4 lucruri la care trebuie sa fii atent cand achizitionezi produse cosmetice!

0
117
produse cosmetice

La citirea titlului acestui articol, majoritatea persoanelor se asteapta sa afle mai mult despre cele mai bune produse cosmetice de pe piata – mai exact, despre caracteristicile acestora. Totusi, calitatea produsului este doar o parte a acestei ecuatii.

Cealalta parte si deseori cea mai importanta este subiectul – anume persoana care va folosi produsele. Aceasta din urma prezinta o multime de caracteristici care pot afecta modul in care un produs actioneaza si reactioneaza in timpul folosirii.

Drept urmare, iata 4 lucruri personale la care trebuie sa fii atent cand achizitionezi astfel de produse!

Varsta – un aspect foarte important

Substante precum colagenul, acidul hialuronic si asa mai departe sunt produse in mod natural de corpul tau pana la o anumita varsta. Tocmai de aceea, nu este indicat sa folosesti produse care contin asemenea substante inainte de vreme, dupa cum ar spune unii.

Totodata, tine minte faptul ca, in cazul ridurilor si liniilor fine de la nivelul fetei, poti incepe sa folosesti produse cosmetice anti-rid inca de la varsta de 20 de ani.

Stilul de viata – iti spune ce sa folosesti si ce nu

Majoritatea produselor cosmetice devin inutile atunci cand fumezi sau consumi alcool in mod regulat, printre altele. Astfel, trebuie sa iti schimbi stilul de viata. Totusi, exista si cazuri mai generale.

De exemplu, daca esti expus luminii solare in cea mai mare parte a zilei si esti nevoit sa folosesti mai multa crema cu protectie solara, vei avea nevoie si de o crema hidratanta puternica pentru a combate efectul de piele uscata care poate aparea.

Apoi, inainte de a cumpara anumite produse cosmetice, asigura-te ca nu interactioneaza cu medicamentele pe care le iei, daca este cazul.

Tipul de piele si tipul de par

Dupa cum probabil stii, este destul de greu sa gasesti samponul perfect pentru tipul tau de par. De exemplu, daca te confrunti cu matreata, dar si cu parul uscat, stii ca rar gasesti un sampon care sa fie conceput pentru ambele afectiuni.

Cam acelasi lucru se aplica si tipului de piele pe care il ai. Rar vei gasi un singur produs care poate avea grija cum trebuie de pielea ta. Ba chiar mai mult, vor fi cazuri in care trebuie sa cumperi mai multe produse cosmetice pentru garanta faptul ca pielea ta primeste exact lucrurile de care are nevoie.

Afectiuni ale scalpului si pielii

Apoi, trebuie sa iei in calcul si afectiunile – precum matreata, mentionata mai sus. Astfel, nu este recomandata o crema cu protectie solara unui ten care deja este extrem de uscat. Crema va inrautati aceasta conditie.

Tocmai de aceea si exista atat de multe optiuni cand vine vorba de un singur produs, cu un singur scop. Ce trebuie tu sa faci este sa-l gasesti mai intai pe cel care ti se potriveste si mai apoi pe cel mai bun de pe piata.

Daca deja stii ce ti se potriveste si acum doar cauti produse cosmetice bune, de calitate, acceseaza platforma TISFarmaceutic. Acestia iti pun la dispozitie atat cosmetice, cat si dermatocosmetice – desigur, partea cea mai buna este ca fiecare produs contine extracte naturale si este fabricat in Romania!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here