Nu mai mimati lupta anti-coruptie si mergeti dupa beneficiarii reali ai sifonarilor de bani publici, de la buget, la scutul pandemiei

0
75

Când eu vă spuneam că Ionel SRI e un hoț, ei vă spuneau textual că Ionel este un erou și un înger. Și că tot ce spune el este pertinent. Salvatorul.
Minciuna are viteză. Adevărul este indestructibil pentru că are ceva foarte de preț: rezistență. Adevărul este numai unul. Alternative truths/facts nu există, precizeaza Sorina Ruxandra Matei pe pagina sa de socializare.

O să vă scriu de Ionel până o să vă iasă pe nas şi o să vă plictisiţi. Vă spun şi de ce. Eu îl aşteptam de 4 ani pe Ionel. Din 2016, Hexi Pharma. Atunci, săpând pe Pharma – de care până atunci nu m-am ocupat, am dat de Ionel. Ionel era peste tot, în toate combinaţiile posibile şi imposibile, toate puturoşeniile. Fusese numit în 2012, la pachet cu Maranda SRI. Filieră SRI- Ponta,Maior. SRI făcea bani din viaţă şi din moartea oamenilor, că din viaţă şi moarte ies bani tot timpul, e un ciclu nesfârşit, afacerile şi jafurile-s sigure. Nimic nu e mai sigur decât bolile, salvarea de vieţi şi moartea. Adica spitale, pharma, Cantacuzino. D’aia l-au si pus. E corupt, e controlabil, se pretează la orice, împarte. Am şi scris atunci că despre asta este vorba. Domnul Ionel este un hoţ. Nici nu mă feresc s-o spun. Oricine mi-a spus de Ionel sau cand am auzit pe cineva de Ionel, i-am spus că e un tâlhar mare. Toată lumea ştie. Toţi ştiau cât de protejat e. Ii zic şi-n faţă dacă-l prind. Doar trebuie să vă uitaţi cu atenţie la el. Diavolul se ascunde în detalii. Tot timpul a pozat ca salvator. De la Unifarm, Cantacuzino, iar Unifarm, măşti, Vinţan, orice ţine de Secu. A dat şpăgi în stânga şi în dreapta, şi-a făcut tot pe şpăgi, intervenţii şi comenzi, securitate, imagine falsă publică, el fura pe rupte pe bani publici şi dădea şi la alţii. Cu cât era ridicat mai mult în slăvi, cu atât însemna că şpăgile şi intervenţiile erau mai mari. Faceţi un exercitiu simplu. Căutaţi pe YouTube- Adrian Ionel Unifarm. Veţi vedea că l-au pupat toţi în kur. Din acelaşi motiv. On and on, la nesfârşit. Dar tâlhăria rămâne tâlhărie, jaful jaf. Nenorocirea e că totul a fost timp de 8 ani pe banii şi vieţile oamenilor. Că atunci când vorbim de Unifarm, Cantacuzino, Pharma, de asta vorbim. Şi staţi liniştiţi. Ăsta nu e un dosar al lui Kovesi sau SRI. La Ionel e cu executare. Vă urez succes- presă, politic, securitate, mai precizeaza Sorina Ruxandra Matei

Reamintim ca, Adrian Ionel, directorul general al Companiei Naţionale Unifarm, este pus sub control judiciar de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru mai multe infracţiuni, de la luarea de mită la abuz în serviciu, instigare la fals sau folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, se arată într-un comunicat DNA. Infracţiunile care ar fi fost făcute de şeful Unifarm se referă la un contract de achiziţie a echipamentelor necesare împotriva virusului COVID-19.

„În calitate de director general al C.N. Unifarm SA, inculpatul Ionel Eugen Adrian ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca CN Unifarm SA, companie de stat, să atribuie un contract de achiziţie a echipamentelor de protecţie împotriva infectării cu virusul COVID 19 (250.000 de combinezoane şi 3 milioane de măşti chirurgicale)”, potrivit DNA.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a solicitat întrunirea de urgenţă a Consiliului de Administraţie în vederea luării deciziilor care se impun în cazul directorului Unifarm, după comunicatul DNA, potrivit unei informări de presă a ministerului.

Procurorii au dispus acţiunea penală în acest caz şi controlul judicial pentru 60 de zile pentru Adrian Ionel. În perioada menţionată, Ionel nu poate exercita funcţia de director Unifarm, nu poate părăsi Bucureştiul sau judeţul Ilfov fără acordul procurorului şi nu poate comunica pe nicio cale cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

Contractul vizat de cercetarea DNA ar fi fost încheiat cu o firmă privată în martie 2020, în plină criză sanitară, şi prevedea livrarea a unei tranşe de 1 milion de măşti, recepţionate de Unifarm. Potrivit DNA, cele 1 mil. măşti nu erau chirurgicale, ci măşti de protecţie neconforme cu standardele din contract.
„Totodată, din funcţia pe care o ocupa, inculpatul Ionel Eugen Adrian ar fi determinat un funcţionar din cadrul CN Unifarm SA să ateste în mod nereal, pe documentele de atribuire aferente contractului, că negocierea s-ar fi efectuat chiar cu reprezentantul legal al firmei private care a livrat echipamentele. În realitate, negocierea s-a realizat între directorul general Ionel Eugen Adrian şi intermediar, la un restaurant din municipiul Bucureşti, unde practic s-a convenit asupra clauzelor contractului şi a preţului echipamentelor de protecţie”, mai arată DNA.

Potrivit comunicatului DNA, intermediarul a pretins de la firma privată pentru sine şi pentru funcţionarii din Unifarm 5,8 mil. lei, adică 18% din valoarea totală a contractului. Din această sumă, Ionel ar fi urmat să primească 760.000 de euro (3,6 mil. lei).
„Din cauză că societatea comercială furnizoare nu a achitat intermediarului nicio sumă din procentul de 18 % convenit , inculpatul Ionel Eugen Adrian, în calitate de director general al C.N. Unifarm S.A a decis rezilierea unilaterală a contractului. Din totalul echipamentelor conţinute în contract a fost livrată şi plătită doar o parte, respectiv 1 milion de măşti (care de altfel nu corespundeau specificaţiilor tehnice) şi 26.000 de combinezoane”, mai transmite DNA.

Prejudiciul pentru Unifarm, companie de stat, a fost de 2,3 mil. lei, potrivit DNA. (Cristina T.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here