Am asistat ca oricare dintre cei interesați de politică din România la scandalul din Partidul Miscarea Populară. Unii spun că a fost o lovitură de palat, alții spun că a fost doar o ședință de evaluare a situației partidului care s-a terminat prin convocarea unui congres și schimbarea unor secretari generali ca pe timpul lui Andropov. Adică, fără ascultarea împricinatilor, fără a le spune ce greșeli au făcut, fără vorbe multe. Din pix. Am urmărit și noi cursul scandalului ca și dumneavoastră iar astăzi am avut surpriza să văd un filmuleț de la sediul PMP, filmuleț în care trezorierul vorbea peste Președinte și îl acuza de înlăturarea fotografiilor fostului Președinte Traian Basescu. La privirea ACESTUI filmulețului creierul meu a făcut tilt. Îmi spunea ceva figura trezorierului. Mi-am amintit de o discuție purtată cu un fost membru al conducerii partidului, trecut acum la un alt partid, care îmi spunea ca s-au petrecut lucruri nu tocmai legale cu finanțele partidului în3 perioada 2016 – 2020 și că facturile materialelor de campanie ale partidului ar fi fost umflate serios. Cum am văzut ca Domnul Trezorier este în verva ne-am gândit să îl întrebam și noi cu speranța ca ne va răspunde : – Domnule Razvan – Nicolae Sebe, Trezorier al Partidului Miscarea Populara, cum au fost cheltuiți banii partidului în acea perioadă ? – Facturile materialelor de campanie din perioada 2016 – 2020 au fost corecte sau umflate serios ? Depinde de bunăvoința dumneavoastră în a ne răspunde deoarece banii PMP sunt bani primiți ca subvenție de către partid din banii cetățenilor. Ar fi păcat ca cineva să vă acuze în față organelor de poliție sau judecătorești de fapte pe care poate nu le-ati comis. Multumim anticipat, conchide Laura Constantin pentru Diaspora Unită.
Interesant cum ies si vor iesi la iveala manevre cu bani publici si chiar „gauri” provocate prin FURT de catre personalitati „marcante” din randul acestor „pucisti”, furturi constatate pana si de Curtea de Conturi.
In fapt, acesti „pucisti” isi joaca „libertatea” si sunt dispusi sa incalce orice lege sa vanda partidul.
Pacat ca, in disperarea lor, au inclcat orice regula a bunului-simț fata de Cristian Diaconescu:
- președinte PMP;
- jurist;
- diplomat;
- fost ministru de externe și de justiție al României;
- un pro american convins, pro NATO și Uniunea Europeană.
Speram doar ca Traian Basescu nu gireaza si NU va gira aceasta grupare de crima economico-financiar organizata care isi negociaza, prin puci, LIBERTATEA. Vom reveni cu documente incendiare si dezvaluiri despre fiecare „agarici” din aceasta grupare mafiota.
„Cei care vor sa-si bata joc de mine si de cariera mea sa se pregateasca/Inca NU au vazut NIMIC”
(Cristina T.).
Evenimente
PMP, la răscruce de drumuri!/”Cei care vor sa-si bata joc de mine si de cariera mea sa se pregateasca/Inca NU au vazut NIMIC”
Cristian Diaconescu, președinte PMP, jurist, diplomat, fost ministru de externe și de justiție al României, un pro american convins, pro NATO și Uniunea Europeană
„Declarația recentă a Dl. Cristian Diaconescu cu privire la conflictul Ruso-Ucrainean. ,, solicitările Rusiei sunt de neacceptat’’
Congresul PMP de anul trecut a dat perspectiva reformării și relansării partidului prim schimbarea strategiei de comunicare cu românii, atragerea în partid de oameni valoroși în jurul unui om care vine cu o imagine nepătată și demnă de a fi candidat cu șanse la Președinția României în 2024.
Clar, acest aspect deranjează! Deranjează intern sau extern? Asta vom realiza cât de curând!
Am rememorat de câteva zile, șirul evenimentelor care au culminat cu puciul asumat de dl. Eugen Tomac într-o adunare convocată peste noapte în care unii știau exact ce fac iar alții au fost mințiți că va fi o ședință de partid normală despre care președintele Diaconescu și-a dat acordul.
