de gunoi-deseuri, fara aprobarea si mantuirea domnului director Florin Diaconu, cel care decide totul, in materie de mediu si petrol.
In plus ne-a ma fost soptit si ca in groapa cu pricina, pe filierele coordonate din afara, tocmai de la Buzau, de catre Florin Diaconu, urmeaza ca acest grup de crima organizata sa deverseze si sa arunce, sa ingroape deseuri industriale foarte periculoase, reprezentate de gudroane acide si deseuri periculoase, care vor fi ascunse illegal, fara proceduri preaabile de autorizare pentru transport, dispunere sau tratare, aspecte care pot intregi, mai precis, tabloul catastrofei ecologice din judet.
Si cum prima dragoste a lui Florin Diaconu nu se uita niciodata, nu putem nici noi, la randul nostru, sa nu revenim la Rompetrol unde, in prezent exista o puternica si avansata stare de temere si insecuritate, dupa ce postul PRO TV a relatat, in fond, ceea ce noi, grupul nostru de presa a sesizat, in premiera, astfel incat mijlocul de televiziune a marcat accentuat si a confirmat tot ce noi am scris si publicat, urmand, in continuare, noi serii de dezvaluiri, intrucat suntem asaltati cu informatii despre catastrofele ecologice si grupurile de crima organizata.
Dupa plecarea personajului care a oferit, conferit, asigurat, la cea mai avansata nisa posibila, local dar si la nivelele centrale, protectie acestor grupuri care functioneaza dupa principii mafiote, fostul director Florin Diaconu a deposedat atat agentii economici pe care i -a amenintat, presat si santajat, cat si APM Prahova, de importante sume care se cuveneau, ca urmare a aplicarii unor masuri si amenzi, cf prev si disp legale in vigoare, de aliniere la normele si standardele de mediu, amenzi, autorizari etc.
In schimb s-a indestulat dansul si aceste clanuri care detin propietati si mijloace auto marci si modele noi, achzitionate prin mecanismenele complexe descrise si care isi petrec vacante si concedii de lux, in formulele in cauza, care le-au consacrat.
Si, cand grupul mafiot nu putea gasi sprijin politic si institutional local, avea o LINIE VERDE, direct la Bucuresti, pe care, inca o utilizeaza, exploateaza si valorifica, si in prezent, expunand inalti functionari guvernamentali si ministeriali: MIRCEA FECHET (secretar de stat in Ministerul Mediului, originar din Bacau), Teodor Dulceata (secretar general adjunct), cativa de pe la Garda Nationala de Mediu, Gratiela Leocadia Gavrilescu (parlamentar roman si fost ministru al mediului ), YUBI (legatura acesteia, expulzat din CONPET S.A. Ploiesti, un consilier ALDE, om de casa al domnului YUBI, etc.
Si po… Vestea noastra continua, data viitoare. Dar, totusi nu ne putem opri, intrucat autoritatile din Iasi tocmai ne-au sesizat ca, la drum de seara, domnul Florin Diaconu, unde credeti ca s-a deplasat si cand a poposit? Dar pentru ce a plecat, Domnia Sa, la Bacau? Pentru ca, din Bacau este originar Stimabilul Domn Costel Alexe, actualul ministru al mediului si punctul forte al expertilor acestuia, tot in Bacau isi are originile.
Ne referim la domnul MIRCEA FECHET, secretar de stat, fost consilier local. Deci, la drum de seara, Florin Diaconu s-a deplasat, discret si elegant, sambata seara, in judetul Bacau, pentru a antama noua strategie ‘nationala’ de mediu, dupa ce a fost demis de la conducerea Agentiei de Protectie a Mediului Prahova. Cu cine credeti ca s-a intalnit, intr-un loc asigurat si bine ascuns, zic cei de la Iasi? Cu stimabilul domn Fechet Mircea, exact secretarul de stat de la MEDIU. Interesant, nu? Mai ales ca cei doi au baut pana dincolo de miezul noptii, numai tuica si cognac.
Stimati cititori,
Dumnevoastra nu vi s-a parut ca duminica seara, la PRO TV, cand jurnalistul Alex Dima a prezentat emisiunea Romania te iubesc / Judete la stapani, azi Prahova, ca Florin Diaconu era, macar in parte sau usor, marcat de efectul consumului …. nu de noxe sau pulberi in atmosfera…? Noua asa ni s-a parut. Daca nu a fost asa, ne cerem scuze
Vom reveni. (Cristina T.).
Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Articolul Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(XIV)/Mafia Deseurilor din Prahova/Pamflet apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Lovitură pentru Guvernul Ciolacu. Comisia Europeană cere suspendarea celei de-a treia tranșe din PNRR, în valoare de 2 miliarde de euro

