Se reduce impozitul pe clădirile și terenurile folosite în scop turistic

0
89

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede reducerea cu 50% a impozitului pe clădirile și terenurile folosite în scop turistic. Reducerea se aplică în anul fiscal următor celui în care este îndeplinită această condiţie. 

Potrivit legii, impozitul pe clădirile aflate în proprietatea persoanelor fizice şi juridice care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice, pe o durată de cel mult 180 de zile consecutive sau cumulate, în cursul unui an calendaristic, se reduce cu 50%.

Este oficial! Se reduce impozitul pe clădirile și terenurile folosite în scop turistic. De când intră în vigoare legea

Reducerea se aplică în anul fiscal următor celui în care este îndeplinită această condiţie. Aceleaşi prevederi sunt stipulate şi pentru impozitul pe terenurile aflate în proprietatea persoanelor fizice şi juridice care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice.

„Prezenta lege intră in vigoare la 1 ianuarie 2021”, mai prevede legea care a fost iniţiată de senatorul PSD Eugen Dogaru.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea Codului fiscal în vederea eliminării neclarităţilor privind interpretarea stabilirii scutirilor pentru clădirile şi terenurile utilizate pentru prestarea de servicii turistice. Modificările aduse vin în sprijinul celor care, din cauza caracterului activităţii, încasează venituri doar pe parcursul unei perioade limitate de timp. 

 

Sursa: Realitatea Financiara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here