Bulgaria a atras jumătate din turiștii români care obișnuiau să se ducă în Turcia și Grecia

0
63

Bulgaria a reuşit, în ultimele două luni, să atragă 50% dintre turiştii care în mod normal mergeau în Turcia sau în Grecia, arată o analiză făcută de o agenție specializată în vacanțe pe litoral în Bulgaria şi Grecia.

Bulgaria a reușit să profite de pe urma crizei COVID atât în mod direct, prin oferte atractive, cât și conjunctural, odată ce țările concurente, în primul rând Grecia, au impus condiții restrictive de acces pentru turiști.

„Cei care merg în Turcia şi în Grecia de obicei caută acum hoteluri în Bulgaria, deoarece este cea mai permisivă destinaţie pentru turiştii români, nu solicită testele PCR, nu trebuie să stai în carantină la întoarcere pentru că nu s-a reportat niciun caz de covid-19 pe litoralul bulgăresc şi reprezintă una dintre cele mai sigure destinaţii europene”, a anunțat Sebastian Constantinescu, CEO Travel Planner, într-un comunicat.

Potrivit acestuia, turistul care s-a reorientat spre Bulgaria, în detrimentul Greciei și Turciei, provine din clasa de mijloc, are un venit de cel puțin 800-1.000 de euro pe lună, pe membru adult, în general familist, cu cel puțin un copil și provine din marile orașe. Acest gen de turist este interesat de hoteluri de 4 şi de 5 stele, de preferință din rețele cunoscute, pentru că este la prima vacanță pe litoralul bulgăresc.

„Numai în ultimele două luni, am avut parte de peste 1.800 de clienţi care au renunţat la Grecia şi Turcia pentru a veni în Bulgaria în lunile august şi septembrie. În continuare, ne aşteptăm ca acest număr să crească (…) „, a mai spus Sebastian Constantinescu.

Un alt aspect interesant este că turiștii care s-au reorientat spre Bulgaria urmăresc atent ofertele last minute, pentru a diminua pe cât posibil riscul apariției unor evenimente neprevăzute care să-le compromită sejurul și să-i aducă în situația de a pierde bani. Un alt motiv este și acela că ofertele last minute sunt uneori cu 30-40% mai ieftine.

Potrivit aceleiași analize, hotelierii din Bulgaria vor să mențină un grad de ocupare de 60-70% pentru a nu pune presiune asupra calităţii serviciilor, pe de-o parte, dar şi pentru a putea păstra măsurile de securitate şi de distanțare, pe de alta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here