Harta României la picioare. Cum ne încălțăm, cât purtăm, ce culori ne plac (studiu)

0
82

Cea mai cumpărată mărime  de încălțăminte, în România, este 38 pentru femei și 42 pentru bărbați, arată statisticile de vânzări realizate de magazinul online epantofi.ro.  Cel mai interesant caz este al județului Arad, unde femeile au cel mai mic picior, iar bărbații cel mai mare. Alte concluzii care se despind din studiu sunt că românii au gusturi conservatoare în privința culorilor și preferă ceva comod și ușor de întreținut.

În județe precum Arad, Cluj-Napoca, Galați sau Constanța, femeile cumpără cel mai des încălțări de mărimea 36, sub media pe țară. La polul opus, se află locuitoarele din Buzău, care achiziționează cel mai des mărimea 39.

Curios este că, potrivit statisticilor, în județul Arad bărbații au cel mai mare număr la pantofi – 46, mult peste media pe țară. La polul opus sunt bărbații din Botoșani și Oradea, care poartă 40.

Imagine

Din perspectiva vânzărilor pentru încălțăminte sport, putem considera că cei mai activi bărbați trăiesc în Piatra Neamț, Miercurea Ciuc și Brașov, potrivit epantofi.ro.

Dacă sunteți în căutarea doamelor și domnisoarelor pe toc, aveți cele mai mari șanse să le găsiți în Tulcea, unde înălțimea medie a tocului este 8,5 cm. La polul opus sunt constănțencele, cu doar 5,9 cm înălțime la tocuri.

Imagine

În privința culorilor, atât femeile, cât și bărbații, mizează pe clasicele negru și alb. Covasna, Olt și Tulcea sunt campioanele negrului, în timp ce albul este predominant în 25 de județe din țară, cu precădere în centrul țării).  Următoarele culori pe lista preferințelor sunt albastrul, maro și bej. Românii se feresc de culorile îndrăznețe, asociate de regulă cu tendințe mai noi in modă și cu tineterul. Statisticile epantofi.ro spun că pantofii galbeni, portocalii și mov sunt cei mai puțin populari în rândul consumatorilor români.

Imagine

Raportul se bazează pe statisticile vânzărilor de încălțăminte din România în magazinul online epantofi.ro. Au fost incluse date din anul 2019 în perspectivă națională și regională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here