Suprimarea micilor comercianți din România

0
91

O dezbatere intensă agită apele politicii din țară: PSD, susținută de ALDE, pro-România și (surpriză?) UDMR amenință cu plafonarea prețurilor pentru medicamente și alimente de bază, iar PNL explică de ce nu poate susține o asemenea inițiativă.

la prima vedere ai zice că ceea ce vrea opoziția este mai mult decât lăudabil: să protejăm consumatorii lipsiți de venituri și expuși unei crize de proporții uriașe.

Numai că … drumul spre iad e pavat cu intenții bune! iată cum arată inițiativa legislativăa cuplului PSD-UDMR ”Propunere legislativă pentru plafonarea prețului  medicamentelor și alimentelor de strictă necesitate”, după trecerea prin comisia economică, de industrii și servicii, de astăzi, 30 martie 2020: se plafonează doar prețurile pentru medicamentele utilizate în protocoalele de tratament COVID-19 și pentru echipamentele medicale aferente.  

Cât privește alimentele, aici avem o surpriză! Nu se mai plafonează prețurile „la raft”, ci „adaosul total pe lanțul distribuție -vânzare cu amănuntul” la 10% din prețul de livrare al importatorului/producătorului”. Adică cei mari (supermarket-urile străine ) vor rezista, ei au oricum volume foarte mari, iar cei mici, distribuitorii locali și micile magazine, mai ales cele rurale, vor sucomba. Și-uite așa, cu ocazia crizei, vom aduce piața românească la picioarele „marilor rețele comerciale”…

Iar prețurile pot liniștit să crească, doar importatorul sau producătorul poate veni cu ce preț vrea!

Pentru conformitate, iată ce au votat parlamentarii noștri dragi, posesori de pensii speciale:

https://senat.ro/legis/PDF/2020/20L182CR.PDF

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here