Politrucii vor încerca, la fel ca și în 2008-2012 să vă mintă și să spună că nimeni nu putea prevede efectele economice ale pandemiei/Cădere economică de 5% cu deficit de 10% în 2020 – Ziarul Incisiv de Prahova

0
125

Ministrul Polisano se intoarce. De data aceasta in calitate de “consilier” onorific al premierului, functie neremunerata. O intrebare legitima: de ce. Unii spun ca in calitate de consilier onorific poate justifica prezenta si combinatiile ticaloase (pentru care a si fost desemnat ministru, in opinia mea) prin care sa fie sifonati banii publici catre hotelurile din sistemul de sanatate, asa numitele clinici private. In articolul scris in urma cu un an, aratam mai multe, inclusiv despre decontarile pe retete false ale medicamentelor oncologice din proximitatea in care, pe retete din Romania (e legitim sa ma intreb daca unele erau false) se construia legenda de samaritean pentru unii navigatori de citostatice, dezvaluie analistul Radu Teodor Soviani.

Merita sa recititi integral articolul:

Ministrul ,,Polisano” trebuie demis IMEDIAT. Și imediat înseamnă IMEDIAT. În curând și Ludovic Orban și voi arata și DE CE

Cotidianul Libertatea a publicat  în exclusivitate documente care atestă fără dubiu conflictul de interese în care se afla ministrul sănătății, Victor Costache: în timp ce ordonanța ca ministru în favoarea cliniicii Polisano, Victor Costache era plătit ca medic de clinică.

În cel mai mare jaf național de după devalizarea Bancorex  (am scris aici) și anume privatizarea de facto a veniturilor Casei Naționale de Sănătate prin direcționarea a cât mai mult din 1,5 miliarde de Euro anual dinspre spitalele publice spre spitalele private, gen Polisano (și împuținarea, ca și consecință a surselor de funcționare a spitalelor de stat, în vederea închiderii lor) ministrul ,,Polisano” Costache pregătește ordonanțe cu dedicație, menționând expres Polisano ca beneficiar al draftului de ordonanță și manipulând criteriile de includere la înfruptarea din banii publici (plătiți de asigurați și transformați în Programe Naționale de Sănătate).

Mai mult, el taie criteriul propus de cei din ministerul Sănătății pentru eventuala includere a privaților în program ,,două angiografe” și înjumătățește obligația ,,un angiograf” (și dacă ăla e stricat???), pentru că Polison nu are două angiografe. În timpul ăsta este plătit de Polisano, arătă Libertatea.

Ca un Mardonist, ministrul Polisano susține că el operează în week-end și că salvează vieți în week-end, în loc să meargă la ski. De unde rezultă că este OK să nu fie salvate vieți de către el în timpul săptămânii (când nu poate să opereze pentru că în timpul săptămânii este ministrul Polisano și nu medicul Polisano), argument imbrățisat tembel de ,,coleguł” de grup, Ludovic Orban (și voi arăta în curând de ce).

Ludovic Orban îi ia apărarea ministrului Polisano cu argumente de derebedeu economic: ,,Domnul ministru al sănătății operează sâmbata și duminica. În loc să se ducă în vacanțe, să se ducă la munte, operează, pentru că este un doctor renumit, este un medic care este căutat de pacienți. Pacienții operați de el își exprimă în mod expres solicitarea de a fi operați de doctorul Victor Costache. Evident că pentru a putea opera era necesar un contract, care e la o sumă minimă ”. Libertatea a scris că valoarea acestui contract este de 20.512 lei brut pe lună – 4.300 de Euro, ceea ce naște în mod temenic bănuiala că dacă 4.300 de Euro pe lună este ,,sumă minimă” probabil că ministrul Polisano, când era doar angajatul Polisano, încasa de cel puțin 4 ori mai mult, respectiv peste 16.000 de Euro pe lună, bani care ar vrea ca viitorilor medici Polisano (inclusiv lui) să fie plătiți din asigurările tuturor și nu din capacitatea Polisano a genera profit altfel decât prin legături cu rețele de falsificare a decontărilor de rețete pentru medicamente oncologice, cu alte cuvinte, în mod legal și altfel decât prin trafic de influență.

Știați că fondatorul și patronul grupului Polisano din Sibiu, Ilie Vonica, s-a sinucis în iunie 2014, cu puțin timp înainte ca domnul Klaus Iohannis, prieten de familie cu dânsul, să devină în 28 iunie 2014, din prim-vicepreședinte PNL președintele al acestui partid (post ocupat acum de Ludovic Orban)? Știați că potrivit surselor care citau atunci o scrisoare de 5 pagini (Capital, 3 iunie 2014), Ilie Vonica ar fi argumentat înainte de a se arunca de la etaj, scandalul rețetelor false pentru medicamente oncologice (furturi de la CASMB) în care era cercetată soția sa, arestată la acel moment (și prietenă cu familia Iohannis)? Ce mesaj frumos a transmis Klaus Iohannis după dispariția lui Ilie Vonica! Aproape la fel de frumos ca în ianuarie 2015 (la puțin timp după ce Iohannis a devenit președinte și un alt prieten al lui, Cristian Pavel, a murit, prin spânzurare). Nu mai țin minte ce a zis Băsescu după ce Erbașu s-a aruncat în piscina goală (în proximitatea desemnării lui Băsescu ca și candidat la Președinție în 2004) sau după ce finanțatorul Florin Anghelescu s-a spânzurat în 2006, nu la mult timp după ce Băsescu devenise Președinte…

,,În baza a aproximativ 1.100 de rețete false pentru medicamente oncologice și hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienți care nu au beneficiat de acestea, reprezentanții societății au decontat fraudulos la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB), suma de aproximaiv 8,3 milioane de lei”, scriau atunci, în 2014, procurorii despre motivul arestării soției omului de afaceri în ceea ce privește farmaciile ,,Rețeta” deținute de Polisano.

