Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a descins la Colegiul Spiru Haret din Ploiesti

0
177

Având în vedere Dispoziţia conducerii M.A.I. cu privire la accentuarea şi intensificarea activităţilor de prevenire în domeniul drogurilor la nivelul unităţilor şcolare, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consilier Antidrog Prahova, prin subcomisar Ionescu Georgiana – a derulat, la solicitarea profesorului Luminita Radu, profesor informatica la Colegiul Spiru Haret Ploiesti, o campanie „Spune NU drogurilor” – cu privire la consecinţele fizice, psihice şi juridice la care se expun copii, tineri şi adulţi  în urma consumului de droguri, precum şi dezvoltarea de abilităţi sănătoase de petrecere a timpului liber.

http://ana.gov.ro/wp-content/uploads/2019/06/x.mp4?_=1

Şi în anul 2021, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a continuat implementarea, la nivel naţional, a unor proiecte, programe, campanii şi activităţi de prevenire a consumului de droguri în unităţile de învăţământ, în familie şi în comunitate, pentru a creşte nivelul de informare, educare şi conştientizare a populaţiei generale, cu accent pe populaţia tânără, în vederea neînceperii sau întârzierii debutului consumului de droguri.
Având în vedere complexitatea factorilor care îi determină pe copii, tineri şi adulţi să fie vulnerabili la consumul de droguri, sistemul naţional de prevenire a consumului de droguri furnizează o varietate de proiecte naționale și locale, bazate pe studii ştiinţifice și elaborate în conformitate cu standardele internaționale, ţintind vârste şi niveluri de risc diferite.
Şi anul urmator, Agenţia Naţională Antidrog va continua implementarea, la nivel naţional, a programelor, proiectelor, campaniilor şi activităţilor de prevenire a consumului de droguri, implicarea specialiştilor ANA în astfel de acţiuni reprezentând unul dintre principalele sale obiective, acela de a îndruma populaţia, în special tinerii, să adopte un stil de viaţă sănătos, ca alternativă la consumul de droguri, în cadrul programelor de petrecere a timpului liber, şi de a creşte nivelul de informare şi sensibilizare cu privire la aspectele medicale, psihologice şi sociale ale consumului şi dependenţei de droguri.
De altfel, Luminita Radu, este recunoscuta pentru implicarea sa totala in formarea elevilor de la Colegiul Spiru Haret Ploiesti, pe toate palierele.


Spre exemplu, saptamana trecuta, la orele de dirigentie (clasa a IX-a) a sustinut o lectie pentru protectia datelor cu caracter personal: „Confidentialitatea si securitatea prelucrarii datelor personale”.
Mai mult, Luminita Radu, deruleaza cu elevii sai de la Colegiul Spiru Haret Ploiesti o serie complexa de meetings pentru conferinte derulate de Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, Facultatea de Inginerie Industriala si Robotica, Facultatea de Inginerie Aerospatiala, etc, precum si la diverse programe privind dezvoltarea competentelor necesare pe piata muncii, dezvoltarea cunostintelor si componentelor antreprenoriale si/sau chiar introducere in Managementul de Proiect. (Cristina T.).

Sursa FOTO Facebook: Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here