Ce este pompa de apa si de cate feluri sunt acestea?

0
3

Pompele de apă sunt acționate de energie mecanică, care o transformă în energie din fluidul de neînțeles care se mișcă. În mod normal, pompele de apă sunt utilizate pentru a crește presiunea unui lichid, prin energie, către sistemul hidraulic, astfel încât fluidul să poată fi mutat dintr-o zonă care se află la o presiune sau altitudine mai mică, în alta cu presiune sau altitudine mai mare.

 

Pompă de apă emag

 

În articolul de astăzi vom explica diferitele tipuri de pompe de apă și care sunt cele mai importante avantaje. În primul rând, ce tipuri de pompe există în funcție de utilizare și de acționare:

– pompă de apă submersibilă. Pompa însăși extrage apa, pentru aceasta instalarea pompei se realizează sub nivelul apei, astfel încât să fie scufundată la câțiva metri adâncime. Este utilizată pe scară largă pentru a extrage apa din rezervoare și fântâni în perioade foarte scurte de timp. Se consideră că designul facilitează funcționarea acesteia, iar fabricarea este din oțel inoxidabil pentru a evita deteriorarea.

 

– pompa de suprafață. Un furtun de aspirație extrage apa și o conduce la locul dorit. Utilizarea acestui tip de pompă de suprafață se face în principal în zonele în care este necesară creșterea presiunii de irigare prin picurare sau în locurile în care locuințele au presiune scăzută. Aceste pompe cresc debitul, astfel încât apa să poată fi distribuită pe suprafețe mari.

 

Pe de altă parte, dacă avem un sistem de energie fotovoltaică, avantajele pompării solare directe sunt:

 

– Funcționarea pompei de apă nu implică niciun cost suplimentar pentru factura electrică.

 

– Cost de întreținere foarte mic.

 

– Sisteme de irigații în zone izolate care reprezintă un avantaj.

 

– Generarea de energie curată prin instalarea de panouri solare.

 

Pompa de apa

 

În cele din urmă, este necesar să cunoaștem câțiva factori care vor ajuta să știm care este puterea pompei de apă de care avem nevoie.

 

– Debitul zilnic aproximativ (măsurat în m3 / h sau litri / h). Dacă este o irigație, este cantitatea de apă necesară pentru această lucrare și dacă este o casă, ar trebui să fie umplut un rezervor cu o capacitate suficientă pentru a acoperi ceea ce au nevoie bucătăria, baia etc.

 

– Cap manometric, adică capul geometric maxim (cap de aspirație + cap de livrare + lungime de livrare + pierderi).

 

– Presiunea sistemului prin bare, atmosfere Kg / cm2. Presiunea potrivită va fi adecvată pentru a satisface nevoile ca totul să funcționeze corect.

Ce să iei în considerare atunci când cumperi o pompă apă?

 

Debit – Această caracteristică măsoară, în general, eficiența pompei de apă. Debitul se referă la timpul necesar unei pompe de apă pentru a pompa o cantitate specifică de apă măsurată în litri pe minut. Dacă intenționezi să utilizezi pompa apă fie pentru un șantier, fie pentru ferme, ar trebui să cumperi una care are capacitatea de a pompa peste 2.500 de litri de apă pe minut. Pe de altă parte, o pompă cu un debit cuprins între 100 și 200 de litri pe minut este potrivită pentru orice uz casnic.

 

Dimensiunea supapei de admisie – Majoritatea pompelor au o supapă de admisie cu o dimensiune cuprinsă între 1 și 6 inci, dar în unele cazuri aceasta poate fi mai mare. Cu cât este mai mare dimensiunea unei supape de admisie, cu atât mai multă cantitate de apă va putea pompa pompa și cu atât mai repede va face treaba.

Articol realizat in colaborare cu emag
Pompă de apă oferte emag.ro emag.ro/pompe-apa/c

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here