Care e cea mai potrivita optiune de inmormantare

0
69

Pregatirea unei inmormantari este cea mai coplesitoare sarcina pe care o vom intalni de-a lungul vietii. Totul este dus intr-o extrema nemaiintalnita – de la avalansa de emotii, la multitudinea de pregatiri si de implicatii fizice, financiare etc.

Iar una dintre cele mai intalnite dileme este alegerea modalitatii de inmormantare, respectiv alegerea tipului potrivit de inmormantare, locul de veci etc.

De aceea iti venim in ajutor cu o serie de comparatii si sfaturi privind cum sa alegi cele mai bune optiuni.

Cum alegi cea mai potrivita optiune de inmormantare si tipul acesteia

In tarile intens dezvoltate, cea mai intalnita practica in materie de decese este incinerarea. Incinerarea este o metoda accesibila in cadrul careia costurile impuse sunt mult mai reduse. De altfel, unii primesc cenusa defunctului intr-un vas pe care o pastreaza dupa preferinte sau o arunca de-a lungul unei ape curgatoare (asa cum le este traditia). Altii pastreaza ultimele “ramasite” ale defunctului ingropandu-le intr-un loc sigur sau intr-un loc de veci dedicat, asemeni unei inmormantari religioase.

Cateva tari, printre care si Romania, practica majoritar inmormantarea persoanelor dupa un ritual clasic, cu sau fara imbalsamare. Aceasta metoda de altfel presupune mai multe pregatiri si este mult mai costisitoare, dar nu intotdeauna.

Pentru inmormantarea defunctului dupa stilul traditional, recomandam imbalsamarea trupului, in special in sezonul cald, cand temperaturile ridicate au tendinta de a influenta gradul de descompunere. Prin imbalsamare se poate evita degajarea de mirosuri neplacute, cat si schimbarea semnificativa a aspectului decedatului, ce poate oferi un impact emotional negativ considerabil celor prezenti la un astfel de eveniment.

Ideal este sa stabiliti in primul rand ce metoda de inmormantare vi se potriveste cel mai bine, din punct de vedere financiar, in calitate de organizator al procesului de inmormantare. Daca doriti o optiune accesibila, puteti opta pentru incinerare, daca aveti un buget mai ridicat puteti alege o inmormantare clasica. Deseori inmormantarea clasica este considerata si un omagiu pentru decedat, avand in vedere multitudinea de ritualuri de pregatire.

O mare majoritate a persoanelor afirma inca din batrani ca este important sa tinem cont si de dorintele privind inmormantarea, pe care decedatul le transmite pe durata vietii sale. Despre acest subiect exista doar o serie de conotatii spirituale, care ar tine de linistea celui aflat in suferinta. Insa nu exista studii reale care sa ateste o legatura. Asadar, alegerea tipului de inmormantare se alege in principal in functie de posibilitatile financiare pe care le detin cei care organizeaza o inmormantare. Insa, cu usurinta, s-ar putea tine cont si de dorintele defunctului, cu ajutorul unui pachet National 07Funerare care va pune la dispozitie tot necesarul de baza pentru o inmormantare, la un pret mic.

Prin 07funerare puteti gasi firma potrivita pentru servicii funerare complete. Indiferent de ce tip de pachet funerar si servicii funerare aveti nevoie, cat si de locatia unde va aflati, 07funerare are solutii pentru toti romanii de pretutindeni. V-au pregatit de la o serie multipla de centre de specialitate, pana la suport informational non-stop si pachete funerare diverse pentru orice buget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here