EDITORIAL/Indiferent de tensiunile care vor aparea si/sau escalada, rugam pe locuitorii judetului Prahova sa nu agreseze autoritatea militara, indiferent de culoarea/apartenenta uniformei/RESPECT

0
113

Claudia Popa

Zilele trecute, pașii m-au purtat prin județul Mureș, cu prilejul realizării unei anchete jurnalistice, dar ăsta este un alt subiect.

Având în vedere că acum o săptămână am scris un articol despre un om al locului pe care nu îl cunoșteam, Traian Bendorfean, mi-ar fi plăcut foarte mult să-l cunosc personal. Îmi pare rău că nu am reușit deoarece de dimineața până seara alerga prin tot județul să distribuie măști și echipamente de protecție.

L-am contactat telefonic, spunându-i că sunt de la site-ul vineri13.ro și că vreau să-l întâlnesc. Traian Bendorfean mi-a răspuns că nu are timp de interviuri sau discuții, motivând că el este doar un simplu om și că nu îi place să vorbească despre el și nici nu ar avea timp, pentru că oamenii din linia întâi au nevoie de echipamente de protecție.

Mai în glumă, mai în serios, mi-a spus să caut politicienii din Mureș că ei sigur dau interviuri.

Dacă el nu o face, însă, oamenii vorbesc la modul superlativ despre Soni Bendorfean…

Gabriel Gedo, fost director de televiziune, l-a zugrăvit în culori extraordinare. Acesta a povestit despre gestul minunat făcut de Bendofrean și anume donarea a 600 de măști și 100 de viziere poștașilor mureșeni.

Acesta subliniază că gestul lui Bendorfean nu este singular, pentru că de aproape două săptămîni împarte măști și viziere celor mai expuse categorii: polițiști, jandarmi, medici, angajați ai primăriilor ori funcționari publici. Și face totul cu maximă discreție, mai ales că s-a retras benevol de aproape 8 ani din prim-planul vieții politice.

”Acțiunile lui sunt o palmă pentru marii milionari și politicieni ai județului cărora nu pare să le pese prea mult de oamenii de rând în aceste vremuri de criză…
Felicitări, Traian Bendorfean! Sper ca exemplul tău să fie copiat de cât mai mulți oameni frumoși”, a scris Gedo.

Mai mult, omul de televiziune a spus că Bendorfean s-a lăsat foarte greu fotografiat alături de oamenii de la conducerea Poștei.

Chiar dacă Traian Bendorfean nu vorbește despre el, faptele sale sunt grăitoare, iar oamenii arată tuturor de ce este capabil acest mare filantrop.

Angajații de la Oficiul Județean de Poștă Mureș au transmis, pe Facebook, mulțumiri publice lui Bendorfean.

”Azi am avut deosebita placere sa primim un gest frumos și de solidaritate cu cei care suntem în #primalinie în aceasta perioada,
Postasii Mureseni.
Mulțumesc D-lui Bendorfean Traian pentru donație și pentru gestul responsabil.
#600masti #100viziere

#VOISTAȚIACASĂNOIVENIMLAUSAVOASTRA”, a scris Meda Iacob.

Ieri, poștașii mureșeni i-au dat o diplomă pentru devotamentul și implicarea civică arătate în perioada stării de urgență instituite în urma pandemiei de COVID-19.

ISGU – Pompierii Mureș i-a mulțumit, de asemenea, public, lui Bendorfean pentru donație.

Traian Bendorfean nu este numai un uriaș cu suflet mare și un om foarte discret, nu apare în presă, nu este activ online. Mureșenii îl știu de când juca fotbal, fiind portarul echipei fanion legendă din Ardeal ASA Tg. Mureș din perioada 1990-2020 , un sportiv de performanță, care și-a dedicat viața sportului.

Traian Bendorfean este și un veritabil justițiar. El spune că este grav ce s-a întâmplat ieri pe aeroportul din Cluj, când autoritățile au permis ca peste 2000 de români să se înghesuie și să treacă peste orice urmă de protecție împotriva COVID-19.

Însă, tot ieri, în Mureș, oamenii erau amendați de autorități. Bendorfean a făcut un apel deschis la agenții care sunt pe stradă să analizeze fiecare caz în parte atunci când dau amenzi.

”Azi, 9. 04. 2020, pe Aeroportul Cluj, un lucru incredibil m-a frapat. 2000 de cetățeni români plecau în Europa, probabil la muncă. Nu este nimic rău în acest fapt, fiecare avem nevoie de bani. Rău este faptul că autoritățile au permis ca acești oameni să treacă peste orice normă de protecție de transmitere a bolii generate de COVID-19, permițând ca aceste persoane să se înghesuie unii în alții.

Tot astăzi , în județul meu, Mureș, o mulțime de oameni – pensionari, tineri etc au fost amendați. De ce pentru unii autoritățile aplică legea și pentru alții, nu?

Eu nu spun că legea nu trebuie respectată și aplicată, eu doresc să fac un apel deschis agenților care sunt în linia unu, în stradă.

Vă rog frumos să analizați fiecare caz în parte atunci când luați măsurile de amendă.

Sunt pensionari care poate nu știu să completeze acele dovezi, nu au de unde procura, sunt persoane care nu știu să scrie, sunt persoane care pur și simplu uită.

Banii sunt puțini, pensiile sunt mici, suntem imediat în apropierea Paștelui, atât catolic, cât și ortodox. Oamenii au câțiva bănuți pentru sărbători.

Haideți să fim mai atenți, mai miloși când luăm măsurile legale.

Atenție! Nu cer prin acest apel ca legea să nu fie respectată! Cer, de asemenea, și cetățenilor județului nostru Mureș. Vă rog să fiți atenți când ieșiți din casă să aveți documente la dumneavoastră să respectăm statul în casă așa cum se cere, să nu dăm posibilitatea să ne ia cineva bănuții din buzunar pentru amenzi.

Eu, Bendorfean Traian doresc să transmit pe această cale sărbători liniștite și luminate tuturor acelora care sărbătoresc Paștile această săptămână”, a scris Traian Bendorfean.

Sper ca, într-o zi, să îl cunosc personal pe eroul Traian Bendorfean căruia prietenii îi spun Soni. Imaginile le-am luat de pe Facebook, de la prietenii săi…

Sursa: viner13.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here