Cum se porneste o afacere de spalat covoare – Informatiile de baza

0
27

Prezentare generala a afacerii

Companiile de curatare a covoarelor ofera servicii rezidentiale, servicii comerciale sau ambele. Serviciile includ curatarea profunda a covoarelor, mochetelor si tapiteriei. Unele companii ofera servicii specializate suplimentare, cum ar fi vopsirea covoarelor, restaurarea covoarelor si multe altele. Aceste companii aduc echipamente profesionale la care proprietarul de casa sau proprietarul afacerii nu au acces, permitandu-le sa faca o curatare mai amanuntita pentru a indeparta petele si murdaria pe care produsele obisnuite de curatare a covoarelor nu le pot elimina.

Deoarece curatarea covoarelor nu este un serviciu de care clientii au nevoie zilnic sau chiar lunar, aceste firme specializate trebuie sa construiasca o lista semnificativa de clienti pentru a ramane ocupati. O afacere poate fi mica – o persoana cu un singur instrument de curatare – sau sa aiba mai multe echipe de angajati.

Care este piata tinta pentru afacerea dvs. de curatat covoare?

Piata tinta pentru o afacere de curatare a covoarelor poate diferi in functie de specializarea companiei. Curatatorii comerciali de covoare sunt specializati in activitati comerciale cu administratori de proprietati, birouri, magazine si alte spatii profesionale, iar o afacere comerciala de curatare a covoarelor nu poate face deloc lucrari rezidentiale. Alternativ, unele companii sunt specializate doar in curatarea covoarelor rezidentiale si este posibil sa nu faca nici o activitate comerciala.

Piata tinta a unei companii de curatare a covoarelor ar putea fi proprietarii de case, chiriasii, proprietarii de spatii comerciale, proprietarii de afaceri si multi altii, sugereaza website-ul www.spalatoriecovoare.net.

Lucruri de luat in considerare inainte de a incepe o afacere de curatare a covoarelor

O afacere de curatare a covoarelor nu are nevoie de un sediu traditional, dar necesita totusi o investitie initiala in echipamente. Deoarece curatarea covoarelor este tehnica si veti lucra cu substante chimice, cel mai bine este sa puteti lucra ca ucenic cu un alt curatator de covoare inainte de a lucra singur.

In acest fel, puteti fi sigur ca aceasta este oportunitatea potrivita pentru dvs. si astfel incat sa puteti invata cum sa va pastrati in siguranta, sa invatati cum sa aplicati cele mai bune tehnici pentru diferite covoare si situatii si cum sa obtineti cele mai bune rezultate din munca dvs. Daca nu gasiti o oportunitate de ucenicie, va trebui probabil sa investiti intr-o anumita formare pentru a afla cum sa folositi echipamentul si substantele chimice de curatat.

Mai ales ca multi consumatori au schimbat covoarele din casa lor cu podele din lemn de esenta tare si laminate, unele companii de curatare a covoarelor si-au extins oferta de servicii de curatare, cum ar fi curatarea pardoselilor dure, curatarea ferestrelor, spalarea exterioara si curatarea conductelor de aer pentru a creste vanzarile.

De asemenea, va trebui sa decideti daca ar trebui sa incepeti o afacere de la zero sau sa cumparati o afacere existenta ca francizat. Exista optiuni pro si contra pentru fiecare optiune. Atunci cand cumparati o franciza, este posibil sa va confruntati cu costuri de pornire mai mari decat atunci cand veti incepe propria afacere, dar aveti si avantajul de a opera sub numele unei afaceri consacrate cu o reputatie existenta.

La inceperea propriei afaceri, veti avea mai mult control asupra fiecarui aspect al companiei. Poate dura ceva timp pentru a va construi reputatia, dar cu o dedicare pentru un serviciu excelent pentru clienti, puteti construi o baza de clienti care se intorc si sa va bucurati de o afacere profitabila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here