Vreau sa tratez acest subiect și din altă cheie.
După o perioadă în care nu s-a mai auzit nimic despre Eugen Tomac, înțelegând asumarea eșecului din 2020, subit s-a activat mai mult ca niciodată. De ce?
De ce acum?
Alegerile sunt peste doi ani!
Privind mai atent situația la nivel global și în vecinătatea României, unde Rusia acum trei luni a mobilizat forțe militare importante, gata pregătite să invadeze Ucraina, lasă urmări și asupra unor politicieni români. Coincidență sau nu, este momentul activării dl. Eugen Tomac în interiorul partidului pentru schimbarea președintelui ales, Cristian Diaconescu.
Mă repet, oare este coincidență?
Cristian Diaconescu, președintele ales PMP, s-a poziționat foarte clar împotriva oricărei ingerințe ruse în Ucraina, stat suveran.
Nu am regăsit nici o declarație a dl. Eugen Tomac cu privire la această situație care afectează stabilitatea în vecinătatea granițelor NATO și UE.
De ce? O simplă omisiune!
Cine înțelege printre rânduri, înseamnă că PMP are viitor în politica și societatea românească. Este șansa de a transforma conceptul de partid tip gașcă într-un proiect pentru țară.
Consider că a venit momentul să discutam de proiecte susținute de persoane în detrimentul foloaselor de îndată oferite într-o conjunctură.
A venit momentul să discutăm de români și România, parte integrantă a UE și NATO.
Dl. Cristian Diaconescu a venit în fața românilor cu un proiect de țară clar, România Respectată.
Totodată acest proiect este baza lansării candidaturii la Președinția României în anul 2024.
Pilonul principal al proiectului de țară ,România Respectată’, se bazează pe societatea respectului.
Care este proiectul dl. Eugen Tomac?
Știe vreun român, pmp-ist sau nu să răspundă la această întrebare?
Am văzut de câteva zile din partea unor colegi ce înseamnă respect față președintele PMP, Cristian Diaconescu, care de un an încearcă să dea o nouă față partidului.
Putem continua cu personaje care nu respectă ierarhia, fie ea și într-un partid politic?
Putem continua cu personaje care au dirijat acest partid frumos într-o zonă în care astăzi doar o fuziune cu PNL este singura salvare?
Un conducător adevărat nu renunță după primul eșec.
PMP înseamnă mult mai mult.
PMP înseamnă votul a peste 400000 mii români, înseamnă 2500 aleși locali, 50 primari, sute de viceprimari, foști parlamentari, miniștri, secretari stat și mulți români care, dezamăgiți de politicile publice ale PNL, PSD, și USR își vor îndrepta atenția față de un partid și un proiect de țară condus de către președintele PMP, dl. Cristian Diaconescu”, precizeaza fostul senator PMP, Cătălin Lucian Iliescu’
Din puctul nostru de vedere se desprind cateva concluzii:
1. Cineva vrea sa dispara PMP deoarece are sansa sa ramana singurul partid de dreapta.
2. Tomac face jocul Rusiei, iar americanii il vor pe Diaconescu.
3. Proiectul lui Diaconescu nu le convine multora, chiar din politica romaneasca.
Totusi ce se mai ascunde in spatele „mojiciilor” din atacurile „pucistilor”?
Ce se mai ascunde in spatele acestor „marlani”?
Evenimente
REZULTATE FINALE DE LA BEC: PSD, PE PRIMUL LOC LA SENAT ȘI CAMERA DEPUTAȚILOR. PARTIDELE SOS ȘI POT AU DEPĂȘIT UDMR
Biroul Electoral Central a anunţat, luni după-amiază, rezultatelle după centralizarea datelor din toate secțiile de votare pentru alegerile parlamentare, iar PSD se află pe prima poziţie atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, pe locurile următoare aflându-se AUR şi PNL.
Reprezentanţii BEC au declarat, luni, că pentru Senat, din totalul de 20059 secţii de votare, organizate în ţară şi în străinătate, pe primul loc se află PSD, cu 22,30 %, urmat de Alianţa pentru Unirea Românilor, cu 18,3%, pe poziţia a treia se află Partidul Naţional Liberal, cu 14,28%.
