AstraZeneca anunță că a găsit o formulă 100% eficientă a vaccinului anti-COVID

0
144

Grupul farmaceutic AstraZeneca anunţă că a găsit – în urma unor cercetări suplimentare – ”formula câştigătoare” a vaccinului său împotriva covid-19, cu eficiență de 100%. Dacă autoritatea britanică de reglementare MHRA dă undă verde tratamentului, acesta ar putea fi utilizat chiar din primele zile ale anului viitor, relatează AFP, citată de news.ro.

”Credem că am găsit formula câştigătoare şi felul în care să ajungem la o eficacitate care, prin două doze, să fie la fel de mare ca a celorlalte vaccinuri împotriva Covid-19,” a anunţat directorul general AstraZeneca în Sunday Times.

Potrivit acestuia, vaccinul asigură o ”protecţie de 100%” împotriva tuturor formelor grave de îmbolnăvire ca urmare a infectării cu noul coronavirus.

În primele rezultate ale tstelor clinice la scară mare – realizate în Regatul Unit şi Brazilia -, laboratorul britanic anunţa în noiembrie că vaccinul său era eficient într-o medie de 70%, faţă de o eficienţă de peste 90% a vaccinurilor alianţei ameriano-germane Pfizer/BioNTech şi companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna.

Succesul campaniei de vaccinare aflată în curs în Regatul Unit este cu atât mai crucial cu cât regatul este una dintre cele mai afectate ţări din lume de covid-19, care înregistrează peste 70.000 de morţi şi un nou val de contaminări.

Autorităţile au atribuit această intensificare a îmbolnăvirilor unei mutaţii care prezintă, potrivit unui studiu, o contagiozitate mai mare de 50%, pănă la 74%.

În lupta împotriva acestei tendinţe, autorităţile britanice au reintrodus în carantină o parte a populaţiei, la Londra. Începând de sâmbătă, Scoţia şi Irlanda de Nord au intrat, la rândul lor în izolare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here