Afacerile cu autoturisme și motociclete au scăzut cu 12% de la începutul anului

0
103

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut, în primele opt luni ale anului, cu 12,2% în serie brută, față de aceeași perioadă a anunlui trecut, aată conform datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, în primele opt luni din 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie -3 1 august 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri în scădere cu 12,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-18,0%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-9,5%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-0,9%), potrivit Agerpres.

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 78,7%.

De asemenea, în primele opt luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 11,7%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 34% mai mică în comparaţie cu perioada similară din 2019, influenţată de reducerea cifrei de afaceri la: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-48,6%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-37,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-31,0%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-23,8%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-15,0%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 34,6% mai redusă comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 august 2019.

Datele INS arată că volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 11,6%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-13,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-10,1%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-9,6%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-8,4%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,3%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2020, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 7,9%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+35,0%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+7,4%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+3,6%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-1,9%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-1,6%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2020, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 7,7%.

Totodată, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2020, comparativ cu luna august 2019, a înregistrat o creştere cu 1,5% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+101,4%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+2,4%). Scăderi au înregistrat activităţile din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,6%) şi din comerţul cu autovehicule (-0,1%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2020, a înregistrat o creştere cu 2,5% faţă de luna august 2019.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 22,4% mai mică faţă de luna august 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-45,2%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-29,6%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-27,7%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-16,3%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au crescut cu 7,9%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2020 a scăzut cu 28%, comparativ cu august 2019. AGERPRES/(AS – autor: George Bănciulea, editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruştei)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here