Florin Cîțu, despre măsurile ce vizează redeschiderea restaurantelor

0
65

Ministrul Finanțelor Publice a vorbit,  la Legile Puterii, și despre posibila redeschidere a restaurantelor, dar și despre raportul Curții de Conturi privind achizițiile din pandemia de CoVID-19.

Redeschiderea restaurantelor

Florin Cîțu: „E un sector foarte important pentru România cel al restaurantelor. Este un sector afectat. Dacă ar fi doar economic, mâine aș da drumul. Dar e și problema cu sănătatea. Mâine e o întâlnire cu industria Horeca, avem nevoie de acest sector. Domnul premier a anuntat 1 septembrie ca posibilă dată de deschidere a restaurantelor. Trebuie să conlucrăm cu autoritatile  locale, ei stiu situația din teren. Trebuie o mai mare implicare a autorităților locale în acest sector al restaurantelor. Este posibil ca și cinematografele să se deschidă la 1 Septembrie. Nu mai trăim în România viața de dinainte de pandemie. Trebuie sa purtăm mască, ca să ne permitem să avem o viață cât de cât normală.”

Achiziții în pandemie. Raportul Curții de Conturi

Cîțu a vorbit și despre salariile profesorilor, menționând și raportul Curții de Conturi.

Florin Cîțu: Salariile profesorilor au crescut o dată in 2020, în același timp cu ale bugetarilor. Eu cred că profesorii au înțeles că trecem printr-un moment dificil. (…) Curtea de Conturi a verificat toate licitațiile, Am și raportul făcut de Curtea de Conturi. În raport se scrie că 90% din achiziții sunt ok. Restul sunt probleme de înregistrări contabile, nu se pune problema că s-a furat. Raportul nu spune nimic de ilegalități. În perioade de criză mai apar greșeli contabile. Cine a greșit, va plăti.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here