Connect with us

Evenimente

Nu avem buget, ministerele inca nu sunt reorganizate, economia cade peste asteptari, deficitul bugetar creste peste asteptari

Publicat

pe

Nu vreau sa fac nota discordanta fata de ,,Cantarea Romaniei” declansata pe canalele media odata cu versiunea de marketing a inceperii campaniei de vaccinare. Dar totusi, nu ma pot abtine. Campania de vaccinare (media) si a primului vaccinat a inceput in urma cu ceva timp, cand s-a pus problema ca Iohannis sa fie primul vaccinat. Nu intru in detalii de ce medicii nu i-au recomandat lui Iohannis sa fie primul vaccinat. Insa alegerea unei extraordinare domnisoare asistente, in varsta de 26 de ani, care evident merita sa fie vaccinata in primele 3000 de persoane drept ,,Pacientul Zero” al vaccinului in Romania, mie imi arata ca inclusiv aceasta campanie de vaccinare este tratata in acelasi mod cum a fost tratat debutul crizei COVID in Romania: in BASCALIE. Las la o parte faptul ca tanarul cadrul medical, fara afectiuni pre-existente si care a reusit datorita pregatirii si precautiei deosebite sa evite boala (desi s-a aflat in permanenta in linia intai) probabil ca ar fi putut fi si persoana cu numarul 1057 (din 3000) vaccinate. Insa nu pot lasa la o parte ca legenda alegerii numarului 1 pentru vaccin este legata de o legenda primordiala, mai veche, si anume ca domnisoara asistenta a fost cea care l-a primit pe primul pacient COVID identificat in Romania.

Cel putin asa ne spune Florin, premier plin: ,,Mihaela Anghel, asistent medical din echipa care a preluat primul pacient confirmat cu SARS-COV2 in tara noastra”.

Pentru cei care mai cred legendele, va reamintesc:

  1. ,,pacientul ZERO” din Romania a fost un tanar, contact al ,,italianului” despre care Arafat spunea in 26 februarie: ,,Un singur caz confirmat. Pacientul este intr-o stare buna. Nu prezinta febra, tuse. La acest moment astea sunt informatiile. Fiind un test pozitiv, va trebui transportat la spital si internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu autospeciala pregatita cu izoleta, sunt plecati deja de la Craiova pentru preluarea si transportul la Bucuresti, la Matei Bals. In casa respectiva mai sunt 7 persoane. Toate au testat negativ. Insa avand in vedere ca persoana care a testat pozitiv si este un contact direct. Toate cele 7 vor ramane la domiciliu, sub paza, li se va asigura toate nevoile. Nu vor putea pleca. Vor ramane cel putin 14 zile in carantina. Daca apar simptome inaintea celor 14 zile, persoana se testeaza, daca e pozitiva, e transportata la spital.”
  2. Pacientul ZERO a fost tratat cu ,,ciorba’‘ asa cum spunea in acel moment Streinu-Cercel, cel care acum s-a vaccinat printre primii;
  3. Foarte probabil pacientul ZERO nici nu avut COVID (testul lui ulterior, la putine zile, a fost negativ si a fost trimis acasa).
  4. Foarte probabil, circul legat de pacientul ZERO a fost tot o operatiune de ,,marketing” intrucat in toata lumea se inregistrau cazuri, iar in Romania inca ne asigurau ca e ,,o simpla raceala” si trebuiau si ei sa gaseasca pe cineva, ca nu ii mai credea nimeni.
  5. In mod evident, cei care l-au preluat si testat pe Pacientul Zero, au avut contact cu el inainte de domnisoara vaccinata ieri.

