Deficit uriaș la bugetul de pensii. Ministrul Finanțelor: Dacă pierzi încrederea investitorilor străini, nu prea mai ai de unde să iei

0
81

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat, în exclusivitate la emisiunea Legile Puterii de la Realitatea Plus, că deficitul la bugetul de pensii este de 12 miliarde de lei.

“Românii vor primi acești bani în septembrie, ca și pensiile, vor primi alocațiile mărite și pensiile mărite în septembrie. La pensii, trebuie să vă spun că efortul nu a fost unul mic pentru că suma pe care o vor primi cetățenii este cea mai mare sumă pe care au primit-o vreodată în plus, de când au crescut pensiile. Și asta o facem într-o perioadă de criză”, a declarat ministrul Finanțelor.

Deficitul la bugetul de pensii este însă unul mare, avertizează Florin Cîțu.

“La pensii, oamenii trebuie să știe, anul acesta deficitul este de aproape 12 miliarde de lei. Trebuie să continue de la bugetul de stat la bugetul de pensii. Ideea este că este un deficit, trebuie să luăm de undeva. Dacă pierzi încrederea investitorilor străini, nu prea mai ai de unde să iei”, a declarat Florin Cîțu, la Realitatea Plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here