Virgil Popescu: Marile companii energetice au comis un abuz de putere

0
76

Guvernul va modifica legea energiei electrice şi a gazelor naturale, după data de 15 ianuarie, ca urmare a scandalului tarifelor majorate  odată cu liberalizarea pieței. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că modificările vizează exact modul în care se va face liberalizarea. 

„Această trecere automată din piaţa reglementată în piaţa serviciului universal nu este o trecere normală. Este un abuz de poziţie dominantă pe care furnizorii îl folosesc. Ei au o bază de 6 milioane de clienţi reglementat pentru care nu au plătit niciodată (…) iar acum îi folosesc ca şi monopol. Ori asta nu poate să rămână aşa,”a afirmat Virgil Popescu la un post TV.

Ministrul a mai opinat că decizia ANRE de a prelungi cu două luni termenul până la care clienții trebuie să aleagă unul dintre cele 2 tipuri de contract nu rezolvă problema de fond și este nerealist, pentru că e vorba de circa 6 milioane de oameni.

Ministrul Energiei a subliniat că după data de 15 ianuarie, în Guvern se va acţiona modificând legea energiei electrice şi a gazelor naturale pentru a se stabili clar cum se face această liberalizare.

ANRE o dă la întors. Consumatorii casnici pot schimba contractele de energie electrică până pe 31 martie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here