Publicat

pe

România nu și-a respectat angajamentele luate în ceea ce privește reforma întreprinderilor de stat, dar şi cele legate de investiţii din domeniul transporturilor şi de o reformă a regimului fiscal al microîntreprinderilor. Motiv pentru care Comisia Europeană cere suspendarea tranșei de plată numărul 3, din PNRR, în valoare de 2 miliarde de euro.

Comisia Europeană (CE) a aprobat marţi o evaluare preliminară pozitivă a celor şase ţinte şi a 62 din cele 68 de jaloane legate de cea de-a treia cerere de plată a României în valoare de două miliarde de euro (fără prefinanţare) în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă (MRR), elementul central al programului NextGenerationEU, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Comisia a constatat că, în această etapă, nu au fost atinse şase jaloane, fiind vorba despre reforme ale guvernanţei întreprinderilor de stat, precum şi de investiţii din domeniul transporturilor şi de o reformă a regimului fiscal al microîntreprinderilor.

În acest context, Comisia Europeană propune suspendarea parţială a plăţii în conformitate cu articolul 24 alineatul (6) din Regulamentul privind MRR. „Această procedură le oferă statelor membre timp suplimentar pentru a îndeplini jaloanele sau ţintele restante, ele primind totodată o plată parţială legată de jaloanele şi ţintele care au fost atinse în mod satisfăcător”, precizează Executivul comunitar în comunicat.

Potrivit sursei citate, cea de-a treia cerere de plată acoperă etape importante din realizarea a 37 de reforme şi a 17 investiţii care vor genera schimbări pozitive pentru cetăţenii şi întreprinderile din România în următoarele domenii: tranziţia verde şi digitală, transportul durabil, renovarea energetică, regimurile fiscale şi de pensii, mediul de afaceri, mobilitatea urbană, turismul şi cultura, asistenţa medicală, reformele sociale, buna guvernanţă, educaţia şi managementul apei, al deşeurilor şi al pădurilor.

Printre măsurile emblematice din prezenta cerere de plată se află stimularea eficienţei energetice în industrie. Astfel, a intrat în vigoare cadrul legislativ care introduce măsuri de facilitare a investiţiilor în eficienţa energetică din industrie. Printre altele, această reformă elimină obstacolele din calea contractelor de performanţă energetică, introduce supravegherea pieţei şi aplicarea standardelor de eficienţă energetică, precum şi noi standarde pentru instrumentele financiare verzi.

De asemenea, în ceea ce priveşte reforma sistemului public de pensii, a intrat în vigoare un nou cadru legislativ care stabileşte că pensiile speciale vor fi calculate pe baza principiului contributivităţii, a vechimii în profesie şi a reajustării procentului aferent veniturilor obţinute. Conform principiului contributivităţii, valoarea pensiilor va depinde de suma contribuţiilor plătite în timpul vieţii profesionale.

În plus, vor fi investiţii pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a parcului imobiliar existent în condiţiile în care au fost semnate contracte de renovare în vederea îmbunătăţirii eficienţei energetice şi contracte de renovare integrată (consolidare seismică şi eficienţă energetică) a clădirilor publice.

Comisia a transmis deja evaluarea sa preliminară pozitivă a jaloanelor şi ţintelor pe care le consideră atinse în mod satisfăcător Comitetului economic şi financiar (CEF), care are la dispoziţie patru săptămâni pentru a emite un aviz.

