O gașca politico-militara din județul Prahova a deposedat Statul Roman si cetățeni romani si străini atât de dreptul de proprietate, a bunurilor si a proprietatilor deținute pe raza localității Sinaia, cat si de dreptul de folosința al acestora

0
97

O noua poveste prahoveana cu iz penal internațional si care va atrage răspunderea autoritatilor romane, la nivelele de conducere din capitala României.

Un posibil dosar cu parfum puternic penal internațional, semnalat parchetului european, de către cea mai înalta autoritate din tara cantoanelor si prin care procurorul general european a primit sesizarea elvețiana.

Povestea noastră începe in anul 2007,  moment in care o gașca politico-militara din județul Prahova a deposedat Statul Roman si cetățeni romani si străini atât de dreptul de proprietate, a bunurilor si a proprietatilor deținute pe raza localității Sinaia, cat si de dreptul de folosința al acestora. Este vorba de dreptul de proprietate si de folosința ale Statului Roman si ale acestor cetățeni asupra terenurilor si a imobilelor despre care urmează sa facem referire in complexa noastră ancheta jurnalistica.

Astfel, gașca din subordinea structurii edilitare Sinăiene, la comanda mult alesului primar si a prietenilor acestuia, in coautorat, complicitate si, adesea, in autorat cu unii consilieri locali si chiar cu sprijinul conferit si chiar cu participarea sefului Politiei Locale Sinaia, Popa Gheorghe, au pus la cale un plan diabolic prin care, după ce, in prealabil au ticluit si au pregătit acțiunii ilegale, au consfințit la emiterea, pe cai oculte si clandestine a unor acte, decizii si documente false atât in forma cat si in conținut, si pe care le-au introdus in circulațiile oficiale procedurale interne ale instituției Primăriei Orașului Sinaia, pentru crearea unor așa-zise stări de legalitate aparenta care sa le asigure posibilitatea de ași atrage in acest mod ilegal acoperit interese care exced limitelor de legalitate si prin care sa fie, aceștia, puși in deplina proprietate.

Prin acapararea suprafețelor de teren, aparținând unor terți, proprietari cu drepturi depline si care au avut si au, in continuare, asumate, respectate si îndeplinite obligațiile de plata a taxelor si a impozitelor aferente, pentru suprafețele pe care le dețin, ignorând documente veritabile, care atesta drepturile acestor proprietari, grupul infracțional organizat condus de Oprea Vlad, seful politiei locale si consilieri locali Maer Luciferina si Strafalogea Eugen au introdus in fluxul primăriei, pe cai clandestine, documentele in speța, ticluite si fabricate cu concursul unor angajați ai instituției, creând astfel premise de cvas-legalitate, pentru anumite hotărâri si decizii, si chiar HCL nr. 247/2007, prin care membrii grupului infracțional descris au putut solicita si, respectiv, obține drepturile de proprietate si autorizații de construire, pe terenuri care nu le-au aparținut, niciodată, care au avut, continuu, de peste 60 de ani, proprietari definiți atestați si cunoscuți in evidentele primăriei.

Prin acest mecanism subteran, gruparea in speța, după deposedări ilegale si parcurgerea unor cicluri exhaustiv-nelegale de punere in proprietate a locotenenților edilului, a reușit sa obtina întreg spectru de condiții de legalitate, creând efectele vizate si  acoperind acest spectru extins si dezvoltat de infracțiunii grave, savarsite in grup organizat in forme agravante si continuate inducând, generând si emițând o stare, inițial, de confuzie in actul de decizie al primăriei si, ulterior, o stare generala de temere si insecuritate, cu privire la rolul, funcțiile si importanta aparatului respectivei structuri de putere si administrație.

Stimați cititori, va rugam sa observați imaginile care prezintă nu doar simple locuri de parcare, sau garaje, construite ”legal” in Sinaia, de gașca primăriei, pe terenurile proprietarilor si care sunt adevărate  imobile, case de locuit, reședințe de închiriat, pentru turiștii sezonieri si parteneri de turism ai edilului si al prietenilor  acestuia, a căror reședințe oficiale se afla la o aruncătura de bat de aceste cuiburi, respectiv vis-a-vis de terenurile unde grupul organizat o construit ilegal, cum este cazul primului exemplu pe care îl prezentam:  or. Sinaia, str. M. Kogălniceanu.

In edițiile noastre viitoare, vom prezenta întreaga structura a caracatiței Oprea Vlad, precum si faptele prin care au fost favorizați, de către anumiți funcționari de stat, cum ar fi Ionița Maria – jurist , Beatrice Rădulescu – secretar, Onorel Lovin, Maria Marin – sef serviciu tehnic urbanism, Filofteia Cojocaru – tehnician serviciul tehnic urbanism, Gherasim Mihaela – inspector sp. Cadastru, Voicu Ilie – inspector, toți din cadrul Primăriei Sinaia si  cu ajutorul consilier juridic Moise Adina,  director, ing. Virgiliu Danie Nanu, Luciana Batrinca, sef serviciu cadastru  toți din cadrul OCPI Prahova si expertului judiciar Petcu Claudia. Vom reveni. (Cristina T.).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here