Ghiciți ce? Acum grupul Polisano, prin ministrul său Polisano (Victor Costache) vrea același lucru: să ia bani legal de la bugetul Casei Naționale de Sănătate, altfel decât prin decontare frauduloasă, pentru pacienți inexistenți (care nu au beneficiat de medicamente). Cum să pui tu cu mâna ta Polisano în lista participanților la Programul Național de Asigurări de Sănătate, tu Costache, când ai știință despre investigațiile privind FALSA DECONTARE? Ce garanții ai tu Costache că Polisano nu va cere bani pentru medicamente pe care nu le va folosi pentru pacienți, ca în 2014?

Apropos de Oncologie, prin programul național căruia vrea ministrul Polisano să îi permită acessul la decontarea acestor medicamente din bani publici lui Polisano, știați că Ludovic Orban și Victor Costache tocmai au alocat cheltuieli lunare de 200 de milioane de lei (400 de milioane de lei pentru ianuarie și februarie 2020)?

Dacă Ludovic Orban a fost un sărac sau un derebedeu economic, susținând că a putut trăi din venituri legitime de 3.000 de lei pe lună (împreună cu familia)  înainte de a deveni premier, cum să i se pară miniă o sumă de 6 ori mai mare decât câștiga lunar el și toată familia lui (625 Euro lunar) înainte de a deveni premier?

Ludovic Orban face pe prostul (în curând voi arăta și DE CE face pe prostul) făcându-se că nu vede dublul conflict real de interese: i) ia bani de la cei în favoarea cărora legiferează în timp ce legiferează pentru ei ii) a luat mult mai mulți bani de la Polisano chiar înainte de a deveni ministru al sănătății și a legifera în favoarea lor.

Chiar și dacă ar fi operat acum gratis pentru Polisano tot era un conflict de interese.

Nu e ca situația, ipotetică desigur, în care Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, după ce îl declară lipsit de incompatibilitate de Klaus Iohannis, să fie numit judecător al Curții Constituționale?

Nu e ca situația în care un judecător al  Înaltei Curți de Casație și Justiție, după ce a încasat (pe perioada suspendării în care a fost cercetat penal) sume enorme de la o casă de avocatură fondată de un fost securist și turnător al Securității, să se pronunțe în cauze ale unor clienți apărați și reprezentanți de societatea fostului său angajator, de la care a luat bani pe perioada suspendării din magistratură?

Vrea oare să deschidă Ludovic Orban calea pentru ca ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, să acorde consultanță juridică (în week-end) unor case de avocatură (sau lui Florian Coldea) pentru a își apăra clienții în fața Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor în Justiție, pe care ca ministru, propune să o desființeze?

Vrea oare să deschidă Ludovic Orban calea pentru ca ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, să acorde (în week-end) consultanță fiscală ING Bank România (despre care știe că a încălcat embargoul impus de SUA Iran-ului, fiind și amendat grupul ING Bank pentru asta – dar nu în România) sau altor bănci? Apropos de Florin Cîțu, sper să nu uite să trimite corpul de control și la Casa de Sănătate a Municipiului București (și nu numai la ministerul finanțelor) să vadă ce s-a întâmplat cu facturile pentru pacienți fictivi (care nu au beneficiat de medicamente oncologice), prescrise de Polisano.

Vrea oare Ludovic Orban să deschidă calea pentru ca guvernatorul BNR, fostul turnător al Securității Mugur Isărescu, să acorde consultanță ,,bancară” lui Virgil Măgureanu, fost șef al SRI, privind restructurarea unui credit? Sau lui Valeriu Stoica or Băncii Comerciale Române să le explice fostul turnător cum să facă să nu dea înapoi la stat cele aproape 300 de milioane de Euro pe care Curtea de Conturi a României (și ICCJ) au constatat că au fost acceste prin încălcarea legii, ca prime pentru ,,locuințe” de clienți ai BCR?

Vrea Ludovic Orban ca să permită unui fost executiv al ING Bank Romania, Mișu Negrițoiu, în perioada căruia a fost constatată încălcarea embargoului cu Iran-ul, să se ocupe acum de legalitatea bănilor transferați pentru spălare sau nu, prin Transfond?

Vrea Ludovic Orban să pretindă în curând că e normal ca o comanie prietenă și darnică să construiască, sub mandatul său, autostrăzi în România? Și că eventual e ok ca premier să iei bani, prin intermediari (în week-end) de la acest pretendent, pentru că, nu-i așa, autostrăzile trebuie construite în România

În curând. În foarte curând.

Deocamdată vă spun doar atât: Ludovic Orban a fost achitat (cu 2 judecători la 1, sub protocol SRI, apărat fiind de un avocat de la o societate de avocatură a unui fost turnător al Securității) pentru că ar fi luat mită de la Tiberiu Urdăreanu (fiul generalului de armată Tiberiu Urdăreanu care înainte de 1989  a fost comandantul Trupelor de Tancuri, fără să fie securist, nu-i așa?) în perspectiva candidaturii în 2016 la primăria generală a Capitalei.

Poate jura pe culoarea galbenă a steagului Romaniei domnul Ludovic Orban că doar lui Urdăreanu i-a cerut 50.000 de Euro șpagă în perspectiva unor viitoare contracte pe care le-ar fi putut avea (sau neîntreruperii unor contracte), dacă Orban devenea primar general al Capitalei în 2016, faptă pentru care a fost achitat (2 judecători pentru achitare, unul împotrivă), definitiv, sub protocol cu SRI? (Cristina T.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here