Comerțul cu amănuntul a crescut în octombrie. Cîțu: Am depășit perioada grea din primăvară

0
124

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a crescut în octombrie cu 1,3%, în serie brută, față de luna precedentă, potrivit datelor publicate joi de Institutul național de Statistică. „Consumul continuă să crească, am depășit perioada grea din primăvară,” a comentat și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 1,8%, în special ca urmare a creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+2,7%) şi produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,8%).

În schimb, vânzarea cu amănuntul a carburanţilor pentru autovehicule a scăzut cu 6,5%.

„Ceea ce estimam pentru economie s-a întâmplat. Consumul continuă să crească, am depăşit nivelul anului trecut, am revenit după perioada grea din martie şi aprilie”, a declarat şeful de la Finanţe la Radio Guerrilla, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, Cîţu a anunţat că, potrivit execuţiei bugetare pe luna noiembrie, veniturile fiscale au fost mai mari decât în perioada similară a anului trecut.

„Înseamnă că economia îşi revine şi vreau să mulţumesc antreprenorilor, românilor, pentru că într-un an dificil am reuşit împreună să facem lucrurile să funcţioneze”, a subliniat Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here