Ghid practic: cum alegi corect o casca pentru bicicleta in doar 3 pasi simpli

0
29

Fie ca practici ciclismul la nivel profesionist, fie ca este doar o pasiune, din echipamentul tau nu poate lipsi o casca bicicleta. Responsabilitatea de a purta acest accesoriu nu vine doar dintr-o norma si nu este atribuita doar copiilor.

Este un element de securitate, care se preteaza pentru oricine are in posesie o bicicleta. Intrebarea este: stii, in acest moment, sa alegi corect o casca pentru bicicleta? Poti lua o decizie inspirata, aplicand regulile pe care le vei gasi in acest scurt ghid, special conceput pentru tine. Iata 3 reguli!

Asigura-te ca vei cumpara o casca la dimensiunea potrivita

Cea mai frecventa greseala pe care o fac clientii posesori de biciclete este sa achizitioneze o casca necorespunzatoare ca marime. O dimensiune necorespunzatoare, insa, conduce la o fixare incorecta a accesoriului, de unde creste si riscul de accidentare in cazul unui incident nefericit. Asadar, tine minte o regula simpla: infasoara in jurul capului o banda sau o panglica, cu aproximativ 1,5 cm mai sus decat urechile. Apoi masoara lungimea cu o rigla. In acea zona, capul are dimensiunea cea mai mare, deci nu ai cum sa dai gres prin alegerea accesoriului. In functie de aceasta masuratoare, vei putea alege produsul catalogat, de regula, in marimi standard asociate unui anumit interval de centrimeti. Nimic mai simplu!

 Alege casca in functie de tipul de deplasare pe bicicleta

Exista o marie varietate de casti pentru bicicleta pe piata, ele fiind clasificate in functie de scopul deplsarii, de cele mai multe ori. Daca practici ciclism de performanta, va trebui sa alegi intre produsele special concepute pentru competitii, cele pentru trasee accidentate si alte tipuri care vizeaza acceasta categorie. Chiar si daca practici ciclismul doar din pasiune, nu te uita doar la criteriul pretului atunci cand faci o alegere. Greutatea, nivelul de confort, sistemul de aerisire, forma, protectia pentru barbie: toate aceste elemente difera in functie de modelul de casca, ce a fost conceput pentru un anumit scop de deplasare cu bicicleta. De exemplu, castile BMX sunt echipate cu un cozoroc de mari dimensiuni in partea frontala.

 Fii atent la tipul de captuseala si la sistemul de ventilare

Captuseala, carapacea si sistemul de ventilare – sunt 3 elemente care conteaza cu adevarat in sistemul de protectie. In timpul impactului, fiecare dintre acesti factori conteaza si pot face diferenta intre un eveniment nefericit si unul fara urmari. Nu pune pe primul plan design-ul, atunci cand cumperi o casca pentru bicicleta. Dupa ce bifezi toti factorii legati de functionalitate si dimensiune, atunci poti sa cauti acele modele care te atrag vizual. Daca nu esti perfect convins ca un anumit model ti se potriveste, solicita expertilor din magazin consultanta sau mai multe informatii care te vor ajuta sa iei decizia in cunostinta de cauza. La fel ca si design-ul, nici pretul nu ar trebui sa fie in lista cu top aspecte care te fac sa iei decizia.

In renumitul magazin de biciclete MosIonRoata.ro gasesti zeci de modele de casti

Pe langa cele 3 aspecte prezentate in acest ghid, pe care trebuie sa le bifezi, nu ignora nici producatorul castii si alege cu grija un magazin de biciclete din care sa faci achizitia.

Iti recomandam Mos Ion Roata magazin biciclete, mediul online de achizitie care vine in intampinarea ta cu echipamente de la producatori de top.

 

Date de contact:

Tel: 0720 043 001 / 021 210 40 32

E-mail: info@mosionroata.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here