UE e gata să cumpere sute de milioane de doze de vaccin COVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech

0
94

Uniunea Europeană va semna în curând un contract pentru milioane de doze de vaccin COVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech, a declarat, luni, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Afirmaţia a venit la câteva ore după ce compaiile au anunțat că vaccinul lor experimental este eficient în proporţie de peste 90%.

Comisia Europeană, care negociază cu producătorii de vaccinuri în numele statelor UE, anunțase încă septembrie că a încheiat discuţii preliminare cu gigantul farmaceutic american Pfizer şi cu partenerul german al acestuia, BioNTech, pentru 200 de milioane de doze dintr-un eventual vaccin împotriva COVID-19, cu opțiunea de a cumpăra încă 100 de milioane, potrivit Rador.

„Comisia Europeană va semna în curând un contract cu acestea pentru aproape 300 de milioane de doze”, a scris Ursula Von der Leyen pe Twitter.

Cu câteva minute mai devreme, un europarlamentar de centru-dreapta a spus că un acord este iminent. „Conform informațiilor mele, contractul respectiv este pe cale să fie semnat”, a spus europarlamentarul Peter Liese.

Uniunea Europeană a semnat contracte de achiziţie și cu alți giganți farma care lucrează la dezvoltarea unui vaccin anti-COVID: AstraZeneca, Sanofi și Johnson & Johnson.

Statele Unite, Japonia și Marea Britanie au anunțat contracte de achiziţie cu Pfizer/BioNTech.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here