Scandalul majorării prețurilor energie electrice ia amploare. Ministrul de resort a sesizat Consiliul Concurenței

0
87

Ministrul Energiei va solicita Consiliului Concurenței să verifice cum au fost stabilite prețurile energiei electrice pentru așa-numitul serviciu universal, la care vor fi trecut automat toți abonații care nu au optat pentru contracte în sistem concurețial, la prețurile stabilite prin liberalizarea pieței. 

„De la 1 ianuarie, toți clienții din piața reglementată trec automat în piața serviciului universal. După părerea mea, furnizorii au abuzat de acest lucru și au impus un preț în serviciul universal mai mare decât cel din piața concurențială. Vorbim de prețuri mai mari și cu 25%,” a scris Virgil Popescu pe Facebook.

„Acest preț al serviciului universal nu va rămâne așa, am discutat cu președintele Consiliului Concurenței și voi solicita în scris să verifice cum au fost făcute aceste prețuri, care mi se par a fi artificial mărite. Poate sunt oameni mai conservatori, nu vor să se mute acum, iar aceasta nu este o practică concurențială corectă.”

Reacția ministrului Virgil Popescu vine după ce o asociație a consumatorilor a atras atenția că pentru aproximativ 6 milioane de abonați care nu au încheiat contracte pe piața concurențială, facturile vor crește, de la 1 ianuarie, cu până la 26%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here