Proteste anunțate de angajații din Sănătate

0
96

Angajații din sistemul sanitar și cel de asistență socială anunță proteste ample în perioada 11-19 februarie. Federația ”Sanitas” cere Guvernului să renunțe la decizia privind reducerea sporurilor pentru bugetari, suspendarea acordării voucherelor de vacanță și reducerea indemnizației de hrană. 

Calendarul protestelor a fost decis de Consiliul Național al Federației SANITAS, care reclamă ”lipsa completă a dialogului social și a consultărilor cu organizațiile sindicale înaintea implementării acestor măsuri”. 

În cadrul protestelor, angajații din Sănătate vor picheta sediile Guvernului, a Ministerelor de resort și a Parlamentului.

Sindicaliștii avertizează asupra riscului ca activitatea din prima linie în lupta împotriva pandemiei să fie ”bulversată”.

”Atragem atenția guvernanților care zilele acestea pregătesc bugetul de stat că ignorarea completă a partenerilor sociali în condițiile construirii unei proiecții bugetare cu impact negativ major asupra veniturilor salariaților din sistemul sanitar și cel de asistență socială va declanșa nemulțumiri masive care riscă să se transforme în manifestații spontane ce vor putea bulversa activitatea curentă a celor două sisteme aflate în linia întâi a luptei cu pandemia, luptă care nu poate fi dusă eficient decât cu salariați lipsiți de grija zilei de mâine!”, se arată în comunicatul ”Sanitas”.

Angajații din Sănătate sunt deja epuizați și, în contextul pandemiei, reducerea veniturilor este inacceptabilă. 

”Creșterea imediată a salariilor, prevăzută de Legea 153/2017, pentru categoriile de salariați cu cele mai mici venituri din sistemul, constituie condiția de bună credință a Guvernului României, nenegociabilă din punctul nostru de veder”, mai transmite sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here