Cum poți eficientiza mersul la dentist și care sunt cele mai comune tratamente dentare?

0
252
Dentocare

Pentru a eficientiza mersul la stomatolog, este recomandat să apelezi la o clincă în care să găsești mai multe servicii în același loc, așa cum este clinica Dentocare Virtuții, unde vei putea lucra cu specialiști din toate domeniile stomatologiei. Astfel, nu mai este nevoie să te deplasezi dintr-un loc în altul și nici să pierzi timp și bani pe drum. Iată care sunt cele mei des solicitate servicii stomatologice, pe care le vei găsi la Dentocare alături de multe altele.

1. Obturații dentare

Obturațiile dentare sunt folosite pentru a trata dinții care prezintă carii sau care sunt ciobiți. Ele pot fi folosite și pentru a repara dinții care au fracturi.

Când un pacient se plânge de o durere de dinți, primul lucru pe care îl face medicul dentist este să verifice dacă există carii și crăpături. Medicii Dentocare fac acest lucru examinând dintele vizual și cu ajutorul razelor X. Dacă medicul dentist constată că dintele trebuie obturat, atunci va face asta.

După amorțirea dintelui, medicul dentist va folosi un burghiu dentar pentru a îndepărta orice țesut dentar cariat din dintele interior. El va curăța apoi dintele cu apă înainte de a sigila dintele cu o plombă dentară. Cu ajutorul medicului stomatolog, pacientul va alege tipul de obturație pe care îl preferă. Pot alege dintre obturații din aur, argint, porțelan sau rășină dentară.

2. Coroane dentare

Coroanele dentare sunt folosite pentru a repara dinții care au fost grav deteriorați de carii. Ca restaurare dentară, coroanele sunt aproape singurele lucruri care salvează dinții deteriorați de la extracție. De asemenea, sunt folosite pentru a corecta imperfecțiunile cosmetice. De obicei, sunt necesare două programări la dentist pentru a finaliza procedura, deoarece majoritatea coroanelor trebuie făcute într-un laborator dentar.

3. Extracții dentare

Când un dinte cariat este prea deteriorat pentru a fi salvat, un stomatolog generalist îl va scoate. Dacă dintele cu probleme se află deasupra gingiei, medicul dentist îl va îndepărta slăbindu-l din alveolele sale osoase și trăgându-l afară. Un dinte care provoacă probleme sub gingie este extras cu o intervenție chirurgicală orală minoră.

4. Implanturi dentare

Cel mai bun și mai permanent mod de a înlocui dinții adevărați este cu implanturi dentare. Plasarea implanturilor dentare presupune o intervenție chirurgicală orală minoră pentru a plasa implantul în osul maxilarului pacientului.

Deși procesul durează câteva luni și mai multe proceduri pentru a se finaliza, plasarea implanturilor dentare oferă pacientului dinți artificiali permanenți. Coroanele și protezele susținute pe implant funcționează la fel ca dinții adevărați.

5. Aparate dentare

Aparatele dentare sunt folosite pentru a poziționa dinții într-un mod care îi face plăcuți din punct de vedere estetic și ușor de curățat. Ele sunt, de asemenea, folosite pentru a corecta malocluziile care pot face dificile masticația și vorbitul. Aproape 80% din toate aparatele dentare purtate astăzi sunt folosite pentru a alinia dinții persoanelor sub 18 ani.

Datorită anestezicelor, repararea dinților este un proces fără durere. Poți sta liniștit știind că oricare ar fi problema ta dentară, dentistul tău a mai facut probabil de foarte multe ori aceeași procedură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here