Avantajele unui ultrabook

0
215

Avantajele unui ultrabook

 

 Ultrabook-urile sunt practic niste laptop-uri dar cu dimenisuni mai compacte. In general, acestea sunt mai subtiri, mai mici si mai usoare in comparatie cu un notebook normal. Pana acum ceva timp, conectivtiatea, racire si performantele aveau de suferit din cauza reducerii dimensiunilor carcaselor, dar acest lucru nu mai este valabil pentru modelel lui. Producatorii au gasit diverse solutii si au reusit sa puna niste specificatii absolut incredibile de puternice in carcasa care abia depasesc 1-2 cm in grosime.

 Din punctul meu de vedere, ultrabook-urile se adreseaza persoanelor care calatoresc mult, persoanelor care doresc sa faca task-uri obisnuite (office, browsing) si care nu au aspteptari foarte mari din punct de vedere al performantelor. Trebuie sa aveti in vedere ca scopul unui ultrabook este sa va ajute sa va faceti treaba/munca oriunde va aflati, fara sa carati dupa dumneavoastra un calculator sau un laptop greu de cateva KG.

 Pe langa portabilitate, ultrabook-urile exceleaza din punct de vedere al autonomiei bateriei. Am vazut recent modele care chiar pot ajunge pana la 16-18 ore de utilizare continua, lucru care mi se pare senzational. Acest lucru se datoreaza in special procesoarelor special gandite pentru a consuma mai putin curent, implic care au performante ceva mai mici deact cele normale.

 Un alt avantaj al ultrabook-urilor este faptul ca arata excelent. Majoritatea dintre ele au constructii metalice, au carcase extrem de subtiri si pur si simplu arata ca niste bijuterii. Bineinteles, exista si ultrabook-uri urate sau realizate din plastic, dar majoritatea dintre ele arata foarte bine si sunt construite din aluminiu/metal.

 La fel ca si in cazul laptop-urilor de gaming, ultrabook-urile isi pastreaza preturile pentru mai mult timp. Daca cumparati unul dintre dispozitivele anterior mentionate, sansele sa scoateti un pret bun atunci cand decideti sa-l vindeti sunt mult mai mari. Nu stiu sigur de ce piata merge pe drumul asta si de ce se intampla asa, dar cu siguranta este un avantaj care merita mentionat.

 Desi nu are legatura cu neaparat cu avantajele unui ultrabook, sa va iasa din cap faptul ca puteti face gaming pe un asemenea dispozitiv. Este drept ca unele modele pot duce jocuri mai vechi sau relativ noi la rezolutii decente si cu FPS-uri satisfacatoare, dar dupa cum am zis mai sus, procesoarele nu sunt facute sa stea constat la temperaturi mari iar racirea nu este excelenta din cauza carcasei de dimensiuni mici.

 In concluzie, un ultrabook ofera o multime de avantaje si se adreseaza doar unor anumite persoane. Daca faceti parte dintr-o categorie pe care am mentionat-o mai sus si sunteti dispus sa platiti cateva mii de lei pentru un model puternic, atunci cu siguranta merita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here