În paralel, Comisia a comunicat României motivele pentru care consideră că jaloanele respective legate de investiţii şi de reforme nu au fost îndeplinite în mod satisfăcător. România are acum la dispoziţie o lună pentru a-i transmite Comisiei observaţiile sale.

„În urma avizului CEF cu privire la evaluarea preliminară pozitivă şi după evaluarea observaţiilor transmise de România, Comisia va adopta o decizie de plată, după care se poate efectua plata către România. În cazul în care, în urma observaţiilor transmise de România, Comisia îşi confirmă evaluarea potrivit căreia jaloanele în cauză nu au fost atinse în mod satisfăcător, o parte din plată va fi suspendată. Cuantumul suspendat va fi stabilit prin aplicarea metodologiei Comisiei privind suspendările de plăţi (prezentată în anexa II la comunicarea publicată la 21 februarie 2023), care se aplică tuturor statelor membre”, se mai arată în comunicatul CE.

Din momentul respectiv, România va avea la dispoziţie o perioadă de şase luni pentru a îndeplini jaloanele restante. La sfârşitul acestei perioade, Comisia va evalua dacă jaloanele respective au fost îndeplinite în mod satisfăcător. În caz afirmativ, ea va ridica suspendarea şi va efectua plata cuantumului suspendat, apreciază reprezentanţii CE.

Planul de redresare şi rezilienţă al României include o gamă largă de măsuri de investiţii şi de reforme. Planul va fi finanţat cu 28,5 miliarde de euro, din care 13,6 miliarde de euro sub formă de granturi şi 14,9 miliarde de euro sub formă de împrumuturi. 

Citeste in continuare

Evenimente

Un mare producător de zahăr din România CONCEDIAZĂ zeci de angajați. Ce ofertă li s-a făcut oamenilor?

Publicat

pe

Agrana România, unul dintre cei mai mari producători de zahăr de pe piața locală, va disponibiliza zeci de angajași de la Fabrica din Buzău, până la finele anului. Decizia companiei austriece a fost luată la câteva luni după oprirea procesului de rafinare.

Producătorul austriac a notificat Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Buzău, anunțând că s-a ajuns la un acord cu sindicaliștii, iar din decembrie vor pleca acasă peste 50 de oameni, potrivit regulile privind concedierea colectivă.

„Începând cu 10 decembrie, 55 de salariați vor fi afectați de măsura concedierii, dintr-un număr de aproximativ 350 cât înseamnă tot grupul Agrana. Aceste persoane care vor fi concediate vor primi plăți compensatorii, respectiv 6 salarii brute individuale pentru o vechime între 1-10 ani, 9 salarii pentru o vechime între 10 și 15 ani, 12 salarii pentru vechime 15-20 de ani și pentru peste 20 de ani, 15 salarii brute individuale”, a declarat directorul AJOFM Buzău pentru presa locală.

Acesta a precizat că în total sunt în jur de 350 de persoane angajate şi din acest grup, 55 de salariaţi sunt concediaţi, „în niciun caz nu reiese că s-ar închide fabrica”. nici că va fi relocată

Citeste in continuare

Evenimente

Este scandal uriaș pe implementarea salariului european. Sindicaliștii cer guvernului măsuri de urgență

Publicat

pe

Este scandal uriaș pe implementarea salariului european în țara noastră. Sindicaliștii cer de urgență Guvernului să stabilească mecanismul de creștere al venitului și cer să fie respectate prevederile directivei, potrivit Realitatea Plus.

Potrivit calculelor făcute de sindicate, venitul brut ar trebui să ajungă la 4.300 de lei, însă simulările de până acum arată că salariul va ajunge la 4.100 de lei brut ceea ce înseamnă un salariu net de puțin peste 2.400 de lei.

Miercuri, sindicatele și patronatele discută cu premierul despre venit, iar sindicaliștii cer ca formula de calcul să fie bazată pe date efective și nu pe prognoze.

Mai mult, directiva spune că salariul minim se va raporta la jumătate din salariul mediu. Ultimele date publicate de INS arată că în luna august salariul mediu a scăzut.

Citeste in continuare

Trending