Dolarul american se va prăbuşi până la sfârşitul lui 2021. Previziunile unui economist

0
82

Stephen Roach, fostul preşedinte al Morgan Stanley Asia, crede că există o probabilitate de 50% ca economia Statelor Unite să se confrunte cu o recesiune dublă din cauza pandemiei de coronavirus, notează Business Insider.

Economistul Universităţii Yale îşi bazează predicţia pe o serie de elemente istorice, subliniind faptul că 8 din ultimele 11 cicluri de recuperare ale business-urilor au înregistrat o scădere dublă. De altfel, Roach crede că dolarul american se va prăbuşi în iunie 2021, scăzând cu 35% faţă de marile monede de schimb în următorii doi ani. „Rata netă a economiilor la nivel naţional, care însumează economiile tuturor indivizilor, business-urilor şi sectorului guvernamental, a înregistrat un declin record în al doilea trimestru, intrând în teritorii negative pentru prima dată de la criza financiară din 2009”, spune Roach.

„Pe măsură ce ne îndreptăm către sezonul gripal, rata de infecţie va începe să crească din nou, numărul deceselor va ajunge la un nivel inacceptabil de mare, riscul unei a doua scăderi economice reprezintă un lucru pe care nu îl putem ignora.”

Sursa: Realitatea Financiara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here