Pe următoarele poziţii se află: Uniunea Salvaţi România, cu 12,26%, Partidul SOS România, cu 7,76%, Partidul Oamenilor Tineri, cu 6,39% și Uniunea Democrată Maghiară din România, cu 6,38%.
La Camera Deputaţilor, pe prima poziţie se află PSD, cu 21,96%, iar pe locurile următoare se află AUR, cu 18,01%, PNL a obţinut 13,20%, USR, 12,40%, Partidul SOS România, cu 7,36%, Partidul Oamenilor Tineri, cu 6,46% și UDMR, cu 6,34%.
DATELE COMPLETE AICI.
Evenimente
Ordonanța trenuleț, în vigoare de la anul. Care sunt modificările principale
Ordonanța „trenuleț” pregătită de Guvern vine cu noi modificări fiscale care vor intra în vigoare din 2025.
Documentul obținut de HotNews.ro și analizat de jurnaliști arată că, de la 1 ianuarie, în privința e-Factura, identificarea prin CNP devine opțională. Practic, se reglementează înscrierea pe factură a unui cod format din 13 cifre de zero în locul codului de identificare fiscală a beneficiarului – persoană fizică, dacă acesta nu comunică niciun cod. Documentul mai prevede restrângerea operațiunilor pentru care este obligatorie utilizarea sistemului național e-Factura numai la operațiunile cu locul livrării/prestării din punct de vedere al TVA în România.
În acest sens se elimină excepția de la obligația utilizării sistemului național RO e–Factura pentru facturile simplificate (altele decât bonurile fiscale), și se introduce obligația referitoare la înscrierea în facturile emise pentru operațiunile realizate în baza unor contracte de achiziții publice/sectoriale etc. a codurilor CPV corespunzătoare din nomenclatorul de referinţă în domeniul achiziţiilor publice.
Fiindcă toate facturile emise în relația B2C (n.r. business-to-consumer, facturile emise de societăți comerciale persoanelor fizice) vor fi raportate în sistem de la 1 ianuarie 2025, se abrogă prevederile referitoare la utilizarea sistemului RO e-Factura pentru facturile emise pentru vouchere de vacanţă titularilor acestora. Totodată, se instituie obligația înscrierii în facturile simplificate și a codului de înregistrare în scopuri de TVA sau a codului de identificare fiscală al beneficiarului, în cazul în care acesta este o persoană impozabilă ori o persoană juridică neimpozabilă, informație necesară în contextul obligațiilor instituite în legătură cu utilizarea sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura pentru aceste facturi.
În ceea ce privește RO e-Transport, proiectul prevede amânarea intrării în vigoare a e-Transport pentru operatorii economici autorizați (AEO) până la 31 martie 2025.
Amintim aici că Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 69/2024, publicată în Monitorul Oficial nr. 582 din 21 iunie 2024, extinde utilizarea sistemului RO e-Factura și pentru tranzacțiile B2C. Conform OUG nr. 69/2024, în perioada 1 iulie 2024 – 31 decembrie 2024, utilizarea sistemului RO e-Factura în relația B2C a a fost și este opțională, devenind obligatorie începând cu 1 ianuarie 2025. Fac excepție facturile simplificate emise conform art. 319 alin. (12) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
Noi schimbări și la e-TVA
Proiectul de ordonanță propune amânarea obligației persoanelor impozabile de transmitere a rezultatului verificărilor realizate asupra diferențelor comunicate prin „Notificarea de conformare RO e-TVA” de către ANAF, și implicit a sancțiunii pentru neîndeplinirea acestei obligații, de la 1 ianuarie 2025 la 1 iulie 2025.
Se va clarifica, spune documentul, TVA colectate prin autofacturare, în cazul obiectivelor de investiții din cadrul unor programe de interes public sau social, finanțate din fonduri publice, care sunt predate gratuit beneficiarilor, în sensul că persoanele impozabile care implementează astfel de programe și au dedus TVA pentru achiziții, trebuie să emită o autofactură (CNI). Tot prin această ordonanță se desemnează autoritatea să reprezinte România în cadrul procedurii comune de achiziții publice între Comisia Europeană și statele membre, a platformei centrale comune declaranților autorizați CBAM, destinată vânzării certificatelor CBAM (mecanismului de ajustare a carbonului la frontieră).
