Florin Cîțu NU renunță la eliminarea sporurilor bugetarilor care nu fac performanță. Ce spune despre subvențiile pentru companiile cu pierderi

0
109

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că Legea bugetului de stat este finalizată, însă mai sunt câteva modificări de făcut după discuțiile în coaliția de guvernare. Legea va fi pusă în transparenţă publică marţi sau miercuri, iar deficitul se va încadra ”între 7% – 7,1%”.

„Legea bugetului de stat va fi în dezbatere mâine sau poimâine. Am avut de clarificat câteva  măsuri cu cei din coaliţia de guvernare. Legea bugetului este finalizată, va fi  în transparenţă publică marţi sau miercuri dimineaţă cel mai târziu”, a anunţat, luni, premierul, adăugând că deficitul va fi ”între 7% – 7,1%”. 
 
Eliminarea sporurilor bugetarilor – discutată în coaliția de guvernare

Întrebat dacă sporurile vor fi eliminate, Cîţu a precizat că modificările despre care vorbea se referă chiar la acestea.

„Despre aceste amendamente vorbim,  vorba, ele există, ori prin ordonanță, ori în Parlamentul României. E vorba despre o plafonare în acest  moment, dar urmează o lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul bugetar”. 
 
În plus, premierul a anunțat și că subvenţiile pentru partidele politice vor fi reduse, fără să precizeze însă dacă micșorarea va fi cu 30%. Întrebat dacă este vorba de acest procent, Cîţu a confirmat că va exista o „reducere” a sumelor alocate partidelor de la bugetul de stat.

Condiții pentru subvențiile pentru companii

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că nu a primit niciun program de restructurare de la companiile care înregistrează pierderi, însă afirmă că va menţine decizia de a limita subvenţiile numai către companiile care sunt profitabile.

Premierul Florin Cîţu a fost Întrebat dacă a primit planuri de restructurare de la şefii companiilor care nu sunt profitabile, premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că nu a primit și că subvențiile în acest an vor fi reduse.

„Nu. V-am spus, restructurarea se poate face în două feluri: ori vin ei cu un program de restructurare, ori facem cum am făcut anul trecut, limităm subvenţiile numai către companiile care sunt profitabile. Cele care nu sunt profitabile, trebuie să vină cu un plan de restructurare”, a precizat Cîțu în conferința de presă de la Parlament.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here