Cum pot îmbunătăți sistemele ERP dinamica magazinelor de retail?

0
101

Menținerea unui nivel ridicat de competitivitate în piață reprezintă o miză uriașă, cu o însemnătate ce trebuie înțeleasă punctual de managerii companiilor de retail. 

Fiind vorba despre un domeniu cu o dinamică uriașă, necesitatea implementării unui sistem ERP se pliază pe nevoia constantă de a crește complexitatea proceselor de lucru, păstrând în același timp o transparență cât se poate de clară a fluxurilor. 

Iată, așadar, cum poți îmbunătăți sistemele ERP dinamica magazinelor de lucru: 

Beneficii ERP: Creșterea calității rapoartelor 

Utilitatea unui sistem ERP se poate traduce, înainte de toate, prin gestionarea unei baze de date unice, ce are rolul de a crește semnificativ calitatea rapoartelor generate recurent. Prin înregistrarea și stocarea tuturor informațiilor gestionate, de la KPI-uri și până la date ce țin de venituri și cheltuieli. 

Prin integrarea unui sistem software ERP în fluxul de lucru al unei companii de retail, timpul pentru generarea rapoartelor se reduce semnificativ, acestea fiind ulterior obținute în doar câteva minute. Mai mult decât atât, accesarea acestora se realizează facil, pentru modificări în timp real, oricând se ia o astfel de decizie. 

Beneficii ERP: Reducerea costurilor 

Achiziționarea unui sistem ERP determină pe termen lung creșterea ratei de recuperare a investițiilor (ROI), prin centralizarea tuturor informațiilor din sistemele de lucru cu care o companie din retail poate lucra simultan.

Mai mult decât atât, utilizarea unui singure soluții reduce costurile cu pregatirea personalului, privind gestionarea mai multor platforme de evidență a informațiilor înregistrate. Așadar, reducerea costurilor prin automatizarea proceselor reprezintă un aspect vital de la baza creșterii competitivității în retail. 

Beneficii ERP: Creșterea productivității angajaților 

Un sistem ERP pentru sectorul retail de la Charisma stimulează optimizarea modului de lucru al angajatilor, generându-se astfel mai multă valoare pentru consolidarea poziției în piața de retail. 

Prin integrarea tuturor fluxurilor operaționale pe aceeași platformă de lucru, un sistem ERP pentru sectorul retail poate automatiza chiar și cele mai dificile sarcini ale angajatilor. Astfel, resursa umană poate fi utilizata într-un mod mult mai productiv, pe zona de inovație și generare de idei, evitându-se task-urile ce au un caracter repetitiv. 

Beneficii ERP: Monitorizare mai eficientă a stocurilor

Pe zona de retail, discutam întotdeauna despre stocuri uriașe, cu o dinamică ce poate suferi modificări majore de la o zi la alta. Valoarea investiției într-un sistem ERP poate fi tradusă în acest caz printr-o monitorizare eficientă a întregului inventar, flexibilă în timp real, oricând sunt necesare modificări la nivel de stocuri. 

Cu alte cuvinte, un sistem ERP pentru industria de retail poate utiliza codurile de bare ale tuturor produselor, urmărind astfel cu ușurință dinamica acestora, pe întreg procesul de aprovizionare. Mai mult decât atât, un sistem ERP optimizează modul în care poate fi realizat managementul eficient al depozitelor, contribuind la reducerea erorilor umane. 

Implementare sistem ERP în retail: Concluzii 

Într-o perioadă plină de incertitudini, așa cum este cea determinată de criza sanitară globală, eficientizarea fluxurilor de lucru poate influența în mod categoric competitivitatea în retail. De aceea, achiziționarea unui sistem ERP este o investiție valoroasă, cu efecte rapide asupra costurilor și productivității angajaților, prin două caracteristici simplu de demonstrat: complexitatea operațională a unei astfel de platforme și nivelul ridicat de adaptabilitate, pe nevoile unei anumite companii. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here