Si in loc de concluzie: inca o data, o felicit si o respect din toata inima pe domnisoara asistenta, in primul rand pentru ca a reusit performanta ca, lucrand in linia intai (Matei Bals), sa se protejeze si sa nu se infecteze din februarie si pana in 27 decembrie 2020. Dar, daca operatiunea de astazi de debut al vaccinarii nu s-ar fi vrut doar bifarea unui moment festiv, poate ca, alegand tot din prima linie, mai indicat era ca prima persoana vaccinata sa fie de la Spitalul Gerota, acolo unde un securel pe care l-as defini in vecinatatea lichelelor si oamenilor fara capatai, cu fi-esu ofiter SRI, a mintit cadrele medicale ca nu a fost in Israel (focar la acel moment), unde fusese cu o domnisoara ,,de bine” si aproape a ucis un cadru medical din spitalul Gerota (pe care Digi24 il si omorase in stiri). Va reamintesc ca ,,Pacientul 17” – securelul tratat la Gerota si care a bagat boala in spital a mintit personalul medical ca nu a fost in afara Romaniei in ultimele 2 luni (fusese in Israel), a transmis boala fiului si norei insarcinate in 7 luni, a bagat spitalul Gerota in carantina, a intrat in contact cu peste 120 de persoane (avand simptome de boala) si a infectat astfel cel putin 10 persoane. Prin urmare, cei care vroiau sa transmita un mesaj public puternic ar fi trebuit sa o faca in sensul protectiei cadrelor medicale din linia intai mintite de securei cu stiinta faptului ca spreader-ilor minicinosi nu li se va intampla nimic (tineti minte ca a fost un simulacru de cercetare penala clasata pentru securel, in timp ce persoane plecate din spital (al caror test s-a dovedit ulterior negativ si nu au infectat pe nimeni) au luat inchisoare si chiar cu executare, precizeaza analistul Radu Teodor Soviani. (Cristina T.).

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Românii ar putea plăti facturi duble după eliminarea PLAFONĂRII la energie electrică – ANALIZĂ

Publicat

pe

Românii vor plăti mai mult decât dublu pentru facturile de energie, din momentul în care dispar schemele de compensare. Experții vorbesc despre faptul că oamenii vor începe să plătească peste 1 leu/kWh, dublu față de cel mai mic plafon din prezent. Asta înseamnă că facturile la energie vor crește din 31 martie anul viitor, după ce încetează schema de plafonare. În prezent, milioane de consumatori plătesc 0,68 lei/kWh dar în câteva luni prețul se va dubla. Între timp, Ministerul Energiei pregătește o schemă de sprijin. 

O analiză a Asociației Energia Inteligentă (AEI) arată că jumătate din populația României va plăti prețuri duble la energie electrică.

De asemenea, 40% dintre consumatorii casnici vor achita prețuri cu circa 75% mai mari decât în prezent de la 1 aprilie 2025, când expiră plafonarea prețurilor. Aceste creșteri vor avea loc dacă autoritățile nu iau nicio măsură, notează AEI.

Prețul energiei electrice după plafonare va fi cu până la 120% mai mare decât înainte de plafonare”, susține Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energie Inteligentă.

Cum vor crește tarifele la energie după eliminarea plafonării

Până pe 31 martie 2025, românii plătesc următoarele prețuri la curentul electric:

  • 0,6740 lei/kWh cu TVA inclus – pentru consumatorii casnici care în ultimele 2 luni au ales să-și schimbe furnizorul și consumă până în 100 kWh/lună;
  • 0,68 lei/kWh cu TVA inclus – pentru consumatorii casnici care nu și-au schimbat furnizorul de energie electrică și consumă până în 100 kWh/lună;
  • 0,80 lei/kWh cu TVA inclus – pentru consumatorii casnici care nu și-au schimbat furnizorul de energie electrică și consumă între 100-255 kWh/lună;
  • cca. 1,28 Lei/kWh cu TVA inclus – pentru consumatorii casnici care nu și-au schimbat furnizorul de energie electrică și consumă peste 255 kWh/lună.

În prezent există oferte de la un singur furnizor pe platforma ANRE, pentru perioada post plafonare, cu mai multe variante de preț care variază între 1,30 și 1,43 lei/kWh cu TVA inclus.

Prețul ofertat pentru perioada post plafonare este cu 100 – 120% mai mare decât prețul de dinainte de plafonare și prețul post plafonare este:

Conform statisticilor, în categoria de consum de sub 100 kWh pe lună sunt majoritatea consumatorilor din România. Vorbim de aproximativ 5 milioane, din totalul de 9 milioane.

