Scandalul facturilor pentru electricitate se amplifică: Este escrocherie, ANRE și ANPC trebuie să intervină

0
108

Scandalul legat de modul netransparent în care s-a făcut trecerea la piața liberalizată a energiei electrice se amplifică. După ce în presă au apărut informațiile că facturile din prima lună a anului sunt cu până la 26% mai mari, ministrul Economiei a afirmat că este o formă de escrocherie și instituțiile de control, ANRE si ANPC, trebuie să intervină. 

„Vreau să trag un semnal de alarmă asupra unui aspect! Am păţit-o şi eu şi, se pare, mulţi alţi români. Există anumiţi furnizori care au şi distribuţie, care am văzut ca trec consumuri estimate foarte mari”, a scris Virgil Popescu.

Ministrul a afirmat că ceea ce au făcut furnizorii este înşelătorie și există amenzi.

„Factura va veni mai mare, practic iau nişte bani în avans pentru un consum care nu există, se folosesc de bani oamenilor. Nu se poate să se încarce facturile românilor pe consumuri estimate care nu au nicio legătură cu consumurile făcute în anii precedenţi, care ar trebui să aprecieze ce a consumat clientul într-o perioadă asemănătoare. Este o formă de escrocherie, există amenzi pentru aşa ceva. Mi se pare că este o înşelătorie pe care distribuitorii cu furnizorii o practică”.

Popescu a mai precizat că îi roagă pe reprezentanţii ANRE şi ANPC să verifice aceste lucruri.

În vară, când era ministru al Economiei, Popescu a afirmat public, de mai mult ori, că a semnat contract de furnizare a gazelor și energiei electrice, cu Electrica. „M-am mutat la Electrica, la Electrica SA. Şi la energie electrică şi la gaze naturale, pentru că aveam energia electrică la unul şi gazele la altul, am un pachet la Electrica.” a afirmat oficialul guvernamental.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here