Reparația auto, decontată pe propria poliță RCA

0
136

Vom putea deconta reparația autovehiculului pe propria poliță RCA. Guvernul va emite o Ordonanță de Urgență în acest sens. Astfel, anumite deficiențe din piața asigurărilor ar dispărea. În plus, se reduce numărul reclamațiilor, relatează Realitatea PLUS.

Nu de puține ori, șoferii care au fost implicați în accidente în care nu au fost vinovați, au avut de pătimit. Și asta pentru că unele firme emitente de RCA nu decontează la timp, uneori deloc, contravaloarea reparațiilor. Unii șoferi se grăbesc să încheie polițe RCA cât mai ieftine, dar nu verifică firma care emite polița. Drept urmare, șoferul păgubit, deși nevinovat, are mari probleme în a-și recupera banii cheltuiți pe reparația vehiculului.

Astfel, conducătorii auto vor căuta firme de asigurare RCA solide, care să deconteze rapid contravaloarea reparațiilor, ca mai apoi să-și recupereze banii de la firma asigurătoare RCA cu care a încheiat polița șoferul vinovat.

„O astfel de reglementare ar putea fi în măsură să trateze anumite deficiențe cu care se cofruntă piața în acest moment. […] Ar fi de așteptat o reducere a numărului de reclamații și o servisare a clienților așa cum se întâmplă în zona Casco, unde numărul de reclamații este aproape inexistent raportat la numărul total de daune”, a afirmat Mădălin Roșu, președinte Biroul Asigurătorilor Auto.

La inițiativa Autorității de Supraveghere Financiară, Guvernul intenționează să emită o Ordonanță de Urgență în acest sens.

Sursa: Realitatea Financiara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here