Contract de vanzare cumparare auto la 27.99 lei. Testeaza acum platforma online. – Ziarul Incisiv de Prahova

0
142

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că va merge joi la sediul DNA, pentru a fi audiat de procurori în legătură cu o plângere penală pe care a depus-o în anul 2019, în care reclama ilegalităţi în PUZ Sector 3.

„Astăzi voi merge la DNA, pentru a continua demersurile iniţiate în 2019, atunci când am făcut plângere penală în care acuzam ilegalităţi cu privire la PUZ Sector 3. Conform procedurilor legale, am fost invitat pentru a da declaraţii referitoare la plângerea depusă atunci, pentru a putea avansa lucrările la acest dosar. Printre persoanele pe care le consider vinovate şi împotriva cărora am făcut această plângere se află fostul primar general Gabriela Firea şi fostul arhitect-şef al Capitalei, Ştefan Dumitraşcu”, spune Nicuşor Dan, într-un mesaj postat pe Facebook.

Primarul explică faptul că ilegalităţile semnalate în plângere se referă la zeci de hectare de teren, cărora li s-a schimbat nelegal destinaţia din spaţiu verde, în spaţiu construibil.

„Am arătat în acea plângere că PUZ Sector 3 a fost adoptat cu încălcarea mai multor prevederi legale, dar şi faptul că acest PUZ încalcă dreptul bucureştenilor la un mediu sănătos. Erau zeci de hectare de teren cărora, în mod nelegal, li se schimba destinaţia din spaţiu verde în spaţiu construibil, ceea ce însemna pentru proprietari un folos necuvenit estimat la aproape 300 de milioane de euro. Lucrurile sunt acum analizate de DNA şi sper ca această speţă să avanseze cât mai rapid. Această plângere penală a fost instrumentul pe care l-am avut atunci, în 2019, când eram deputat şi vicepreşedinte al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul. În 2021, ca primar al Municipiului Bucureşti, am un instrument mai puternic, pe care l-am şi folosit, respectiv propunerea de suspendare a PUZ-urilor de sector pentru un an de zile, lucru pe care CGMB l-a votat. E foarte important ca bucureştenii să aibă un mediu curat şi e foarte important ca orice decizie privind dezvoltarea oraşului să se ia în mod legal, nu pe bază de interese ascunse”, spune Nicuşor Dan.

Întâlnirea cu procurorii este programată de la ora 14,30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here