Citeste in continuare

Evenimente

MARCEL BOLOȘ A PREZENTAT, LA CEREREA LUI NICOLAE CIUCĂ, PROIECTUL DE REINDUSTRIALIZARE A ROMÂNIEI

Publicat

pe

Marcel Boloș, în calitate de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, a răspuns apelului premierului Nicolae Ciucă, prezentând un proiect de reindustrializare a României, care promite revitalizarea și modernizarea  economiei naționale. Această inițiativă ambițioasă, menită să susțină creșterea durabilă și competitivitatea pe plan european, va fi discutată în cadrul Coaliției guvernamentale, având în vedere impactul său semnificativ asupra cererii de forță de muncă și a mediului de afaceri din țară. 

În cadrul acestei prezentări, Boloș a detaliat măsurile de sprijin și ajutor pe care Guvernul le pregătește pentru a încuraja investițiile și pentru a sprijini dezvoltarea sectorului industrial, subliniind importanța colaborării între instituții pentru a transforma viziunea în realitate.

Este vorba de un pachet de măsuri consistent prin care se propune acordarea de sprijin pentru industria României. Punctul de plecare a fost investiția făcută de Nokian (650 milioane euro pe vremea Guvernului Ciucă). Domnul președinte a fost cel care a inițiat acest demers pentru ca în cele din urmă să avem o decizie a CE pentru acest tip de investiții. E proiectul care a deschis drumul pentru acest pachet de măsuri. 

– Pachetul are în vedere industrii importante: metalurgică, apărare, construcții, echipamente electrice, auto, chimică. 

– Prima și cea mai importantă măsură – investiții strategice în dezvoltarea României, după modelul Nokian, fiind sprijinite acele investiții și creează locuri de muncă.

– Prima măsură se bazează pe: credit fiscal la finalul implementării investiției, acces utilități publice, obținere acorduri pentru pornirea investiției, crearea mecanismelor prin expropriere să se pună la dispoziție terenul pentru implementarea investiției. 

– A doua măsură, pentru micii industriași, destinată IMM-urilor care propun proiecte de investiții în aceste domenii ale industriei prelucrătoare. 

– A treia măsură privește industria siderurgică și chimică. 

– A patra măsură: prelucrarea metalelor neferoase, având în vedere zăcămintele, în special cupru.

Pachetul vizează procesul de reînnoire industrială, micii industriași, dar și prelucrarea resurselor naturale de care dispunem în România.

„Proiectul de reindustrializare a României este unul dintre cele mai importante proiecte ale țării din ultimii 34 ani. E pentru prima dată când vorbim despre reindustrializarea României cu măsuri clare și cu viziune. Recuperarea unor domenii unde România a avut performanță e o tema esentiala. E vorba de prelucrarea resurselor noastre naturale. E vorba de efectul multiplicator, taxe centrale, locale. Chiar este una dintre cele mai mari realizări în ultimii 34 ani”, a spus europarlamentarul PNL Dan Motreanu

Sursa: Realitatea Din PNL

Citeste in continuare

Evenimente

Stațiuni vechi cu prețuri de 2024. Ce nemulțumiri au turiștii care au vizitat litoralul românesc – VIDEO

Publicat

pe

Românii sunt tot mai nemulțumiți de litoralul românesc. Pe lângă tarifele exorbitante, peisajul lasă mult de dorit, potrivit Realitatea Plus.

Hoteluri abandonate, clădiri neterminate, trotuare fără asfalt și alge pe plaje. Un turist a vizitat o stațiune de la malul mării și a postat totul pe internet. 

Românii tot mai nemulțumiți de litoralul românesc

„De ce mi se pare frustrant? Pentru că litoralul arată atât de deplorabil și neîntreținut și în al doilea rând că nu este ieftin. Aici e intrarea pe plajă. Cred că și construcția asta nu s-a terminat că a venit ciclonul, nu? Să zicem că nisipul ăsta e de la ciclon…dar asta nu e de la ciclon aici. Plaja arată drăguț, o mare de șezlonguri.”, spune un turist nemulțumit.

Și nu este singurul, căci mai multe astfel de mesaje circulă în mediul online, iar oamenii spun că raportul calitate-preț nu este deloc avantajos atunci când decizi să-ți petreci vacanța pe litoralul din România.

https://youtube.com/watch?v=IsZ6tRM2txk%3Fsi%3DpTLU_9124oRd6g

Citeste in continuare

Trending