Obligația persoanelor impozabile de a transmite rezultatul verificărilor asupra diferențelor comunicate prin „Notificarea de conformare RO e-TVA” de către ANAF, precum și sancțiunile aferente neîndeplinirii acestei obligații, sunt reglementate de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 70/2024. Conform acestei ordonanțe, intrarea în vigoare a obligației de transmitere a răspunsului la notificare a fost stabilită pentru data de 1 ianuarie 2025, respectiv 1 august 2025 pentru persoanele impozabile care aplică sistemul TVA la încasare.
Evenimente
Megafuziune pe piața de energie din România. Cum va funcționa noul distribuitor
Rețele Electrice România este noua companie de pe piața de energie de la noi, apărută în urma fuziunii dintre trei mari distribuitori de energie electrică din Banat, Dobrogea și Muntenia.
Companiile de distribuție a energiei electrice care sunt parte a grupului PPC în România au anunțat că au fuzionat sub denumirea de Rețele Electrice România. PPC a motivat decizia explicând că scopul este optimizarea operațiunilor specifice la nivelul celor 3 regiuni – Banat, Dobrogea și Muntenia, iar acest lucru va avea loc, a explicat compania, prin eficientizarea modului de alocare a resurselor și reducerea complexității administrative.
Cum va funcționa noul distribuitor de energie
Rețele Electrice România va asigura în continuare serviciul de distribuție a energiei electrice în București și județele Ilfov, Giurgiu, Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași, Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara și Arad. Clienții vor continua să beneficieze de servicii pe care le vom îmbunătăți continuu, de tehnologii avansate în distribuția de energie electrică și de soluții digitale tehnice și pentru interacțiunea cu compania, spun reprezentanții PPC.
„Rețelele digitalizate și reziliente sunt esențiale pentru a oferi clienților serviciile adaptate la noile realități ale tranziției energetice, cu consum sporit la nivelul locuințelor, producție de energie în mod descentralizat la prosumatori sau mobilitate electrică. Prin fuziunea companiilor noastre, vom îmbunătăți eficiența operațională pe termen mediu și lung, ceea ce ne va permite să accelerăm modernizarea rețelelor de distribuție și să contribuim esențial la tranziția energetică a României,” a declarat Mihai Pește, Director General al Rețele Electrice România, potrivit Financial Intelligence.
Totodată, centrele de contact cu clienții rămân neschimbate, precum și numerele de telefon de contact. De asemenea, compania a lansat un nou website Rețele Electrice România, care oferă posibilitatea, printre altele, verificarea unei eventuale întreruperi de curent electric programată sau accidentală.
-
Evenimenteacum o zi
Mega criza economică ce bate la ușă, despre care nimeni nu suflă o vorbă. Colaps major pentru cele mai mari economii ale lumii
-
Evenimenteacum o zi
Cum ar putea să bage Donald Trump în groapă industria auto internațională. Măsuri economice șoc
-
Evenimenteacum o zi
CNA, NOI PRESIUNI: ȘEDINȚĂ SPECIALĂ PENTRU REALITATEA PLUS, ÎN ZIUA VOTULUI. ANCA ALEXANDRESCU: V-AU AMENDAT PE VOI, CEI CARE AȚI VOTAT! NU NE ÎNCHID GURA!
-
Evenimenteacum o zi
EXIT-POLL ALEGERI PARLAMENTARE 2024. PRIMELE REZULTATE SUNT PE REALITATEA.NET – PUTEREA VOTULUI ÎN CIFRE
-
Evenimenteacum 22 de ore
EXIT-POLL ALEGERI PARLAMENTARE 2024. REZULTATELE VOTULUI AU FOST FĂCUTE PUBLICE – PSD CÂȘTIGĂ ALEGERILE. PARTIDELE SUVERANISTE SOS ȘI POT, PESTE PRAGUL DE 5%
-
Retailacum 10 ore
Cutie pentru prânz Koken – practică și durabilă
-
Evenimenteacum 12 ore
Șomajul, în scădere ușoară, în luna octombrie. În continuare, tinerii sunt cei mai afectați
-
Evenimenteacum 9 ore
Megafuziune pe piața de energie din România. Cum va funcționa noul distribuitor