Plexiglas pentru perete pentru casă și local

0
205

Cum să reîmprospătezi rapid interiorul

Sticla acrilică, sau așa-numitul plexiglas, este un material cu multe avantaje. Datorită faptului că este netoxic, ușor de prelucrat și nu își pierde culoarea originală, este din ce în ce mai utilizat nu numai în apartamente, ci și în diferite tipuri de spații comerciale. Plexiglasul decorativ poate fi o decorație extraordinară a unui punct de serviciu sau a unui spațiu de divertisment.

Plexiglas pe perete – o soluție nu numai pentru bucătărie sau baie

În spațiile rezidențiale, panourile din plexiglas sunt cel mai des utilizate în bucătării și băi. Acolo servesc ca așa-numitele panouri splashback. Acestea sunt de obicei instalate în imediata vecinătate a unei chiuvete, a unei căzi etc. Sarcina lor principală este de a proteja peretele împotriva stropilor și a daunelor rezultate din expunerea prelungită la umiditate.

Caracteristicile practice generale sunt apreciate, dar în cazul spațiilor comerciale, plexiglasul este din ce în ce mai utilizat ca element decorativ. Datorită procesării ușoare a plexiglasului, se pot obține forme foarte diferite. Tăierea cu laser a plexiglasului transparent permite crearea de decorațiuni sau ornamente cu adevărat fanteziste. Plexiglasul este, de asemenea, un material disponibil în mai multe culori. Datorită acestui fapt, decorațiunile din plexiglas proiectate pot fi, de asemenea, adaptate la interior în ceea ce privește culoarea.

Plexiglas decorativ pentru perete – câteva idei

Plexiglasul este un material care poate fi utilizat în mai multe spații diferite. Este o modalitate simplă și ieftină de a crea decorațiuni unice pentru un restaurant, club de noapte, pub, salon spa, salon de înfrumusețare etc. Pereții despărțitori ajuraţi tăiați dintr-un singur plexiglas mare pot fi folosiți, de exemplu, pentru a separa un lounge într-un club de noapte sau mese într-un restaurant. O placă de plexiglas cu găuri decorative poate fi folosită și ca un capac de radiator. Totuși, plexiglasul nu trebuie instalat în locuri expuse la temperaturi mai mari de 70 de grade Celsius.

Datorită tăierii cu laser a plexiglasului, se pot obține chiar și forme foarte sofisticate. Motivele florale complicate decupate din plexiglas pot fi un decor într-un salon SPA sau într-o cafenea plină de verdeață. De asemenea, se poate decupa logo-ul companiei într-un format mare din plexiglas. Poate decora biroul de recepție, sala de conferințe sau orice altă parte reprezentativă a companiei. Panourile decorative din plexiglas pot fi, de asemenea, combinate cu iluminarea ascunsă sub ele. În acest fel, poți pregăti decorațiuni de pereți cu adevărat eficiente și romantice pentru un club, pub sau restaurant.

Inscripții din plexiglas pe perete

O varietate interesantă de decorațiuni din plastic sunt și numerele și literele din plexiglas. Această soluție este mult mai durabilă decât autocolantele de perete din hârtie. Se pot comanda litere și cifre din plexiglas în orice stil și dimensiune. Cu ajutorul unor astfel de elemente, se poate crea, de exemplu, o frază interesantă pe peretele incintei sau pur și simplu numele companiei.

Decorațiuni din plexiglas – care sunt avantajele unei astfel de soluții?

  • Placa de plexiglas pentru perete este o soluție care are o mulțime de avantaje practice și funcționale:
  • Asamblare simplă – decorațiunile din plexiglas sunt relativ ușoare și rezistente. Pentru montaj, se pot lipi cu un adeziv adecvat sau pot fi înșurubate pe perete prin găurirea orificiilor de montare de pe ele.
  • Îngrijire ușoară – curățarea plexiglasului este foarte ușoară. Șterge suprafața cu o cârpă umedă sau folosește apă caldă cu săpun. Evită temperaturile ridicate și substanțele chimice în îngrijirea zilnică a panourilor decorative din plexiglas sau splashback.
  • Protecție împotriva umezelii – o placă de plexiglas este o acoperire omogenă, impermeabilă, care protejează un perete sau altă suprafață împotriva stropirilor ocazionale și a expunerii prelungite la umiditate. În unele situații, elementele decorative din plexiglas pot fi folosite și în practică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here