Importanta folosirii medicamentelor recomandate pentru animalul nostru

0
24

Un animal de companie reprezinta o mare responsabilitate. Acesta este motivul pentru care nu este recomandat sa adopti sau sa iti cumperi un companion daca nu ai o situatie materiala care sa iti permita sa ai grija de acesta. Animalul, la fel ca omul, are anumite nevoi, se poate imbolnavi si are nevoie de controale regulate, iar noi, parintii lui adoptivi, trebuie sa ne asiguram ca ne permitem sa ii purtam de grija.

Este important ca in cazul in care animalul nostru da semne ca ar avea probleme sa apelam imediat la o persoana specializata. Aceasta ii va administra un medicament veterinar corespunzator conditiei in care se afla. Desi o serie de medicamente sunt oferite la liber de catre farmaciile veterinare, este important sa stim ca administrarea gresita a unui medicament veterinar poate duce la efecte nedorite asupra animalului nostru.

 

Contraindicatii la fel ca in cazul medicamentelor umane

Numarul medicamentelor care nu prezinta deloc contraindicatii si posibile reactii adverse este apropiat de zero. Acest lucru se aplica atat daca vine vorba de un medicament veterinar sau unul destinat oamenilor. Noi, ca oameni, avem puterea de a exprima ceea ce simtit, daca simtim ceva in neregula. Din pacate animalele nu au mereu aceasta putere. Acesta este principalul motiv pentru care nu este indicat sa administram unui animal medicamente dupa ureche.

Este important ca medicamentele sa fie recomandate de un medic veterinar sau de catre un farmacist. Acestia cunosc fiecare medicament in parte si stiu care este mai potrivit pentru fiecare specie si pentru fiecare rasa, fiecare medicament putand avea diferite efecte asupra a doua rase diferite.

 

Diferentele dintre specii

Cand vine vorba de administrarea unor medicamente, diferentele dintre specii sunt foarte mari si trebuie mereu luate in considerare. Din acest motiv exista medici specialisti si cabinete veterinare cu specializare doar pe anumite specii de animale. In general aceste cabinete sunt impartite in general in cabinete destinate animalelor de companie, cum ar fi cainele si pisica, si cabinete destinate animalelor de curte, animale deseori de mari dimensiuni.

Cu cat animalul este mai mare, cu atat necesitatea unor medicamente mai puternice creste. Este de la sine inteles faptul ca un medicament care are puterea de a scapa o pisica de anumite dureri nu va avea puterea de a scapa un animal precum un cal sau o vaca de aceleasi dureri. De asemenea, medicamentele difera intre specii deoarece si afectiunile si predispozitiile spre anumite boli sunt complet diferite. Consultarea medicilor inainte de luarea oricarei decizii este esentiala in tratarea oricarei probleme.

 

Un distibuitor de incredere de medicamente veterinare – Veteco

Distributia in cantitati mari a oricarui medicament veterinar nu se face decat catre persoane sau institutii care au dreptul si pregatirea necesara in domeniul veterinar. Astfel, aceste achizitii trebuie facute in numele unui cabinet veterinar, al unui pet shop sau a unei farmacii.

Unul dintre distribuitorii de incredere in domeniul veterinar este Veteco. Pe acestia ii puteti gasi pe veteco.com. Site-ul este impartit in categorii sugestive si ofera produse precum antiparazitare, produse de igiena, vaccin veterinar si chiar produse destinate ingrijirii si bunastarii animalelor noastre. Site-ul ofera o prezentare, precum si un document descriptiv al fiecarui produs, aceste informatii venind in ajutorul medicilor in cazul in care este prima data cand se lovesc de diverse medicamente. Plasarea comenzii se poate face online prin crearea unui cont, sau telefonic folosind unul din numerele afisate.

 

 

Date de contact:

Telefon Bucuresti/ Cluj: +40 213 170380/ +40 264 597 008

E-mail: office@veteco.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here